Google+ To Φανάρι : Ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης . Ένα έργο που το πληρώσαμε ΔΕΝ λειτουργεί.....

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης . Ένα έργο που το πληρώσαμε ΔΕΝ λειτουργεί.....

Το 112 είναι η αυτόματη πρόσβαση σε όλα τα κινητά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης..

Τη στιγμή που οι δύο αρμόδιοι υπουργοί ερίζουν για το ποιος είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού συστήματος εκτάκτων κλήσεων (το γνωστό 112), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί την κυβέρνηση για την πλημμελή λειτουργία του συστήματος. ...Μάλιστα, σε επιστολή της η αρμόδια επίτροπος Μαρίγια Γκάμπριελ (18/7/2018) καλεί τις ελληνικές αρχές να υιοθετήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση το νέο σύστημα, τόσο για τις ανάγκες των Ελλήνων όσο και των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την κ. Γκάμπριελ, έπρεπε να είχε έτοιμο το σύστημα από το 2011, αλλά μέχρι στιγμής απουσιάζουν βασικές του λειτουργίες, όπως ο γεωεντοπισμός του καλούντος και η υποστήριξη εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας (κυρίως για ΑμεΑ). H χώρα, όπως αποδεικνύεται, είχε τον Ιούνιο του 2014 καταλήξει σε μια σύμβαση υλοποίησης του συστήματος, την οποία όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» επειδή τη θεώρησε τεχνολογικά ξεπερασμένη και ακριβή.
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για τοσκας
Πολλά ευρωπαϊκά οχήματα φέρουν αυτή τη δυνατότητα, την οποία ωστόσο δεν μπορούν να αξιοποιήσουν στην Ελλάδα. «Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν, μερικοί Ευρωπαίοι δεν θα καταφέρουν να λάβουν την επείγουσα βοήθεια όταν τη χρειαστούν», αναφέρει η επίτροπος Γκάμπριελ προς τον κ. Τόσκα.

Το θέμα είχαν φέρει στη Βουλή και οι βουλευτές της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Μάκης Βορίδης στις 19-4-2018...

 Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου