Google+ To Φανάρι : Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αττική

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αττική

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δυτική και ανατολική Αττική προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που καίνε από το μεσημέρι.
Ειδικότερα, στην Κινέτα, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος στα Γεράνια Όρη στις 12:00 και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ανεξέλεγκτη, ...
έχοντας φτάσει κατοικημένες περιοχές όπου κάηκαν οικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός υπόπτου για την πρόκληση πυρκαγιάς στην Κινέτα, 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 της Κινέττας, ενώ έκλεισαν Νέα και Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ. και διεκόπησαν και τα δρομολόγια του προαστιακού.
Λίγες ώρες μετά γύρω στις 17:00 εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης από όπου εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.
Για τουλάχιστον 100 σπίτια και 200 οχήματα τα οποία παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Νέο Βουτζά, τον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι έκανε λόγο μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του Alpha, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, εκφράζοντας μάλιστα τους φόβους του και για ύπαρξη νεκρών.
«Τα σπίτια που έχουν διασωθεί είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού» είπε και έκανε λόγο για καμένα αυτοκίνητα και δραματική κατάσταση, σημειώνοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από 10 χλμ και ακούγονται εκρήξεις από τα αυτοκίνητα που έχουν πάρει φωτιά.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, το Ζούμπερι και όλη την ευρύτερη περιοχή. Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα.
Ενεργό παραμένει και το μέτωπο στον Κάλαμο, παρόλο που η εικόνα του παρουσιάζεται σχετικά βελτιωμένη και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Νωρίτερα, το απόγευμα, η φωτιά είχε φτάσει μέχρι την παραλία των Αγίων Αποστόλων απειλώντας σπίτια.
Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής άφησε η πυρκαγιά στην Κινέτα, ενώ όταν ο άνεμος άλλαξε φορά πλησίασε στα διυλιστήρια Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρους.
Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως η φωτιά έχει φτάσει στο ύψος του εργοστασίου της ΕΚΑΝ (Σουσάκι), κοντά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Η μεγάλη δύναμη πυρασφάλειας της εταιρείας προστατεύει μέχρις στιγμής τα διυλιστήρια.



Οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν γρήγορα τη φωτιά προς την κορυφή σε δύσβατη περιοχή πάνω από την . @ALPHA_TV
Το δεύτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο που αντιμετωπίζει η Αττική, της Πεντέλης:
Η φωτιά από την Πεντέλη κατευθύνθηκε αρχικά προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι.
Η φώτια έγινε έντονα ορατή και στο λιμάνι της Ραφήνας.
Η #Πυρκαγια στην Πεντέλη από το Ελ.Βενιζελος pic.twitter.com/RrRctJGvbW


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου