Google+ To Φανάρι : Ισραήλ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ισραήλ

Σε καμία περίπτωση οι Ισραηλινοί ή οι Ισραηλίτες το θρήσκευμα ανά τον κόσμο, δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς τους Έλληνες. Αλλά μαθαίνουν από μικρά παιδιά ποιες αρχές πρέπει να τηρούν καθημερινά στην ζωή τους. Όχι απλά για να επιβιώσουν, αλλά για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να πετύχουν τον σκοπό τους..

.
«Στην Καινή Διαθήκη βρίσκουμε τα παρακάτω λόγια του Χριστού «…ήρθα για να φέρω σε κρίση τον κόσμο, έτσι ώστε αυτοί που δεν βλέπουν να βρουν το φως τους και εκείνοι που βλέπουν να αποδεδειχθούν τυφλοί»[1]. Συνεχίζει δε μιλώντας προς τους  Φαρισαίους λέγοντάς τους «…αν ήσασταν τυφλοί δεν θα ήσασταν ένοχοι. Τώρα όμως που βλέπετε, η ενοχή σας είναι βέβαιη και παραμένει»[2].
.Άρθρο
– του Γεωργίου Μιχαήλ*

Η έκφραση αυτή του Χριστού διατήρησε την αξία της μέχρι σήμερα. Από το 1974 μέχρι σήμερα οι πολιτικοί μας, ακριβώς επειδή δεν είναι τυφλοί, επέλεξαν να διατηρήσουν στο σκοτάδι τον Ελληνικό λαό. Πώς; Δημιουργώντας ένα Σύνταγμα το οποίο με περίσσεια μαεστρία ποτέ δεν εφάρμοσαν.

Ταυτόχρονα, μείωσαν την αξία του Προέδρου της Δημοκρατίας με σκοπό να είναι σε θέση να αποσταθεροποιούν την Βουλή κατά το δοκούν. Συνάμα, εξαπάτησαν την νεολαία χαλαρώνοντας τους κανονισμούς λειτουργίας της μέσης εκπαίδευσης (γυμνάσια-λύκεια) και των Πανεπιστημίων. Πως; Εισάγοντας τον συνδικαλισμό και άλλες σε εισαγωγικά μοντέρνες τακτικές εντός τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, δεν φρόντισαν να εκπληρώνουν την πραγματική αποστολή της παιδείας. Που δεν είναι άλλη από το «να είναι όλοι οι νέοι σε θέση να εργαστούν με αξιοπρέπεια μετά την αποφοίτηση τους από την δευτεροβάθμια, επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Οι πολιτικοί που διακυβέρνησαν, από την σύσταση του Ελληνικού κράτους την χώρα, αντί να διαφυλάξουν και να τονώσουν την επιχειρηματικότητα μέσω της παιδείας, έκαναν το αντίθετο. Την διέλυσαν κυριολεκτικά. Έτσι πολλές επιχειρήσεις, τις οποίες δημιούργησαν με κόπο και αίμα απλοί άνθρωποι σαν όλους εμάς, πέρασαν στον έλεγχο των πολιτικών και του κράτους.

Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αντί να γίνει καλύτερη η ζωή μας έγινε χειρότερη. Πολύ χειρότερη. Σαν τους τυφλούς μας διατηρούν στο σκοτάδι οι πολιτικοί μας ταγοί και μας εξαπατούν με ευκολία. Μας λένε σήμερα οι πολιτικοί πώς “δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από την Ρουμανία και την Εσθονία». Σωστά. Μόνο που η Ρουμανία και η Εσθονία, ή η οποιαδήποτε Βαλκανική-Βαλτική χώρα, δεν είναι οι χώρες από τις οποίες ο Ελληνισμός πρέπει να παραδειγματιστεί.

Είναι ντροπή να έχει φτάσει η Ελλάδα στο σημείο να συγκρίνεται με αυτά τα κράτη. Σε λίγο καιρό να είσαστε σίγουροι πως θα προστεθεί και η συμπαθής κατά τα άλλα Αλβανία, όπως και άλλες χώρες της περιοχής στον κατάλογο αυτών των κρατών που πρέπει να χρησιμοποιούμε σαν παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς πολιτικός δεν τολμά να μιλήσει ξεκάθαρα και ανοιχτά. Δεν τολμά να αναφέρει τις χώρες εκείνες τις όποιες πρέπει να χρησιμοποιεί ως παράδειγμα προς μίμηση.

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Ισραήλ. Πολλοί δε από εμάς μπορεί να μην συμφωνούμε με τον τρόπο ίδρυσης αυτού του κράτους, ούτε με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί έναντι των γειτόνων του και κυρίως των Παλαιστίνιων.

Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικά και οικονομικά κράτος το οποίο βρίσκεται σχεδόν στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την Ελλάδα. Με πληθυσμό λιγότερο από τον δικό μας, αλλά με πολύ αναπτυγμένη επιχειρηματικότητα και οικονομία. Και όλα αυτά, πάρα την ύπαρξη διαχρονικής και έντονης αντιπαλότητας με τα γειτονικά προς αυτό αραβικά κράτη.

Θα υποστηρίξει βέβαια κάποιος πως το Ισραήλ είναι ανεπτυγμένο επειδή λαμβάνει τεράστια βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ιδιαίτερα δε από τους Ισραηλίτες στο θρήσκευμα Αμερικανούς πολίτες. Ναι, αυτό είναι όντως αλήθεια. Όπως είναι αλήθεια πως στις ΗΠΑ και σε άλλες ισχυρές χώρες του πλανήτη κατοικούν πάρα πολλοί Έλληνες μετανάστες, ή δεύτερης και τρίτης γενιάς ομογενείς.

Το πραγματικό μυστικό ωστόσο της επιτυχίας του Ισραήλ είναι άλλο. Η αδελφική ένωση και  σχεδόν μυστικιστική σχέση μεταξύ των απανταχού Ισραηλίτικης θρησκείας ατόμων ανά την  υφήλιο. Πάνω από όλα η κοινή τους πιστή σε έναν σκοπό. Την επιβίωση και την ανάπτυξη του εβραϊκού έθνους και του κράτους του Ισραήλ. Κράτους του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι «ο σεβασμός προς τους νόμους και η εφαρμογή στην πράξη του Συντάγματος της χώρας».

Σε καμιά περίπτωση, οι Ισραηλινοί ή οι Ισραηλίτες το θρήσκευμα ανά τον κόσμο, δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς τους Έλληνες. Αλλά μαθαίνουν από μικρά παιδιά ποιες αρχές πρέπει να τηρούν καθημερινά στην ζωή τους. Όχι απλά για να επιβιώσουν, αλλά για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να πετύχουν τον σκοπό τους.

Όσο για την Ρουμανία και την Εσθονία, οι συμπαθείς αυτές χώρες, δεν απειλούνται από γειτονικά κράτη. Η ιστορία της Ρουμανίας και της Εσθονίας δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν της Ελλάδας. Η ευθύνη η οποία βαραίνει αφάνταστα το χαρακτηρισμό «Έλληνας», δεν μπορεί – με όλο τον σεβασμό που έχω σε αυτές τις δύο χώρες – να συγκριθεί με αυτήν του Ρουμάνου ή του Εσθονού.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε επιζήσει τόσους αιώνες στην πιο δύσκολη περιοχή του κόσμου. Όχι γιατί ακολουθήσαμε το ρεύμα. Αλλά γιατί «είτε πηγαίναμε αντίθετα σε αυτό, είτε δημιουργούσαμε δικό μας». Ότι δε επιτύχαμε, το επιτύχαμε μόνο όταν ήμασταν ενωμένοι σαν μια πανίσχυρη γροθιά.

Οι απόψεις μου για το ποιόν δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα είναι γνωστές. Μέσα μου πιστεύω πως όσοι Έλληνες δεν έχουν επιτρέψει να αλλοιωθεί η σκέψη, την ψυχή και την καρδιά τους, συμφωνούν μαζί μου. Δυστυχώς, η προσπάθεια να βυθιστούν η Ελλάδα και οι Έλληνες στα βάθη της δυστυχίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει η αντίθετη προσπάθεια, κόντρα στο ρεύμα και τους καιρούς.

Δεν μπορεί λοιπόν να επιβιώνει και να τυχαίνει σεβασμού από φίλους και εχθρούς ένας λαός (με πληθυσμό κάτω από 9 εκατομμύρια και παντοδύναμους αντίπαλους γύρω του) που ίδρυσε το πρώτο κράτος στην ιστορία του μόλις το 1948 και όχι εμείς οι Έλληνες.

Ενώ εμείς οι Έλληνες[3], που ιδρύσαμε το παρόν κράτος μας το 1830, με σημερινό πληθυσμό πάνω από 10 εκατομμύρια και γειτονικούς αντιπάλους τουλάχιστον λιγότερο ενεργούς την στιγμή αυτή από εκείνους του Ισραήλ[4], να έχουμε καταντήσει οι «επαίτες» και «αποδιοπομπαίοι τράγοι» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ!!! Είναι ντροπή δε να μην μπορούμε σήμερα να απαιτούμε κατά κεφαλήν εισόδημα τουλάχιστον ίσο ή ανώτερο με αυτό του Ισραήλ, περίπου 35,000 € το χρόνο. Όχι από τους δανειστές μας και την ΕΕ, αλλά από τους ιδίους τους εαυτούς μας. Πάνω από όλα, να έχουμε σχεδόν ξεχάσει πως είμαστε άνθρωποι και σαν άνθρωποι αξίζουμε σεβασμό και υπερηφάνεια.
Επίλογος
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο εάν δημιουργηθεί ένας πανίσχυρος δεσμός μεταξύ όλων όσων αποτελούν το Ελληνικό έθνος, των Ελλήνων και ομογενών, γύρω από έναν σταθερό πραγματικά δημοκρατικό πόλο. Ο οποίος πάνω από όλα θα θέτει το πραγματικό και όχι το εικονικό συμφέρον των Ελλήνων.

Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο εάν «μια νέα πίστη διαπεράσει το σύνολο των Ελλήνων ώσπου να φωλιάσει στις ψυχές και τις καρδιές τους». Πάνω από όλα όμως, πρέπει να τεθεί η ιστορική κληρονομιά και η ιστορική αποστολή της Ελλάδας και τίποτε άλλο.

Γιατί πρέπει ξανά να φτάσουμε στο σημείο, οι άλλοι λαοί να αντιγράφουν εμάς και όχι εμείς εκείνους. Γιατί μόνον τότε θα μπορούμε ξανά να περπατάμε περήφανα στον κόσμο, όπως ακριβώς περπατούσαν κάποτε οι πρόγονοί μας.

* Ο Γεώργιος Μιχαήλ είναι επιχειρηματίας, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και συγγραφέας του βιβλίου Πολικός Αστέρας, Αθήνα, εκδόσεις Κύπρης, 2017.

[1] Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο,  Κυριακή του Τυφλού, κεφάλαιο 9, 1-38.
[2] Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο,  Κυριακή του Τυφλού, ibid.
[3] Το κατά κεφαλή εισόδημα της Ελλάδας έχει πέσει στα επίπεδα των  18,662 $, https://www.ceicdata.com/en/indicator/greece/gdp-per-capita
[4] Το κατά κεφαλή εισόδημα του Ισραήλ είναι 38,271 $, https://data.oecd.org/israel.htm.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου