Google+ To Φανάρι : Όταν οι επιστήμονες «καταρρίπτουν» όχι μόνο την Πίστη, αλλά και την Επιστήμη!

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν οι επιστήμονες «καταρρίπτουν» όχι μόνο την Πίστη, αλλά και την Επιστήμη!

Στις 12 Σεπτεμβρίου είναι «Η Παγκόσμια Ημέρα Κεφαλαλγίας» η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας οργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού με κύριο στόχο την ορθή διάγνωση, αντιμετώπιση, προφύλαξη και αποφυγή κατάχρησης  φαρμακευτικών ουσιών και αυτοθεραπείας, μια εκ των οποίων… το «ξεμάτιασμα»!

Η ημικρανία, λέει ο επιστημονικός κόσμος, είναι το 2ο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως, μετά την τεριδόνα – περίεργο, ε;, αφού ΌΛΕΣ οι εμπορικές οδοντόπαστες περιέχουν το ‘καλό’ φθόριο που μας ‘προφυλάσσει’ από την τεριδόνα;
Τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας επικαλούμενα έρευνα που έγινε με συμμετοχή 10.000 πολιτών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κεφαλαλγίας, ανακάλυψαν με… έκπληξη, ότι το 60% πιστεύει ότι με το ξεμάτιασμα περνάει ο πονοκέφαλος. Πως τους ήρθε, άραγε, να πιστεύουν σε μια τόσο λαϊκή παράδοση, μια τόσο διαδεδομένη και πετυχημένη πρακτική;
Έτσι τώρα οι επιστήμονες σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα σε «τάξη»:
«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο»σχολίασε στην Καθημερινή (που αλλού, άλλωστε;) ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμος Μητσικώστας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και ο κόσμος συνδέει ευρέως τους πονοκεφάλους με τον ψυχολογικό παράγοντα, «πρόκειται για βιολογική διαταραχή του εγκεφάλου». Μεγάλος αριθμός, δηλαδή, έχει γενετική προδιάθεση, διαθέτει το σχετικό γονίδιο, για να εκδηλώσει ημικρανία υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
«Οι εκλυτικοί παράγοντες ποικίλλουν από από την κατανάλωση κάποιου τροφίμου ή αλκοόλ, μέχρι τον καιρό, τις ορμόνες, ένα καταθλιπτικό επεισόδιο, αλλά και την απώλεια ρουτίνας – τα Σαββατοκύριακα που αλλάζει το πρόγραμμα, πυκνώνουν οι ημικρανίες» διευκρινίζει ο κ. Μητσικώστας.
Το τελευταίο, περί του πονοκεφάλου του Σαββατοκύριακου, δεν θα το σχολιάσουμε, γιατί το φιλικό μας σάιτ, η AllNewz, έρχεται με ΜΕΓΑ αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα, στη σειρά της CERNίσματα!
Πάμε όμως να δούμε αν πράγματι όταν ο πονοκέφαλος περνάει με ξεμάτιασμα είναι θέμα αυθυποβολής, το γνωστό φαινόμενο placebo.

Τέσλα: «Αν θέλετε να κατανοήσετε το σύμπαν, πρέπει να σκεφθείτε με όρους ενέργειας, συχνοτήτων και δονήσεων»


Αν θέλουμε να καταλάβουμε πώς ο υλικός κόσμος δημιουργήθηκε και τι τον κρατά σε μια αέναη κίνηση, θα πρέπει να μελετήσουμε τη γλώσσα της ζωντανής ενέργειας των κωδικών της ύλης, η οποία είναι κατασκευασμένη από το φως, τον ήχο, τη συχνότητα και τη δόνηση…


Εξαιρετικά μεγάλη εντύπωση κάνει σε εμάς του κοινούς θνητούς οι επιστήμονες να κάνουν χρήση -ακόμα και στην ιατρική- όλων των ανακαλύψεων του Τέσλα, αλλά… αλά καρτ!
Γιατί σε αυτό το απόφθεγμα του, βασίζονται σχεδόν τα πάντα γύρω μας -από τη λειτουργία του κινητού στο CERN, από το φούρνο μικροκυμάτων στο HAARP και πάει λέγοντας στους δορυφόρους, καθώς και σε πολλές τεχνολογικές, στρατιωτικές και ιατρικές εφαρμογές, μη δε της 5G εξαιρουμένης!
Τώρα, αν ο άνθρωπος είναι μέρος αυτού του κανόνα, φανταζόμαστε δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσουμε, καθώς είναι και δέκτης, αλλά και πομπός των τριών συστατικών του σύμπαντος, της ενέργειας, των συχνοτήτων και των δονήσεων.
Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο researchgate.net/journal/1303-5150_NeuroQuantology (τα διαβάζουν αυτά οι νευρολόγοι μας ή μόνο ό,τι τους πουν οι εταιρείες χαπακιών;) για πρώτη φορά οι επιστήμονες συνέκριναν τα φάσματα του εγκεφάλου και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων Schumann και υποστηρίζουν ότι και τα δυο κύματα, του εγκεφάλου και του Schumann, μπορούν να αναλυθούν με τη βοήθεια του τύπου Planck.
Άπειρες δε μελέτες, αποκαλύπτουν την άμεση σχέση των συχνοτήτων και δονήσεων της Γης με τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οπότε αν ο άνθρωπος έχει ενέργεια, μπορεί να έχει «καλή» ενέργεια, όπως είναι οι συχνότητες Schumann, ή «κακή» ενέργεια, δηλαδή άλλες συχνότητες χαμηλότερη από αυτές ή και ψηλότερες – είναι οι «άλλες συχνότητες» που χρησιμοποιούνται για την ασύρματη τεχνολογία, γι’ αυτό λέμε είναι και βλαβερή, όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τον πλανήτη και όλα τα έμβια όντα.
Το μεγαλύτερο πείραμα που έγινε ποτέ που αποδεικνύει ότι όχι μόνο το ΄μάτι’, αλλά οι σκέψεις και τα λόγια παράγουν ενέργεια, ήταν το πείραμα του νερού: Ο κρυφός κόσμος του νερού.
Ο Ιάπωνας επιστήμονας Dr. Masaru Emoto απέδειξε ότι το νερό είναι μια ζωντανή οντότητα που ανταποκρίνεται συνειδητά όχι μόνο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του, αλλά και στις ανθρώπινες ψυχικές ενέργειες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης και επιστρατεύοντας ένα προηγμένο τεχνολογικά όργανο, τον Αναλυτή Μαγνητικού Συντονισμού, ερεύνησε την κρυσταλλική μορφή του νερού και αποτύπωσε φωτογραφικά τις αλλαγές που επιφέρουν σ’ αυτήν οι ποικίλες περιβαλλοντολογικές και ανθρώπινες επιδράσεις.
‘Εβαλε ετικέτες σε μπουκάλια με νερό με εκφράσεις ανθρωπίνων συναισθημάτων και ιδεών. Μερικές ήταν θετικές, όπως το «σε ευχαριστώ» και το «αγάπη». Άλλες ήταν αρνητικές, όπως η ετικέτα που έγραφε «Με κάνεις να αηδιάζω, θα σε σκοτώσω».
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Το νερό αντέδρασε σε αυτές τις συχνότητες που παρήγαγαν οι διαφορετικές εκφράσεις. Το νερό με τα θετικά μηνύματα έδωσε ωραίους κρυστάλλους. Το νερό με τα αρνητικά μηνύματα έδωσε άσχημους και παραμορφωμένους κρυστάλλους:
Αλήθεια, η δική μας επιστημονική κοινότητα μόνο από τα σεμινάρια των φαρμακευτικών ενημερώνεται; Γιατί αυτά τα στοιχεία είναι πλέον γνωστά στους περισσότερους!
Όπως είναι στο λαό γνωστό, όχι μόνο το ‘μάτι’, αλλά και η κακογλωσσιά μπορεί να σακατέψει με κακές δονήσεις έναν άνθρωπο, ένα ζώο ή ένα φυτό, και δεν είναι λίγες οι φορές στα χωριά που ξεμάτιαζαν μωρά που κόντευαν να «σκάσουν», ακόμα και άλογα ή δέντρα!
Στην ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση, ανήκει και ο μικρός ή μεγάλος ‘δαιμονισμός’ και τα αντίστοιχα ξόρκια. Μια παγκόσμια πίστη σε αυτά, που έχει επιβεβαιωθεί μέσα από τους θρύλους, τα έθιμα και τις παραδώσεις όλων των λαών σε κάθε γωνιά της γης και που καμία επιστήμη με τον ορθολογισμό που τάχα την διακατέχει δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, παρά μόνο όταν αποφασίσει η ίδια να μιλήσει για σωματίδιο ή ακόμα και… το γονίδιο του Θεού! Γιατί, ναι, οι επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν και τέτοιο!
Αλλά αν διαβάζετε Καθημερινή ή ακούτε ΣΚΆΙ δεν πρόκειται να ενημερωθείτε για τέτοιου είδους επιστημονικές ανακαλύψεις, παρά μόνο για όσους ‘καθαγιάζονται’ από το ελληνικό ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο μας.
Θα σας προτείναμε λοιπόν, για τέλος, να δείτε δυο εκπληκτικές ταινίες και δεν θα χάσετε:
Η μια, υποτίθεται ότι είναι επιστημονικής φαντασίας αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.  «Frequencies»: Η ταινία που πρέπει να δεις!:Μια εξαιρετική ταινία, άκρως αποκαλυπτική, που θα σας κάνει να καταλάβετε γιατί με κάποιους ανθρώπους νιώθετε καλά και με άλλους όχι, ακόμα και σε προκαλούν πονοκέφαλο, γκαντεμιά ή κούραση.
Η δεύτερη ταινία είναι ένα μοναδικό στο είδος του ντοκιμαντέρ. O τίτλος της ταινίας του 2003 είναι Η Ιστορία της Καμήλας που Δάκρυσε, και είναι η καταγραφή μιας αληθινής ιστορίας:
Στην έρημο Γκόμπι, σε μια οικογένεια νομάδων, μια καμήλα γεννά επώδυνα ένα λευκό καμηλάκι, αλλά στη συνέχεια αρνείται να το θηλάσει, με αποτέλεσμα το νεογέννητο να κινδυνεύει να πεθάνει. Ύστερα από πολλές ατυχείς προσπάθειες, η οικογένεια ανατρέχει σε ένα παλιό ιερό τελετουργικό για να μονιάσει τη μητέρα καμήλα με το παιδί της. Μια συγκινητική ταινία, που αποτυπώνει με αυθεντικότητα έναν άγνωστο σε μας κόσμο
Τελικά αναρωτιόμαστε, αυτή η σύγχρονη και στείρα από φαντασία κι ένστικτο, η αποξηραμένη από ορθολογισμό επιστημονική κοινότητα, μήπως της χρειάζεται ένα γερό… «ξεμάτιασμα;»
Βάλτε και τον όμιλο Αλαφούζου, καλού-κακού, που διεκδικεί την πρωτιά και αυθεντία της ενημέρωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου