Google+ To Φανάρι : Αυτό είναι το Boeing 747 που σβήνει φωτιές και... «ανάβει» θεωρίες συνωμοσίας!

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Αυτό είναι το Boeing 747 που σβήνει φωτιές και... «ανάβει» θεωρίες συνωμοσίας!

Το 747 Supertanker είναι ένα εναέριο πυροσβεστικό αεροσκάφος που βασίζεται σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 747...

Το Boeing 747 Global SuperTanker, όπως είναι πλέον γνωστό, μπορεί να μεταφέρει 72.000 λίτρα νερού ή επιβραδυντικού υγρού. Η ταχύτητά του ανέρχεται σε 600 μίλια την ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο της αμερικανικής επικράτειας μέσα σε τρεις ώρες, αλλά και του κόσμου, μέσα σε είκοσι μόνο ώρες.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι αμερικανικές αρχές έχουν «δανείσει» το συγκεκριμένο αεροπλάνο για την κατάσβεση μεγάλων πυρκαγιών, όπως πχ αυτών στο Ισραήλ, κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Αρχικά αναπτύχθηκε από την Evergreen International Aviation, το πρώτο Supertanker βασίστηκε σε ένα 747–200 και δεν τέθηκε ποτέ σε υπηρεσία. Το δεύτερο Supertanker βασίστηκε σε ένα 747-
100 που κατασκευάστηκε αρχικά από την Boeing το 1971 για την Delta Air Lines.

Η ανάπτυξη άρχισε μετά από την πυρκαγιά του 2002, μετά από δυο θανατηφόρες συντριβές των πυροσβεστικών αεροσκαφών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ατυχήματα, αφορούσαν ένα Lockheed C-130 Hercules και ένα PB4Y-2Privateer, και ώθησαν το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ να εκδώσει επίσημη Αίτηση για Πληροφορίες σχετικά με τα αεροσκάφη νέας γενιάς
Δείτε το κατά την διάρκεια πτήσης του και πως είναι διαμορφωμένο το εσωτερικό του:

Θεωρίες συνωμοσίας;

Όταν την δεκαετία του 1990 άρχισαν οι πρώτες καταγγελίες για τους χημικούς αεροψεκασμούς στις ΗΠΑ, τα λεγόμενα chemtrails, οι καταγγέλλοντες έκαναν λόγω για στρατιωτικά αεροπλάνα χωρίς τύπου C-130 Hercules, τα οποία ωστόσο δεν έφεραν κάποια σήμανση.
Άπειρα βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο έδειχναν εκείνη την εποχή τα «άγνωστα» αεροπλάνα να αφήνουν πρωτόγνωρες ουρές οι οποίες δεν διαλύονταν για αρκετή ώρα στον ουρανό και μετατρέπονταν σε περίεργα σύννεφα.
Ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα, οι καταγγελίες άρχισαν να αφορούν και αεροσκάφη πολιτικών γραμμών, που επίσης άφηναν «επίμονα ίχνη» πίσω τους, έναντι άλλων που περνούσαν σχεδόν απαρατήρητα.
Η εξήγηση που δόθηκε από τους ακτιβιστές ήταν ότι, για να μην «καρφώνονται» τα άγνωστα στρατιωτικά αεροπλάνα, έχει επισυναφθεί συμφωνία με κάποιες αερογραμμές να χρησιμοποιηθεί το logo τους σε κατάλληλα τροποποιημένα boeing που αντί για επιβάτες, θα μετέφεραν δεξαμενές με υλικό για να συνεχίσουν οι ψεκασμοί απρόσκοπτα.
Μάλιστα κάποιοι βρήκαν και φωτογραφίες των ειδικά διαμορφωμένων αεροπλάνων με τις τεράστιες δεξαμενές. Όμως όταν μια πληροφορία αμέσως διαδοθεί, η Λερναία Ύδρα του διαδικτυακού πολέμου της κόβει το κεφάλι και στη θέση της φυτρώνει άλλα πολλαπλά.
Έτσι και με τα βαρέλια, γέμισε το διαδίκτυο από φωτογραφίες με αυτά, που στην πλειοψηφία τους δεν ήταν άλλα από δεξαμενές έρματος που χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση διαφορετικών φορτίων κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών πτήσεων. Με αυτόν τον τρόπο «αποδείκνυαν» ότι η τροποποίηση των boeing σε «ψεκαστικά», είναι ’ψευδής είδηση’.
Αλλά το περίεργο της υπόθεσης είναι όταν οι ίδιοι λένε πως έχουν την ’πατέντα’ της τροποποίησης των εν λόγω αεροσκαφών για να ρίχνουν υλικό από τον ουρανό, τότε αυτό δεν είναι ξαφνικά ούτε θεωρία συνωμοσίας, αλλά ούτε και ψευδής είδηση:
Το ερώτημα φυσικά που τέθηκε εξ αρχής δεν είναι αν αυτά τα αεροπλάνα σβήνουν φωτιές, που προφανώς το κάνουν, αλλά τι κάνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται για να σβήνουν φωτιές, ή πόσα άλλα έχουν τροποποιηθεί με αυτή ή ανάλογες πατέντες, και σε τι χρησιμεύουν.
Το ακόμα μεγαλύτερο ερώτημα το οποίο δεν έχει ποτέ απαντηθεί ή «καταρριφθεί» είναι πως τα βγάζουν πέρα διάφορες εταιρείες με εξαιρετικά χαμηλό εισιτήριο πτήσης, που δεν είναι αρκετό να καλύψει ούτε καν το κόστος καυσίμου!
Έτσι οι «θεωρίες συνωμοσίας» συνεχίζονται για όσο ακόμα οι συνωμοσίες παραμένουν... πράξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου