Google+ To Φανάρι : Η βάση αγνοουμένων «missing people» που ντρόπιασε το κράτος

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η βάση αγνοουμένων «missing people» που ντρόπιασε το κράτος

Τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας επίσημος φορέας καταγραφής των ανθρώπων που αγνοούνται από τις πυρκαγιές, μια ιδιωτική εταιρία κυβερνοασφάλειας πήρε την πρωτοβουλία και...

...καλύπτοντας το κενό που άφησε η Πολιτεία, δημιούργησε από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας μια ανοιχτή βάση δεδομένων αναζήτησης αγνοουμένων (μέσω της οποίας έχουν βρεθεί ήδη δύο άτομα) με την ονομασία Μissing People (missingpeople.audax.gr), η οποία λειτουργεί σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Θεοφάνη Κασίμη, «μετά τις πυρκαγιές, πολλοί αναζητούσαν δικούς τους ανθρώπους αναρτώντας φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. Ομως, δεν βοηθούσε σε τίποτα να υπάρχει αυτό το υλικό διάσπαρτο».
Αν και οι πληροφορίες για τους αγνοουμένους που υπάρχουν στην πλατφόρμα προέρχονται από τις ίδιες ανοιχτές πηγές, ωστόσο, για να δημοσιευτεί η φωτογραφία τους τα μέλη της εταιρίας που τη διαχειρίζονται έρχονται σε επικοινωνία με συγγενείς των ατόμων που αναζητούνται, με σκοπό να γίνει η αναγκαία ταυτοποίηση.
Οσοι έχουν πληροφορίες σχετικά με κάποιον αγνοούμενο, αν για παράδειγμα τους έχουν δει κάπου, ακόμα και αν τους εντόπισαν σε πλάνα τηλεοπτικών καναλιών, μπορούν να στείλουν μήνυμα σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση. Ο ίδιος τονίζει ότι στη συνέχεια τα εν λόγω στοιχεία αποστέλλονται άμεσα στην Πυροσβεστική για επίσημη διασταύρωση.


Σημειώνεται ότι μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, καθώς, θέλοντας να κάνουν φάρσα, έστειλαν ψεύτικες πληροφορίες για αγνοούμενους συμπολίτες μας!

Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν «ανέβει» οι φωτογραφίες 27 ατόμων που αγνοούνται, κατηγοριοποιημένες ανά περιοχή (Μάτι, Ραφήνα, Κόκκινο Λιμανάκι), ενώ κάτω από κάθε εικόνα υπάρχουν τηλέφωνα επικοινωνίας με συγγενείς και μια μικρή περιγραφή για τα ρούχα που φορούσαν ή πότε χάθηκαν τα ίχνη τους. Οπως δείχνουν τα στοιχεία της βάσης δεδομένων, τα περισσότερα άτομα (18) αγνοούνται από το Μάτι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τις προηγούμενες μέρες δύο οικογένειες αγνοουμένων βίωσαν συναισθήματα χαράς και συγκίνησης όταν οι δικοί τους άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί! Αμεσα η εταιρία θα δημιουργήσει αντίστοιχη ψηφιακή πλατφόρμα για την αναζήτηση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Γιώτα Φλώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου