Google+ To Φανάρι : Προπαγανδιστικό βίντεο Mαξίμου για το deal με τα Σκόπια

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Προπαγανδιστικό βίντεο Mαξίμου για το deal με τα Σκόπια

Με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα ισάξιας αισθητικής επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να ωραιοποιήσει την ντροπιαστική Συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας εν τέλει μόνο θυμηδία στην ελληνική κοινή γνώμη, που παρατηρεί άφωνη την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία»....

Νέο βίντεο-υπερπαραγωγής Μαξίμου - ΕΡΤ δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλεί σε ανοιχτή ακρόαση από το κινητό του με τον Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που υποτίθεται «κλείδωνε» το ραντεβού για την υπογραφή της συμφωνίας σε μια άνευ προηγουμένου «δραματοποίηση» της πολιτικής και των κρίσιμων αποφάσεων, χάρη βεβαίως,στις ψευδείς εντυπώσεις.

Το βίντεο αρχίζει... ειδυλλιακά, σαν τα βιντεοκλίπ του συρμού, με όμορφα πλάνα από τις Πρέσπες και ανάλογη μουσική υπόκρουση. Στη συνέχεια αποκαλύπτεται εν είδει σασπένς η συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, που οδήγησε στο κλείσιμο της συμφωνίας και την υπογραφή της.
«Ζόραν, γνωρίζεις την περιοχή που λέγεται Πρέσπες;» λέει ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει χρησιμοποιώντας τον γνωστό στίχο του Διονύση Σαββόπουλου: «Εδώ είναι Βαλκάνια. Θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, αλλά μια μέρα η Ιστορία θα μας δικαιώσει».

Ακολουθούν πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας, με φόντο τις Πρέσπες, με τους εξής υπότιτλους να πέφτουν πάνω στην εικόνα: «Ενα καινούργιο τραγούδι ξεκινάμε να γράφουμε σήμερα μαζί, εδώ στις Πρέσπες. Στόχος μας είναι αυτό το τραγούδι της χαράς να τραγουδιέται για πολλούς αιώνες. Στη γλώσσα μας και στη γλώσσα σας. Στη χώρα μας και στη χώρα σας. Από τον λαό μας και από τον λαό σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιεύοντας στο twitter το συγκεκριμένο βίντεο, που, όπως και να 'χει, θα μείνει εν τέλει να θυμίζει στις ερχόμενες γενιές τη σφοδρή εθνική ήττα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε: «H Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει τη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας erga omnes, αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης που διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου