Google+ To Φανάρι : Κοινά χαρακτηριστικά και νόμοι των ηλιθίων

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Κοινά χαρακτηριστικά και νόμοι των ηλιθίων

«Ο ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό»

Όταν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας συχνά αναρωτιόμαστε για την ηλιθιότητα που κυβερνά.
Η μελέτη χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του μυαλού δεν είναι καινούρια και επικεντρώνεται κυρίως στις διαφορές μεταξύ της οπισθοδρομικής συμπεριφοράς και της πραγματικά ηλίθιας....


Μήπως είμαστε αυστηροί στην κρίση μας, και αρκετά ανίκανοι να αναγνωρίσουμε τη βασική φύση τους;

Η ηλιθιότητα δεν είναι συνάρτηση αυτού που πιστεύετε, αλλά ο τρόπος που επιδεικνύετε την αντιστροφή των νοημάτων της αλήθειας. Οι πεποιθήσεις αυτών των ατόμων είναι μια φορεσιά που εκλογικεύει την ύπαρξή τους και χωράνε σε οποιαδήποτε κοστούμι.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η ιδιότητα δεν μπορεί να γενικευθεί, και είναι μεμονωμένο χαρακτηριστικό. Μπορεί να συμβεί στον καθένα σε μια άσχημη στιγμή καθώς δεν μπορείς να γνωρίζεις τι γίνεται μέσα στο μυαλό του. Σίγουρα μπορεί να συμβαίνει αυτό, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν βαθμίδες.

Η δύναμή τους πολλές φορές δείχνει ανίκητη και οπωσδήποτε διαφθείρει με την απολυταρχική δύναμη της διαστρέβλωσης και διαφθοράς των πάντων. Η απόλυτη εξουσία τους πρέπει να αναγνωριστεί να προσδιοριστεί και να απομονωθεί.
Μια γενικευμένη κοινή συμπεριφορά επιτρέπει τους αυθεντικούς ηλίθιους να κρύβονται και να μπερδεύονται στο πλήθος, δηλώνοντας ότι όλοι είμαστε ίδιοι και ανήκουμε στην ίδια ομάδα.

Υπάρχει η θεωρία των ηλιθίων που έχει ξεκινήσει την πορεία της εδώ και μερικά χρόνια, στην οποία υποστηρίζεται η πεποίθηση ότι κανείς δεν είναι ηλίθιος και επικίνδυνος, επομένως όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και δεκτικότητα.
Φυσικά δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Ο σεβασμός και η δεκτικότητα αποθρασύνει χειρότερα αυτά τα άτομα κάνοντάς τα ακόμη πιο επικίνδυνα. Θα χτυπήσει το θύμα χωρίς έλεος και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει το αναίτιο έγκλημα με ένα επόμενο ψέμα .

Υπάρχει βέβαια και ο νόμος του ένστικτου της επιβίωσης των θυμάτων.

Απλά δεν ασχολείστε, και φεύγετε. Οι γονείς σας το συνιστούσαν στο σχολείο, ή σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής σας να φεύγετε. Είχε αποτελέσματα, αλλά δεν λειτουργεί πάντα. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τους ηλιθίους και να φύγετε χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Μπορείτε να μείνετε μακριά τους, αλλά δεν μπορείτε να προσποιηθείτε ότι δεν σας βλάπτουν.

Όταν κάποιος ηλίθιος βρίσκεται σε θέσεις εξουσίας όλες οι προτεινόμενες λύσεις είναι ανεπαρκείς. Δεν μπορείτε να ορίσετε ή να πείτε τι είναι, ή δεν είναι κάποιος αλλά ούτε να τους αγνοήσετε. Πρέπει να εντοπίσετε αντικειμενικά τα πρότυπα, και να τα απομονώσετε. Πιθανώς δεν θα πετύχετε και η όλη προσπάθεια θα γίνει άλλη μια μάταιη εμπειρία.

Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε; Εάν εκτιμούμε την ελευθερία, τον πολιτισμό, τις αξίες και πεποιθήσεις μας, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας. Πόσες φορές έχει καταστραφεί ο κόσμος μας όταν βασίστηκε σε ηλίθιους ανθρώπους οι οποίοι εφάρμοσαν αντιανθρώπινους νόμους που οδήγησαν στο αιματοκύλισμα και την καταστροφή;

Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους άλλους πώς πρέπει να ζήσουν, αλλά πρέπει να σταματήσουμε τα τραντάγματα του πλοίου πριν διαλυθεί στα κύματα. Εάν δεν το κάνουμε, είναι πολύ πιθανό να μην επιβιώσουμε και πάλι.

Οι ευφυείς βασίζονται σε βασικές ανθρώπινες αξίες και αναπτύσσουν κοινωνίες αξιοποιώντας τη δύναμη της δημιουργικής δυναμικής των πολιτών. Η εξουσία στα χέρια των κακοποιών γίνεται πυρηνικός όλεθρος που τερματίζει τον πολιτισμό. Οι αιτίες μπορεί να είναι αναπόφευκτες, ειδικά όταν κυβερνά ο φανατισμός, η θρησκοληψία, η διάλυση των βασικών αξιών και η στασιμότητα.
Τα αρπακτικά -που έχουν συσσωρεύσει μέσα από εξελικτικές δοκιμές και σφάλματα τόσο στον βιολογικό όσο και τον πολιτισμικό παράγοντα, απέκτησαν την ικανότητα να επιβιώνουν και να κυριαρχούν σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το εάν είναι καλά προσαρμοσμένοι στο περιβάλλον που δρουν. Όποιοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα προειδοποιητικά σημάδια της μυωπίας, μπορούν να πάρουν τα μέτρα τους.

Οι άνθρωποι ανέπτυξαν την γλωσσική ικανότητα που απελευθερώνει την έκφραση. Μέσα στους αιώνες χρησιμοποιήθηκε για την επικοινωνία, αλλά και για να μάθουμε το πραγματικό νόημα των λέξεων. Μάθαμε επίσης ότι ο ψευδής, ξύλινος και ακατανόητος λόγος, μας χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου.

Η απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό που δεν κατανοείς, δείχνει ηλιθιότητα, αλλά τραβάει σαν μαγνήτης τα άτομα που πιστεύουν ότι είναι μονόφθαλμοι ανάμεσα στους τυφλούς. Η αγνωσία και η ηλιθιότητα αποπροσανατολίζει και ευθυγραμμίζει ολόκληρες στρατιές τυφλών οπαδών, που θα ακολουθήσουν υπάκουα την κηδεία του αήττητου μυαλού τους.

Τα χαρακτηριστικά του απόλυτα ηλίθιου έχουν διαβαθμίσεις, αλλά κοινά χαρακτηριστικά.

Προτιμούν να είναι αήττητοι -να κερδίζουν πάντα, χωρίς να έχουν την απαραίτητη αυτογνωσία, την κοινή λογική της ανθρώπινης αδυναμίας, κινούμενοι με εγωιστικά ή συμφεροντολογικά πρότυπα και μέσα. Πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει όταν θέλουν να επιβάλλουν κάτι. Ούτε καν η αλήθεια και η πραγματικότητα που βλέπουν και ζουν.

Βλέπουν την πραγματικότητα δούλο τους, δεδομένου ότι έχουν κερδίσει αθέμιτα την εξουσία για να την ελέγχουν. Αυτό που λένε, θέλουν να είναι αλήθεια και μπορούν να το κάνουν αληθινό μέσω της απόλυτης εμπιστοσύνης των παραμυθιασμένων, που τους έχουν τυφλή εμπιστοσύνη και ασκούν επιρροή σε καίριες θέσεις.

Σε μια συζήτηση δεν είμαι μόνο ο τελικός κριτής, αλλά ορίζει και τι είναι αποδεκτό στη συζήτηση. Είναι ο διαιτητής σε κάθε συζήτηση ,που επεμβαίνει και κρίνει τα πάντα υπέρ του. Όλοι έχουν άδικο και ο μόνος που δεν κρίνει λάθος είναι ο ίδιος γιατί έχει την πλειοψηφία με το μέρος του.

Ισχυρίζεται ότι ματαιοπονείτε στην προσπάθειά σας να κερδίσετε, ή να φέρετε αντίρρηση. Όταν φτάνετε ψηλά, προσποιούνται ότι είναι ψηλότερα, και όταν πέφτουν προσπαθούν να πάρουν μαζί τους όλους τους άλλους διαλύοντας τα πάντα. Θέλουν να είναι μόνο νικητές και να μην υπάρχει κανείς άλλος στην αψίδα της απόλυτης υπεροχής τους.

Κινήσεις μετεωρισμού: Αν κάποιοι είναι μαζί του, αποδεικνύουν με τη στάση τους τη συμπαράσταση και το δίκιο του θριαμβευτή ηλιθίου. Εάν είναι εναντίον του, αποδεικνύει ότι είναι θύμα μιας καταπιεστικής μικρής αντίληψης των αντιπάλων. Κάθε κίνηση που κάνουν θέλουν να αποδεικνύουν ότι έχουν δίκιο, αν και δρουν αυθαίρετα.

Η νίκη τους, αποδεικνύει ότι είναι σεβαστοί και δεν ενοχλούνται ακόμη και όταν όλοι τους δείχνουν με το δάκτυλο σαν τους πιο ηλίθιους και υποκριτές στην ιστορία. Με δεδομένη τη νίκη τους μπορούν να παραστρατήσουν να γίνουν ακόμη περισσότερο ανήθικοι, χωρίς να χρειάζεται ποτέ να συμβιβαστούν. Για να το κάνουν αυτό δεν σέβονται τη γνώμη των άλλων, πατάνε τις αξίες τα πιστεύω και κυρίως την αλήθεια. Μπορούν να εξαπατήσουν, να πούν ψέματα ακόμη και άν αποκαλυφθούν, μπορούν να πούν ακόμη μεγαλύτερα ψέματα για να κρατήσουν τη νίκη τους.

Ο σεβασμός στον μηδενισμό: Πιστεύουν ότι η αλήθεια δεν υπάρχει και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με αυτή. Απλώς ακολουθούν τα ένστικτα του ηλιθίου. Το πιο κοντινό στην δική τους αλήθεια είναι να ισοπεδώσουν με κάθε μέσο οποιονδήποτε αντιστέκεται, για να μην υπάρχει ανταγωνισμός, παίζοντας με το αλάθητο του πάπα. Μπορούν να παλέψουν όσο βρώμικα θέλουν και να ισχυριστούν ότι είναι ο πιο δίκαιος. Ποιος λέει ότι δεν μπορούν να φάνε ολόκληρη την πίτα και να έχουν το σκύλο χορτάτο;

Παρατηρούν τα αγκάθια στο μάτι του άλλου αλλά δεν βλέπουν τα δικά τους. Όσο μπορούν, κρατούν την προσοχή στις αποτυχίες των άλλων, αλλά ποτέ εξετάζουν το ενδεχόμενο ότι κάνουν λάθος. Δεν χρειάζεται να είναι πραγματικές αποτυχίες, εφόσον μπορούν να φανταστούν ότι έχετε κάποιο τελικό κίνητρο, σας καταδικάζουν αυτόματα. Αυτός είναι ένας διαγωνισμός του αλάθητου ηλιθίου, και αν βρει επάνω σας ένα υποθετικό σφάλμα, θα αποδείξει ακόμη και με το ψέμα ότι κάνετε λάθος για πάντα, επομένως είναι σωστός για τα πάντα από προεπιλογή.

Καταπατούν την ηθική, χωρίς συμβιβασμό: Πιστεύουν ότι είναι οι πιο ηθικοί, γιατί συγκεντρώνουν την πιο μη-συμβιβαστική ηθική. Δεν τους ενοχλεί ότι η ηθική τους έρχεται σε σύγκρουση με τις αυτονόητες αξίες, αυτοί πρέπει να κάνουν αυτό που «πρέπει να κάνουν» χωρίς συμβιβασμούς. Έχουν έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης της ηθικής σύγκρουσης. Δείχνουν και είναι σίγουροι χρησιμοποιώντας απεριόριστη υποκρισία.

Τριπλές προδιαγραφές: Προσποιούνται ότι η ηθική τους είναι απόλυτη. Για παράδειγμα, κανείς δεν πρέπει να παρενοχλεί κανέναν, – τέλος. Κάποιες φορές μιλούν για θέματα περιβάλλοντος ή γενικές έννοιες καλού κακού, αλλά δεν επεμβαίνουν ούτε τους νοιάζει όταν παρενοχλούνται ή παραβιάζονται τα συμφέροντα αξιοπρεπών ατόμων. Ένα ή δύο ασυμβίβαστα πρότυπα, μπορούν να συνυπάρχουν στο μυαλό τους μέχρι να αποφασίσουν τι συμβαίνει. Εάν αποτύχουν τα πρότυπα, έχουν μια τρίτη λύση έτοιμη για αντιπερισπασμό.
Λένε συνήθως ότι ποτέ δεν παρενοχλούν τους άλλους, δίνοντας στην φωνή τους παθιασμένη και σταθερή δέσμευση για την απόλυτη αλήθεια που μόνο αυτοί ξέρουν και όχι εσείς. Μιλούν για αίσχος και ντροπή των αντιφρονούντων που τόλμησαν να φέρουν αντίρρηση από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρη η εξουσία τους.

Εάν το πουν πρέπει να τον πιστέψετε: Ισχυρίζονται ότι είναι ετοιμόλογοι και ειλικρινής. Γιατί πρέπει να πιστέψετε το λόγο του; Το επιχείρημά τους είναι όπως είπαμε ο δικός τους ισχυρισμός, αναφέροντας με ακρίβεια μόνο τα θετικά τους γνωρίσματα. Αυτό που λένε είναι πάντα αλήθεια, – τέλος. Ισχυρίζονται επίσης ότι πέρασαν από διπλό έλεγχο τον εαυτό τους, αποδεικνύοντας τον θαυμασμό που τους έδειξαν.

Η απόλυτη αλαζονεία: Ανακαλύπτουν την «πραγματική» αλήθεια σε εποχή ανάγκης. Εμφανίζονται με μια τσάντα φορτωμένη με φτηνά κόλπα και τα χρησιμοποιούν για να υπερασπίσουν την τσάντα που κρατούν. Την ίδια τσάντα με δικαιολογίες χρησιμοποιούν όλοι οι ηλίθιοι που κυβερνούν. Οπλισμένοι για τη σταυροφορία ενάντια στην πραγματικότητα και τη γνώμη όλων των άλλων, φωνάζουν θρασύτατα, ότι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Προστατεύεται πάντα από μόλυνση και τη λιποταξία : Όλα όσα τον απειλούν ή του προκαλούν κακό, είναι γι ‘αυτόν ένας παθογόνος οργανισμός αντίστασης που πρέπει να εξαλειφθεί. Όταν κάποιος προσπαθεί να αποσχιστεί από την δική του αλήθεια γίνεται αυτόματα σπέρμα του διαβόλου. Οι διαφωνούντες και οι αθώοι είναι χαμένοι.

Επιδειξιομανία: Είναι ιδεολογικά επιδειξιομανείς. Αναζητούν ανθρώπους με προβλέψιμους τρόπους. Αυτό τους ενθουσιάζει, διότι τους δίνει την ευκαιρία να αναδείξουν την τσάντα με φτηνά κόλπα τους και να εισπράξουν κολακείες.

Εξαιρετικά σπάνιες εξαιρέσεις: Ισχυρίζονται ότι είναι διαφορετικοί από τους άλλους, κάτι σαν εξαίρεση του κανόνα της ανθρώπινης φύσης. Δεν έχουν ανθρώπινη υπόσταση, γι ‘αυτό συμπεριφέρονται σαν να είναι απαλλαγμένοι από τους κανόνες της κοινωνίας, που δεν ισχύουν για αυτούς. Γιατί; Επειδή, στον πυρήνα τους βρίσκεται η γενική φόρμουλα, που υποστηρίζεται από τη φτηνή τσάντα με κόλπα που τους πείθει ότι είναι ανίκητοι. Αν αποτύχουν απλώς κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους και το βάζουν στα πόδια.

Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική εκπαίδευση στη σκληρή τέχνη του εντοπισμού και της αποτροπής, της απόλυτης μυωπίας στην γενική του μορφή.

Ίσως δεν είναι όλοι οι αριστεροί, οι θρησκόληπτοι ή οι ουμανιστές ιδεολόγοι τόσο απόλυτοι, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να παρασύρουν στον γκρεμό μαζί τους τους ζωντανούς ανθρώπους, αν δεν μάθουμε πώς να τους περιορίσουμε.

Σταματήστε να εστιάζετε σε λάθος αξίες επειδή τυγχάνει να σας βολεύουν και αναγνωρίσετε την ηλίθια νοοτροπία του σκοταδισμού, που θέλει να κυριεύσει τον κόσμο. Σε άλλες παλαιότερες εποχές, τέτοια άτομα έφεραν τον μεσαίωνα καταστρέφοντας τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό σκοτώνοντας τους εκφραστές της αλήθειας και φέρνοντας την απόλυτη οπισθοδρόμηση.

Κοιτάξτε γύρω σας. Ο κεφαλόπονος που δημιουργούν οι ηλίθιοι είναι μεταδοτικός και φαίνεται ότι περνάμε μια επιδημία.
Δεν έχει βρεθεί ποτέ καλός χρόνος για να βγάλεις το καπέλο σου και να βάλεις σε ενέργεια το μυαλό.

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, αλλά τη βυθίζουμε περισσότερο , καθώς ακολουθούμε ή παρακολουθούμε άπραγοι τον παραλογισμό να καταστρέφει τις ζωές μας. Η ζωή πάντα ήταν μια δύσκολη υπόθεση, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει αβίωτη λόγω των ηλιθίων. Ο σημερινός πόλεμος είναι υπαρκτός και δεν είναι απλά μια αόριστη απειλή.

Οι ηλίθιοι χρησιμοποιούν τις εξαιρετικές τους δυνάμεις μόνο για να συσσωρεύουν δύναμη για τον εαυτό τους, αν και συχνά προσποιούνται ότι είναι για το γενικότερο καλό. Οι υπερήρωες όμως χρησιμοποιούν τις εξαιρετικές δυνάμεις τους μόνο για το κοινό καλό.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου