Google+ To Φανάρι : Κάηκαν 13.000 στρμ. και τα 6.934 ήταν οικισμός

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κάηκαν 13.000 στρμ. και τα 6.934 ήταν οικισμός

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από τη μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, καθώς στο πέρασμά της κατέκαψε περίπου 13.000 στρέμματα. Περισσότερο από τη μισή καμένη έκταση (6.934 στρέμματα) ήταν οικιστική ζώνη...

Σύμφωνα με τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι δασικές εκτάσεις που έγιναν στάχτη και αποκαΐδια από την πύρινη λαίλαπα εκτείνονται σε μία έκταση από τη Νέα Μάκρη έως την περιοχή νότια του Πικερμίου.
Περισσότερα από 2.000 στρέμματα ήταν δασική έκταση και περίπου 1.000 στρέμματα αφορούσαν έκταση χαμηλής βλάστησης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, έκαψε περιοχές στις οποίες κατοικούσαν συνολικά 3.664 άνθρωποι. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τον χάρτη που εξέδωσε το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με τη χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης. Το Κέντρο BEYOND συνεχίζει τη χαρτογράφηση, προκειμένου να παρέχει πολύ λεπτομερείς χάρτες αποτίμησης της ζημιάς των κατοικιών και των επιχειρήσεων.

«Στις δύσκολες αυτές μέρες οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την ανείπωτη αυτή τραγωδία, και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση της πολιτείας συμβάλλοντας κατά το δυνατόν στη διαχείριση της τεράστιας καταστροφής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου