Google+ To Φανάρι : «Οι πλούσιοι παίρνουν εξυπνάδα, οι φτωχοί τεχνολογία: Η Νέα Ψηφιακή Διαφορά στην Επιλογή Σχολείου»

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

«Οι πλούσιοι παίρνουν εξυπνάδα, οι φτωχοί τεχνολογία: Η Νέα Ψηφιακή Διαφορά στην Επιλογή Σχολείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!

Είναι ατυχές το γεγονός ότι τόσα πολλά παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Ο ένας είναι εκπαιδευτικός.

Πώς διαδραματίζει η τεχνολογία κάποιο ρόλο σε αυτό;...
Κανείς δεν θα μπορούσε να το εξήγησε καλύτερα από την Dr. Screen-Free Mom στο 2017 άρθρο του  “The Rich Get Smart.  The Poor Get Technology:  The New Digital Divide in School Choice”.
Δεν ήταν η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία που τονίζει ότι οι εφευρέτες τεχνολογίας — συμπεριλαμβανομένου του μακαρίτη Steve Jobs — περιορίζουν τη χρήση της τεχνολογίας στα παιδιά τους και τα στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία χαμηλής τεχνολογίας εδώ και αρκετά χρόνια.
Αυτό συμβαίνει ενώ σε όλους τους άλλους έχει «πουληθεί» η ιδέα ότι τα δημόσια σχολεία πρέπει να είναι «υψηλής τεχνολογίας» και τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν σε αυτήν σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ακόμη και το Sesame Street  έχει προωθήσει την χρήση τεχνολογίας στους μικρούς.
Αυτό το μάρκετινγκ υψηλής τεχνολογίας στα δημόσια σχολεία δεν λέει να αλλάξει, παρά όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μάθηση γίνεται δυσκολότερη. Ωστόσο οι πλούσιοι επιλέγουν ιδιωτικά που βασίζονται περισσότερο σε Μοντεσοριανές μεθόδους, στη διαπροσωπική σχέση με τον δάσκαλο, στη ανάπτυξη δημιουργικότητας, στις τέχνες κλπ
Ένα άρθρο των New York Times εξηγεί πως οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αναπτύξει σχέσεις με την εκπαίδευση, ανάλογη της Big Pharma με τους γιατρούς που συνταγογραφούν. Η επιχείρηση πώλησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχετικού λογισμικού σε καλές σχολικές μονάδες είναι μια βιομηχανία που αναμένεται να φθάσει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις έως το έτος 2020.
Η έρευνα μιλάει από μόνη της. Οι γονείς, οι δάσκαλοι, ακόμη και οι εργοδότες το βιώνουν αυτό το πρώτο χέρι. Πολλοί από τους σημερινούς φοιτητές δημοσίων σχολείων και τους πρόσφατους αποφοίτους κινδυνεύουν στο μέλλον να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στη φτώχεια επειδή δεν έχουν καλή εκπαίδευση.
Οι γιατροί, οι ιατρικοί σύλλογοι και οι επιστήμονες προειδοποιούν επίσης για το πώς η χρήση της οθόνης βλάπτει τα παιδιά με τέτοιο τρόπο όχι μόνο εκπαιδευτικά.
Μερικά από τα σχετικά άρθρα:
Why Limit Your Kids’ Screen Time? Άγχος, κατάθλιψη, στέλεχος του ματιού, αϋπνία, ADD / ADHD, καθυστερημένη ωριμότητα, κίνδυνος καρκίνου, αυχενικό, διαβήτης, παχυσαρκία, ψηφιακή εξάρτηση, υπογονιμότητα
National Screen-Free Week” Starts April 30. American Academy of Pediatrics (AAP) Has Been Concerned About RF Exposure From Cell Phones and Devices Since At Least 2012. 
Good Morning America” Experiment on Kids and Unrestricted Screen Time
Virtual Reality’s Literal Side Effects Πονοκέφαλοι, Πόνο στα μάτια, Συμπεριφορικές αλλαγές σε ενήλικες. Όραση, προβλήματα ισορροπίας, άγνωστες μακροπρόθεσμες συνέπειες στα παιδιά.
“Beyond Digital Addiction: Your Kids May Be Affected by Wi-Fi and Electronic Devices Even If You Aren’t” 
CDC Study: 150% Increase in Autism in U.S. Kids Since 2000. Researchers Suspect Environmental Risks and Triggers. 2012 Research Determined WiFi Radiation Disrupts Blood Brain Barrier, May Cause Leaking
Δώστε την αγάπη όχι τεχνολογία: No “Safe” Level of Cell Phone or Wireless (WiFi) Radiation Has Been Scientifically Determined for Children or Pregnant Women
Chloroform, Engine Exhaust, Lead, and Wireless (WiFi) Radiation are all “Possibly Carcinogenic” — Schools Should Provide Wired Internet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου