Google+ To Φανάρι : Εχουν το θράσος και μιλάνε!

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Εχουν το θράσος και μιλάνε!

Πέρασαν 99 μήνες από την αποφράδα ημέρα κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να παραδώσει τη ζωή των Ελλήνων στα χέρια κάποιων τεχνοκρατών· ανθρώπων που, χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα, αποφάσιζαν (με βάση στατιστικές και αριθμούς) πόσα χρόνια θα ζήσει καθένας (το περίφημο προσδόκιμο ζωής) ή πόσο μισθό - σύνταξη πρέπει να παίρνει κάποιος άλλος· τεχνοκρατών που δεν δίσταζαν μπροστά σε τίποτα και που ποτέ δεν μάθαιναν από τα λάθη τους. ...


Εχοντας
 βρει πρόθυμες (να κάνουν ό,τι τις διατάξουν) κυβερνήσεις, διέλυσαν έναν ολόκληρο λαό. Δεν έκαναν πίσω ακόμα και όταν όλοι παραδέχονταν πως η συνταγή είναι λανθασμένη, παρά επέμεναν σε αυτήν. Δεν κάνουν ακόμα και τώρα, όταν όλα έχουν γίνει ξεκάθαρα, και, βρίσκοντας βήμα, κουνάνε ακόμα το δάχτυλο στους Ελληνες και επιρρίπτουν ευθύνες στις κυβερνήσεις-συνεργάτες τους. 

Ενας
 από αυτούς είναι και ο κ. Τράα, ο Ολλανδός κάποτε ανθύπατος του ΔΝΤ στη χώρα μας, που με αφορμή την έξοδο (στα λόγια) από τα Μνημόνια, ψάχνοντας (ίσως) να εξαγνιστεί, ρίχνει χολή για τις κυβερνήσεις που τον «προσκυνούσαν». Είναι αυτός που έβαλε τους Ελληνες να εργάζονται μέχρι τα βαθιά γεράματα για να πάρουν κάποια ψίχουλα για σύνταξη, αυτός που πρότεινε το κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού (στον ιδιωτικό τομέα) και που κάποια περίοδο έθεσε βέτο σε ισοδύναμα μέτρα που θα έβαζαν φρένο στις περικοπές στο Στράτευμα. 

Είναι
 αυτός επίσης που, ενώ εισηγούνταν και ουσιαστικά αποφάσιζε αύξηση ορίων ηλικίας για τους ιθαγενείς, ήθελε να πάρει (παχυλή) σύνταξη από την εργασία του στα 56 του και στο διάστημα που έμεινε στη χώρα μας διέμεινε σε βίλα στη Φιλοθέη, για την οποίο το καταχρεωμένο ελληνικό κράτος κατέβαλλε μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ. 

Ενας άλλος
 αμετανόητος είναι ο (διαχρονικά υποτακτικός στους δυνάστες δανειστές) πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας (την περίοδο Τράα χτυπούσε σε αυτόν προσοχές), που ακόμα και χθες έσπευσε να υπενθυμίσει ότι τα Μνημόνια δεν τελειώνουν (παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς) αύριο, 21 Αυγούστου. 

Αυτούς
 και τους ομοίους τους, που δυστυχώς είναι αρκετοί, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους ξεχάσει ποτέ, και τον μεν πρώτο να τον κατατάξει στην κατηγορία των σφαγέων, τον δεύτερο σε αυτή με τους Εφιάλτες...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου