Google+ To Φανάρι : Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, των εκπροσώπων του Soros και άλλων αξιωματούχων του hedge fund

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, των εκπροσώπων του Soros και άλλων αξιωματούχων του hedge fund

Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, των εκπροσώπων του Soros και άλλων αξιωματούχων του hedge fund

Αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι από διεθνή ταμεία (κερδοσκόποι) συναντήθηκαν κρυφά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα της εφημερίδας «To Ethnos» της Κυριακής. Το HellasFrappe προφανώς ενθουσιάστηκε από το άρθρο και αποφάσισε να κάνει λίγη δική του έρευνα. Εμπιστευθείτε μας … Αυτό πρέπει να ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ....

Είναι προφανές ότι αυτοί οι υπάλληλοι δεν έρχονται στην Αθήνα για να ενημερωθούν για τα βαπτιστικά , αλλά για τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν από το προσωρινό μνημόνιο που υπεγράφη στο πρόσφατο Eurogroup στις Βρυξέλλες και πώς μπορούν να αξιοποιήσουν διάφορες ελληνικές βιομηχανίες. Σύμφωνα με το άρθρο, αυτοί οι οπορτουνιστές προσπαθούσαν να βρουν τύχη σε τομείς όπως η εταιρική αναδιάρθρωση, η ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, η αναδιοργάνωση των πτωχεύσεων, η ακίνητη περιουσία, ο τουρισμός και η ενέργεια. »

Σε αντίθεση με τους Έλληνες ψηφοφόρους, προσθέτουν το άρθρο, αυτοί οι οικονομικοί γύπες δεν άκουγαν τους σκληροπυρηνικούς δημοσιογράφους για «παύσεις ιδιωτικοποιήσεων» ή την πώληση «κόκκινων δανείων» (ορισμένοι όροι που χρησιμοποιούνται συνήθως από την κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες για να διατηρήσουν το πρόσωπο τους υποστηρικτές).

Ο τίτλος του καταλόγου, σύμφωνα με την «To Ethnos», ήταν γνωστά ονόματα όπως: Soros Fund Management (διαχειρίζεται τα κεφάλαια 28 δισεκατομμύρια δολάρια), Πράσινο φως Capital (διαχειριζόμενο κεφάλαιο 5 δισεκατομμύρια δολάρια), Tudor Capital (διαχειρίζεται κεφάλαια 6 δισεκατομμύρια. δολάρια), το H2O (διαχειρίζεται κεφάλαια 11 δισεκατομμύρια δολάρια), την VR Capital (διαχειριζόμενα κεφάλαια 3 δισεκατομμύρια δολάρια), τη διαχείριση της Millennium (διαχειρίζεται τα κεφάλαια 23 δισεκατομμύρια δολάρια), την Paulson & Co διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 195 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ας επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα ονόματα (ή κακά αγόρια) που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα (τα οποία μέχρι πρόσφατα περιγράφουν οι SYRIZAians ως «γύπες» και χρησιμοποιούνται από το λεγόμενο μακρινό κόμμα για να επικρίνουν την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση). Όπως θα δείτε, αυτά είναι τα creme de la creme των κακών αγοριών στον κόσμο των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου … και -όπως αναμενόταν- είναι όλοι έξω για να επωφεληθούν πολύ από τα δεινά της Ελλάδας.

Soros Fund Management, LLC – Η Soros Fund Management είναι ο κύριος σύμβουλος της Quantum Group Funds. μια οικογένεια κεφαλαιούχων που ασχολούνται με διεθνείς επενδύσεις. Η εταιρεία επενδύει σε αγορές μετοχών και σταθερού εισοδήματος παγκοσμίως, καθώς και στις αγορές συναλλάγματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων, καθώς και σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει μεγάλες επενδύσεις σε μεταφορές, ενέργεια, λιανικό, οικονομικό και άλλες βιομηχανίες. Ο Γεώργιος Σόρος είναι γνωστός για τη διάσωση του George Bush Jr από πτώχευση του 1990. Ο Soros εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον Bush Sr στον όμιλο Carlyle, έναν ισχυρό χρηματοοικονομικό οργανισμό και διεθνή αντιπρόσωπο όπλων που ελέγχεται από τους Rothschilds οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες πυρομαχικών Vickers. Ο Σόρος δραστηριοποιήθηκε εξίσου σε πολλές αλλαγές κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ανατροπής του Γεωργιανού Προέδρου Eduard Shevardnadze το 2003, ενός ευσεβούς ορθόδοξου χριστιανού. Ο Σόρος έχει επίσης χρηματοδοτήσει άμεσα και προκλητικά αντιελληνικούς οργανισμούς (ή σκιερούς ΜΚΟ) που έχουν προσδιοριστεί ως «Μακεδόνες» στη Βόρεια Ελλάδα (δηλαδή τη Σ.Μ.Ε.Α.).

Την ίδια στιγμή (και όπως σημειώθηκε σε πολλά άλλα άρθρα από το HellasFrappe στο παρελθόν) χρηματοδοτεί (ή χρηματοδοτεί) τον ιστότοπο Indymedia που είναι ο τόπος του αριστερού αναρχικού κινήματος (το οποίο επίσης γνωρίζουμε ότι αποτελεί μέρος του SYRIZA). Ο OSI και ο Soros συνέβαλαν χιλιάδες στο πολύ αριστερό ανεξάρτητο κέντρο μέσων ενημέρωσης ή το Indymedia, γνωστό ως «ανεξάρτητο συλλογικό συλλογικό όργανο ειδήσεων», των οποίων οι διακομιστές κατασχέθηκαν από ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ. Η ενέργεια προφανώς σχετίζεται με έρευνα σχετικά με τη διεθνή τρομοκρατία, τις απαγωγές ή τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Βασικά, το Indymedia είναι ένα παγκόσμιο συμμετοχικό (αναρχικό) δίκτυο που αναφέρει τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Το ελληνικό κεφάλαιο είναι επίσης γνωστό για τη δημοσίευση δηλώσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις και πιστεύει ή όχι ότι επικροτεί απροκάλυπτα τη βία ως πολιτική τακτική. Ο ιστότοπος είναι επίσης γνωστός ως παραστρατιωτικός ιστότοπος, ο οποίος προφανώς ενθαρρύνει το μίσος εναντίον οποιουδήποτε και οποιουδήποτε θεωρείται συντηρητικό, φιλελεύθερο ή βασικά συμβουλές προς τη Δεξιά (με άλλα λόγια, οποιοσδήποτε δεν είναι αριστερός). Ως εκ τούτου, ο ιστότοπος ακολουθεί το κίνημα του Κόμματος της Χρυσής Αυγής, καθώς και πολλούς άλλους απλούς ανθρώπους που κάνουν (ή έχουν κάνει) το λάθος να εκφράζουν τα ελληνικά εθνικιστικά ιδεώδη. Ποιος θρηνεί τα ελληνικά εθνικιστικά ιδεώδη; Ή τα εθνικιστικά ιδεώδη εν γένει; Εκτός από τον Κίσινγκερ, υπάρχει πάντα ο Γιώργος Σόρος. Το Indymedia χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Tides, το οποίο υποστηρίζει πληθώρα ριζοσπαστικών αριστερών οργανώσεων και το οποίο έχει λάβει εκατομμύρια δωρεές από το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας του George Soros.

Επιπλέον, ο Σόρος προφανώς υποστήριξε επίσης οικονομικά τις τουρκικές και / ή τις «Cham» οργανώσεις που προσπαθούν να διεκδικήσουν γη από το Ελληνικό Κράτος (για να προωθήσουν το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» και της «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»). Μια ενδιαφέρουσα κίνηση από αυτόν τον αντιελληνικό προπαγανδιστή είναι ότι είναι ο κύριος χορηγός του CDRSEE. Λειτουργεί από την ΜΚΟ του με τίτλο «Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφωνία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» και διατηρεί γραφείο στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο έργο που ανέλαβε το CDRSEE ήταν το Κοινό Πρόγραμμα Ιστορίας (τέσσερα βιβλία κοινής Βαλκανικής ιστορίας). Ο Κώστας Κάρρας, ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της CDRSEE, μεταξύ άλλων, ευχαριστεί το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη συνδρομή στη δημοσίευση των βιβλίων (Σημειώστε ότι το κρατικό τμήμα χρηματοδότησε μια μελέτη ύψους US $ 100.000 για τη «Συνάφεια της Καταστροφής της Σμύρνης»). Τα βιβλία παραμορφώνουν την ιστορική αλήθεια και εξυπηρετούν τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ. Ταυτόχρονα αμφισβητούν ανοιχτά την ελληνική πολιτιστική διάσταση και την ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προωθούν την υποτιθέμενη ύπαρξη χωριστής μακεδονικής εθνικής οντότητας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε επίσης εν μέρει από την Coca-Cola και το πιστεύετε ή όχι … την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος! Ο βασικός στόχος του έργου είναι να επιβάλει την κατάργηση του όρου «Οθωμανική» από τα ελληνικά εγχειρίδια.(Θυμηθείτε τι προσπάθησε να κάνει ο πρώην βουλευτής του κόμματος DIMAR, η Μαρία Ρέππουσης, μάντεψε ποιος τη στήριξε …)

Το 2012 προειδοποίησε ανοιχτά τους ηγέτες της ΕΕ ότι η Ευρωζώνη είχε εισέλθει σε μια θανατηφόρα φάση που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην τελική διάλυση της. Στη συνέχεια, παρουσίασε τη δημιουργία ενός «Ταμείου Αλληλεγγύης» που προορίζεται ειδικά για μετανάστες στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση κτιριακών κατασκευών που προορίζονται για τους πρόσφυγες να προστατεύονται στην Ελλάδα. Οι πρώτες δόσεις έγιναν από τον ίδιο τον Σόρο, ενώ σημαντικό ποσό έχει ήδη συγκεντρωθεί και διοικείται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικού Δικαίου Raul Wallemberg, με έδρα τη Σουηδία. Στην ομιλία του στο Βερολίνο ο Σόρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα «σε ανθρωπιστική ανάγκη». Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Σόρος δίνει τέτοια έμφαση στους μετανάστες και αγνοεί τους ντόπιους που αντιμετωπίζουν εξίσου παρόμοια προβλήματα φτώχειας. Επίσης, γιατί ο Σόρος δεν εδραιώνει την ίδρυσή του στην Ελλάδα για να αυτο-παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά αποφασίζει να κρατήσει την πολιορκία του στη Σουηδία; Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει επίσης να αμφισβητηθεί.

Ο Σόρος προφανώς βοήθησε να διοργανωθεί η επίσκεψη του αριστερού ριζοσπαστικού ηγέτη του συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Έλληνας πολιτικός γνώρισε σημαίνοντες εκπροσώπους του αμερικανικού πολιτικού «καθολικού».Εκεί ο Τσίπρας έλαβε ένα ξεχωριστό «πάει μπροστά» για να «κυβερνήσει».Οι Έλληνες αναλυτές βλέπουν στο ενδιαφέρον του Σόρου για τις ελληνικές αριστερές ριζοσπάστες ένα άλλο κρυφό κίνητρο. Η ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται επί μακρό χρονικό διάστημα με μη κυβερνητικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενος από το Soros. Ο συνασπισμός των αριστερών ριζοσπαστών υποστηρίζει ενεργά τις σεξουαλικές, εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες. Πολλοί αποκαλούν την πολιτική αυτού του κόμματος αντι-εθνικού, καθώς οι ηγέτες του αρνούνται τη γενοκτονία των Ελλήνων στη Μικρά Ασία και αντιπροσωπεύουν εδαφικές παραχωρήσεις για τους γείτονες της Ελλάδας. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνεπής αντίπαλος για τη διατήρηση της επιρροής της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία.Υποστηρίζει την απομάκρυνση των κεφαλίδων από το στρατό, αντιτίθεται στη χρηματοδότηση των μισθών των ιερέων από τον κρατικό προϋπολογισμό και απαιτεί πλήρη διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος.
 
Τα προειδοποιητικά σημάδια ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είναι «Δούρειος ίππος» για τους παγκόσμιους τραπεζίτες είναι άφθονοι. Πρώτον, ο Βαρούφικης υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος στην αποτυχημένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, τον άνθρωπο που έθεσε για πρώτη φορά την Ελλάδα στο δρόμο για δράματα λιτότητας. Ο Βαραφουκάκης ισχυρίζεται τώρα ότι αντιτάσσεται έντονα στη συμφωνία του Παπανδρέου με την «Τρόικα» αλλά κανείς δεν θα γνωρίζει ποτέ πόσο συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών κατά της λιτότητας, ενώ συμβούλευε τον Παπαδρέου για την ορθή πορεία δράσης για να διευθετήσει το τεράστιο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας . Ο Βαρουφάκης είναι επίσης στενός φίλος και συν-συγγραφέας του αμερικανικού οικονομολόγου και συναδέλφου του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας Τζέιμς Κ. Γκάλμπραϊτ, γιος του αργά «εκλεκτού γκρίζου» Αμερικανών οικονομολόγων, John Kenneth Galbraith. Οι σχέσεις που ακολούθησαν με την παγκόσμια τραπεζική ελίτ εκδηλώνονται από τη φιλοξενούμενη θέση του μελετητή στο ελικόπτερο Brookings Institution στην Ουάσινγκτον. Με άλλα λόγια, αν και η βιογραφία του Τσίπρα υποδεικνύει έναν αληθώς αριστερό, το υπόβαθρο του Βαρουφάκη δείχνει ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι στο σπίτι και άνετα με τους τραπεζίτες ελίτ που σάρωσαν την εθνική ψυχή της Ελλάδας με μια απότομη περικοπή λιτότητας στην κοινωνική ασφάλιση, και άλλες βασικές δημόσιες υπηρεσίες. Περισσότερα ΕΔΩ.
Paulson & Co. – Ένα άλλο αμοιβαίο κεφάλαιο που ήταν παρόν σε αυτή τη μυστική συνάντηση, περιλαμβάνει την εταιρεία επενδύσεων Paulson & Co. Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η επιχείρηση είχε επενδύσει στην κατάρρευση του αμερικανικού συστήματος υποθηκών και κέρδισε περισσότερα από 1 δισ. Δολάρια ως αιτία αυτής της εγκληματικής πράξης. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η εταιρεία διέδωσε επίσης την αμερικανική χρηματοπιστωτική κρίση παγκοσμίως και ότι κατηγορήθηκε ακόμη και από τις αρχές των ΗΠΑ (δυστυχώς, ο ιδρυτής της John Paulson δεν κατηγορήθηκε ποτέ). Η εταιρεία είναι μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο και διευθυντή χαρτοφυλακίου της, John Paulson. Ειδικεύεται στην «παγκόσμια συγχώνευση, διαιτησία συμβάντων και πιστωτικές στρατηγικές», η εταιρεία είχε σχετικά χαμηλό προφίλ στην Wall Street μέχρι το εξαιρετικά επιτυχημένο της στοίχημα έναντι της αγοράς υποτομέων υποθηκών το 2007. Σήμερα έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη με γραφεία στο Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ, η εταιρεία λειτουργεί ως σύμπραξη, διαχειρίζοντας οκτώ hedge funds από το 2013. Έχει περίπου 120 εργαζόμενους και 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Ο Paulson έχει επικριθεί στην επένδυση ABACUS για την πληρωμή ποσού 15 εκατομμυρίων δολαρίων της Goldman Sachs για να συγκεντρώσει με τη βοήθειά του τη συλλογή των «τοξικών» υποτιμημένων τίτλων (δημιουργώντας «την έννοια» των «συνθετικών» τίτλων » που πωλείται από τη Goldman σε μακροχρόνιους επενδυτές, έτσι ώστε ο Paulson να μπορεί να στοιχηματίσει εναντίον του, ένας κριτικός διαδικασίας που παραπονέθηκε ότι ήταν «ασαφής» ή το έργο εκείνων που δεν είχαν «ηθική πυξίδα», αν και όχι παράνομο. Ο Paulson απάντησε τότε ότι «δεν συμμετείχαν στην εμπορία προϊόντων Abacus σε τρίτους» και ότι «ο Paulson δεν χορηγούσε ή δεν ξεκίνησε το πρόγραμμα Abacus της Goldman». Τον Απρίλιο του 2010, η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) άσκησε αγωγή εναντίον της Goldman Sachs μέσω του ABACUS Synthetic CDO (βλ. Παραπάνω), υποστηρίζοντας ότι η Goldman εκπροσώπησε (αναπόσπαστα) τον συνθέτη της δέσμης υποθηκών που αποτελεί το αντικείμενο των CDO ως αντικειμενικό τρίτο μέρος (ACA Management) , όταν στην πραγματικότητα είναι «σύντομη» για να αποκομίσει μεγάλο οικονομικό όφελος στην περίπτωση που το default του CDO (Paulson & Co.) διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση του πακέτου υποθηκών. Πολύ ενδιαφέρον … Ο Paulson έχει επίσης μακρά ιστορία επενδύοντας σε αναξιοπαθούντα χρέη, πτωχεύσεις και αναδιαρθρώσεις. Η οικονομική κρίση 2008-2009 είχε ως αποτέλεσμα ένα υψηλό επίπεδο προεπιλογών και πτωχεύσεων σε πολλές βιομηχανίες και ο Paulson ήταν ένας μεγάλος επενδυτής σε πολλά από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά, συμπεριλαμβανομένης της πτώχευσης και της εκκαθάρισης της Lehman Brothers.
Green Light Capital – Μια τρίτη εταιρεία που ήταν παρούσα επίσης περιλαμβάνει το Green Light Capital. Ο ιδρυτής του, David Einhorn, Αμερικανός διευθυντής hedge fund, ειδικεύεται στη διαχείριση καθυστερημένων οφειλών (πόσο γραφικό …). Το αξιοσημείωτο γεγονός για αυτή την εταιρεία είναι ότι είχε «προβλέψει» με θαυμασμό την κατάρρευση της Lehman Brothers και είχε πουλήσει ολόκληρο το απόθεμα μετοχών της πριν από την κατάρρευση. Προφανώς, αυτή η κίνηση δεν εξελίχθηκε από μια προικισμένη αίσθηση των αγορών, αλλά από αυτό που ορισμένοι πιστεύουν ότι ήταν μέσα ενημέρωσης. Ο Υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) επέβαλε πρόστιμα στις Einhorn και Greenlight Capital στις 11,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για διαπραγμάτευση σε εμπιστευτικές πληροφορίες τον Ιανουάριο του 2012. Η FSA ισχυρίστηκε ότι ο Einhornέλαβε πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση κεφαλαίων από την Punch Taverns Plc (PUB) από έναν μεσίτη που εκπροσώπησε την εταιρεία πριν από τη δημόσια γνώση της εκδήλωσης. Τις επόμενες ημέρες, η Einhorn πούλησε πάνω από 11 εκατομμύρια μετοχές, αποφεύγοντας την κατάρρευση των μετοχών κατά 29,9% και απώλεια περίπου 5,8 εκατομμυρίων λιρών. Ο Einhorn κάλεσε το πρόστιμο «άδικο» και «ασυμβίβαστο με το νόμο», αλλά είπε ότι θα το πληρώσει «αντί να συνεχίσει έναν επίπονο αγώνα». Το πρόστιμο ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο που επιβλήθηκε σε άτομο στην ιστορία της Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βρετανίας.
Millennium Partners – Το 1989, ο Αμερικανός επενδυτής αμοιβαίων κεφαλαίων και ο δισεκατομμυριούχος Ισραηλινός Αγγλόρτερ ξεκίνησε την Millennium Partners με τον Ronald Shear, τον οποίο γνώριζε από την εποχή του στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, με 35 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά κεφάλαια (5 εκατομμύρια δολάρια από τον ίδιο τον Αγγλία και άλλα 2 δολάρια εκατομμύρια από την οικογένεια Belzberg). Η εταιρία ξεκίνησε σκληρά και η Shear έφυγε το 1990. Έκτοτε, ο Englander αύξησε τη Millennium σε μια επιχείρηση αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων (υπό διαχείριση), χρησιμοποιώντας επενδυτικές στρατηγικές όπως το στατιστικό arbitrage (ποσοτική ανάλυση). θεμελιώδη μακροπρόθεσμη αντιστοίχιση. (εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές τιμών ανάμεσα στην τιμή αγοράς μετοχών και την τιμή προσφοράς) και το μετατρέψιμο αρμπιτράζ (εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές τιμών μεταξύ της τιμής των μετοχών μιας εταιρείας και της τιμής μετατρέψιμων ομολογιών ή μετοχών). Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η Millennium κατέχει χιλιάδες επενδυτικές θέσεις και κάνει πάνω από 2 εκατομμύρια συναλλαγές σε μέση μέρα. Στα τέλη του 2013, η Millennium είχε 1500 υπαλλήλους σε περισσότερα από 12 γραφεία σε όλο τον κόσμο.
Standard Life – Η Standard Life plc είναι μια μακροπρόθεσμη επιχείρηση εξοικονόμησης και επενδύσεων, με έδρα το Εδιμβούργο και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει 1,5 εκατομμύρια μετόχους σε περισσότερες από 50 χώρες και πάνω από 6 εκατομμύρια πελάτες. Τον Ιανουάριο του 2006, η Standard Life κατηγορήθηκε ότι χρεώνει τον κάτοχο της πολιτικής, τον Michael Hogan, ο οποίος δεν ήταν ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο εκτελούσε την εταιρεία. Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε στα στελέχη και στους συμβούλους της Standard Life (το οποίο αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του νόμου περί προστασίας δεδομένων) αποκάλυψε μια προσπάθεια να τον δυσφημήσει. Τον Μάρτιο του 2007, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις 1.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης επιπλέον 100 εκατομμυρίων λιρών στερλινών ετησίως. Ένα μήνα αργότερα επισημάνθηκε στην ετήσια έκθεση της εταιρείας ότι τρία από τα ανώτατα στελέχη της Standard Life (Sandy Crombie, Keith Skeoch και Trevor Matthews) έλαβαν πάνω από £ 5 εκατομμύρια σε αμοιβή. Ένας εκπρόσωπος της Standard Life υπερασπίστηκε τα βραβεία, αναφέροντας τις προσπάθειες της ηγεσίας για να μετατρέψει τις περιουσίες της εταιρείας. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Standard Life ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να μεταφέρει τμήματα των δραστηριοτήτων τους εκτός της Σκωτίας σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Σκωτίας, εάν ήταν απαραίτητο.

VR Capital Group – Η VR Capital Group Limited λειτουργεί ως διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου. Η Εταιρεία είναι ένας κορυφαίος εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές και τις δυσχερείς αξίες.Σύμφωνα με την εφημερίδα Ta Nea, ένα ακίνητο 810 τετραγωνικών μέτρων στο Holland Park του Λονδίνου, αγοράστηκε πριν από λίγο καιρό από τον διαχειριστή hedge fund Richard Deitz και τη σύζυγό του Marina Nacheva. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Deitz είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθυντής της VR Capital Group Ltd. Στο άρθρο του Τρία βήματα για να βάλει την Ελλάδα στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα που δημοσιεύθηκε από την ελληνική εφημερίδα Καθημερινή τον Αύγουστο του 2012, παραθέτουμε τον Deitz ως ομολογώντας ότι «Ως διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων hedge με περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας όσον αφορά τις αδυναμίες και τις αναδιαρθρώσεις των κυριάρχων (και ένα ιστορικό εύρεσης επενδυτικών ευκαιριών σε αυτά τα γεγονότα), συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, πιστεύω ότι η ελληνική φερεγγυότητα θα μπορούσε να αποκατασταθεί με ελάχιστο κόστος στους ευρωπαίους εταίρους της, εάν ο επίσημος τομέας αγκαλιάσει μια εποικοδομητική και δημιουργική προσέγγιση τριών σταδίων «.

H2O Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων LLP – Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων H2O Η LLP είναι ιδιωτικός διαχειριστής επενδύσεων. Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η εταιρεία έχει παίξει ένα νόμισμα έναντι άλλου. Διαχειρίζεται ο Bruno Crastes, ένας γαλλικός διευθυντής κεφαλαίων που ειδικεύεται στις σφαιρικές στρατηγικές ομολόγων απόλυτης απόδοσης / παγκόσμιας εμβέλειας και διευθύνων σύμβουλος της H2O AM LLP. Το 2010 ίδρυσε το H2O AM LLP με τον Vincent Chaillley, με επίκεντρο τις στρατηγικές απόλυτης απόδοσης. Ορίστηκε «Best παγκόσμιος διαχειριστής ομολόγων της τα τελευταία πέντε χρόνια», τον Ιούνιο του 2013, με την απόδοση του 89,71% έναντι 33,65% για το peergroup. Τον Δεκέμβριο του 2014, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των Top 100 Ευρωπαίων διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων του l’Agefi Suisse. Διετέλεσε σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της H2O AM και Vincent Chailley ως CIO. Σημαντικοί μέτοχοι της H2O AM LLP περιλαμβάνουν τη Natixis Global Asset Management και τους υπαλλήλους του H2O.
Διαχείριση Διαφοροποιημένη Ταμείο Λονδίνο: Diversified Διαχείρισης Κεφαλαίων του Λονδίνου, μια φορά το υψηλό φυλλάδιο μεταξύ σταθερού αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου εισόδημα με $ 5 δις υπό διαχείριση, πήρε ένα σοβαρό πλήγμα, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε και το αμερικανικό δίπλωμα ιδίως χτυπήθηκε με μια κρίση στην αγορά κατοικίας. Το London Select Fund του LDFM της JPMorgan διοικείται από τον David Gorton. Αρκετά ενδιαφέρον, την καριέρα Gorton ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια στην Chemical Bank, όπου φέρεται να ξεκίνησε ως έμπορος ομολόγων, που ειδικεύεται σε προθεσμιακές συμβάσεις επιτοκίων, και έγινε από κοινού επικεφαλής των συναλλαγών ευρωομολόγου. Αργότερα πέρασε τρία χρόνια στη Chemical Bank. Ο Gorton φαίνεται να έχει πάει στην HSBC όπου συνέχισε να ειδικεύεται σε συμφωνίες προθεσμιακών επιτοκίων προτού προωθηθεί στο Chief Dealer για τις ΗΠΑ, υπεύθυνος για τον κίνδυνο όλων των επιτοκίων το 1992. Και (SURPRISE SURPRISE είναι πρώην CIO σε εσωτερικό ταμείο με JPMorgan). Gorton έκανε την πρώτη κίνηση των hedge funds του το 2002, πίσω στις ημέρες όταν οι τράπεζες θα μπορούσαν να εξακολουθούν να τρέχουν τα κεφάλαια των δικών τους με ατιμωρησία, JPMorgan τον προσέλαβε ως επικεφαλής επενδύσεων για την εκτέλεση του Λονδίνου Diversified Ταμείο της. Ο Γκόρτον και η ομάδα του ήταν επιτυχημένοι, φέρεται ότι έφτιαξαν 550μ το χρόνο για την τράπεζα.

Tudor Capital: Ο Paul Tudor Jones II είναι ο ιδρυτής της Tudor Investment Corporation, μιας ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ενός hedge fund. Από τον Μάρτιο του 2014 ήταν εκτιμάται ότι θα έχουν μια καθαρή αξία των ΗΠΑ 4,3 δισεκατομμύρια $ από το περιοδικό Forbes και κατατάσσεται ως η 108η πλουσιότερους Αμερικανούς και 345η πλουσιότερος στον world.With αυτή την οικονομική επιτυχία ίδρυσε το Ίδρυμα Ρομπέν των Δασών. Στο ντοκιμαντέρ «Trader», ο Jones θεωρείται νεαρός άνδρας που προβλέπει την συντριβή του 1987, χρησιμοποιώντας μεθόδους παρόμοιες με τον προγνώστη της αγοράς Robert Prechter. Αν και το βίντεο προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση τον Νοέμβριο του 1987, υπάρχουν λίγα αντίγραφα. Στο διαδίκτυο, οι προσφορές για το βίντεο ξεκινούν από US $ 295. Σύμφωνα με τον διευθυντή του βίντεο, Michael Glyn, ο Jones είχε ζητήσει τη δεκαετία του 1990 να αφαιρεθεί το ντοκιμαντέρ από την κυκλοφορία. Στο βίντεο, ο Τζόουνς μπορεί να δει σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα γράφημα, συγκρίνοντας την κορυφή της αγοράς το 1987 με προηγούμενο υψηλό το 1929. Όπως το θεωρούσε η θεωρία Elliott Wave, οι δύο κορυφές της αγοράς μπορεί να απέχουν 60 χρόνια, αλλά η αγριότητα των επενδυτών ώθηση αποθέματα πάντα προς τα πάνω ήταν το ίδιο. Στις 5 Οκτωβρίου 1987, ο Prechter, τότε και τώρα ο πιο γνωστός υποστηρικτής της θεωρίας, είπε στους συνδρομητές του να πουλήσουν. Ενώ η υπόλοιπη Wall Street μετρούσε τις απώλειές της, ο Jones, στην ηλικία των 32 ετών, επέστρεψε το 200 τοις εκατό για τους επενδυτές του εκείνου του έτους και κέρδισε μια μέρα πληρωμής αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το έτος, ένα σχεδόν ανύπαρκτο ποσό την εποχή εκείνη. Αυτό το προφανώς αμφιλεγόμενο βίντεο (το οποίο δείχνει πώς αυτοί οι γκουρού του hedge fund χειραγωγούν τις αγορές για τα κέρδη τους) έχει εμφανιστεί από καιρό σε καιρό σε διαφορετικές τοποθεσίες βίντεο και torrent sites, αλλά συχνά καταλήφθηκε σύντομα στη συνέχεια λόγω αξιώσεων πνευματικών δικαιωμάτων.

…και άλλοι

(Σημείωση του συντάκτη: Οι Frappers δεν πρέπει να συγκλονίζονται από αυτές τις συναντήσεις, απλώς ανακουφίζουμε και τελικά αισθανόμαστε ότι τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης πήραν μέρος στη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σόρο, τον JP Morgan και άλλους τέτοιους γύπες των hedge funds.HellasFrappe αποκάλυψε αυτούς τους δεσμούς μέσω αμέτρητων άρθρων -ιδίως εκείνων της σχέσης του με το Σόρο-, αλλά κατηγορήσαμε πάντοτε τους αναγνώστες μας ότι υποστηρίζουν «θεωρίες συνωμοσίας». Τώρα που η σχέση αυτή τελικά επιβεβαιώνεται και εκτίθεται από τα mainstream media και τώρα αποδεικνύει σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τους ίδιους φίλους με τον Γιώργο Παπανδρέου κάποτε, θα έπρεπε να κάνει κάποιους από τους επικριτές μας να ξανασκεφτούν την απόφασή τους στις 25 Ιανουαρίου 2015. Γιατί επειδή η βαθμολογία τους είναι κάτι που θα επηρεάσει όλους μας … αλλά και να πληρώσουμε από όλους μας. Είναι ο όρος «εξαπατημένος και πάλι» πολύ σκληρός;)
Οι αναφορές στα ελληνικά – Να Έθνος, Λόγος Erimis, RealJewNews, rferl, Πατρίδες, gulagbound, Taxalia, HellasFrappe 1, pravoslavie,
Εταιρικά προφίλ από: Wikipedia, Bloomberg, Financial Times, New York Times,

BUSTED – Secret meetings between SYRIZA, Soros representatives & Other Hedge Fund Officials

Officials from the ruling SYRIZA party and representatives from international funds (speculators) met secretly over the last few days, according to an article in the Sunday edition of the «To Ethnos» newspaper. HellasFrappe was obviously intrigued by the article and decided to do a little bit of its own research. Trust us… This is a MUST READ.
Obviously these officials did not come to Athens to get briefed on SYRIZAian baptismalterms, but rather on the opportunities that can rise from the interim Memorandum (oops agreement) that was signed at the recent Eurogroup in Brussels and how they can capitalize on various Greek industries. According to the article, these opportunists were looking to find lady luck in areas such as corporate restructuring, recapitalization of credit institutions, reorganization of bankrupt businesses, real estate, tourism and energy. »
Unlike Greek voters, adds the article, these financial vultures did not hear hardliners press on about «paused privatizations» or the sale of «red loans» (some terms commonly used by the government over the past few weeks in order to retain face with their supporters).
Heading the list, according to «To Ethnos», were well known names such as: Soros Fund Management (manages funds 28 billion. dollars), Green light Capital (managed funds 5 billion. dollars), Tudor Capital (managed Chapters 6 billion. dollars), H2O (manages funds 11 billion. dollars), VR Capital (managed funds 3 billion. dollars), Millennium Management (manages funds 23 billion. dollars), Paulson & Co (manages funds 22.8 billion. dollars), Standard Life (manages funds of 195 billion. pounds).
Let’s focus on some of the names (or bad boys) on this list (which until recently were described by SYRIZAians as «vultures» and used by the so-called far left party to criticise the previous conservative government). As you will see, these are the creme de la creme of bad boys in the hedge fund world… and -as expected- they are all out to capitalize heavily on Greece’s woes.
Soros Fund Management, LLC – Soros Fund Management is the primary adviser for the Quantum Group of Funds; a family of funds dealing in international investments. The company invests in public equity and fixed income markets worldwide, as well as foreign exchange, currency, and commodity markets, and private equity and venture capital funds. The company is reported to have large investments in transportation, energy, retail, financial, and other industries. Geroge Soros is known for saving George Bush Jr from a 1990 bankruptcy. Soros still works with Bush Sr in the Carlyle Group a powerful financial organization & international weapons dealer controlled by the Rothschilds who own Vickers Munitions. Soros has been equally active in many changes of governments throughout the world including the overthrow of Georgian President Eduard Shevardnadze in 2003 a devout Orthodox Christian. Soros has also directly and provocatively financed anti-Hellenic organizations (or shady NGO’s) that have determined themselves as «Macedonian» in Northern Greece (meaning FYROManian).
At the same time (and as noted in many other articles from HellasFrappe in the past) he finances (or financed) the Indymedia website which is home to the Leftist anarchy movement (which we also know is part of SYRIZA as well). OSI and Soros have contributed thousands to the far-left Independent Media Center, or Indymedia, known as an «independent news gathering collective,» whose servers were seized by US federal law enforcement agencies. The action was apparently related to an investigation into international terrorism, kidnapping or money laundering. Basically Indymedia is a global participatory (anarchist) network that reports on political and social issues. The Greek chapter is also well known for publishing statements made by terrorist organizations, and believe it or not it overtly applauds violence as a political tactic. The site is also known as a paramilitary website, which apparently encourages hatred against anything and any one that is considered conservative, liberal or basically tips towards the Right (in other words anyone who is not a Leftist is targeted). As such the website follows the movement of the Golden Dawn party as well as many other ordinary people who make (or have made), the mistake of expressing Greek nationalist ideals.Who detests Greek nationalist ideals? Or nationalist ideals in general? Aside from Kissinger, there is always George Soros. Indymedia is funded by the Tides Foundation, which supports a slew of radical leftist organizations, and which has received millions in donations from George Soros’ Open Society Institute.
Furthermore, Soros has apparently also financially supported «Turkish» and/or «Cham» organizations that are vying to claim land from the Hellenic State (in order to further the dream of the «Great Albania» and the «Ottoman Empire»). An interesting move from this anti-Hellenic warmonger is that he is the main sponsor of CDRSEE. It is operated by his NGO called “Center for Democracy and Reconciliation of South East Europe”  and maintains an office in Ano Poli in Thessaloniki. The first project CDRSEE undertook was the Joint History Project (four books of common Balkan history). Costas Carras one of the Board members of CDRSEE, among other books thanks the US State Department for assisting the publication of the books (Note that the State Department funded a US $100.000 a study of the “Relevance of the Smyrna Catastrophe”). The books distort historical truth and serve the claims of FYROM. At the same time they openly challenge the Hellenic cultural dimension and historical continuity of Macedonia and promote the alleged existence of a separate, Macedonian ethnic entity. The project has been also funded in part by Coca-Cola and believe it or not… the (Simitis clan-run) National Bank of Greece!  Basically the main aim of  the project is to impose the abolition of the term «Ottoman» from Greek textbooks. (Remember what former MP for the DIMAR party Maria Reppousis attempted to do? Guess who was backing her….)
In 2012 he openly warned EU leaders that the Eurozone had entered a fatal phase that might possibly lead to its final breakup.He then presented the creation of a “Solidarity Fund” destined especially for immigrants in Greece. It entails the financing of building constructions which are destined to refugees being sheltered in Greece. The first installments have been made by Soros himself, while a significant amount is already gathered and administered under the auspices of Raul Wallemberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law, established in Sweden. In his speech in Berlin Soros put special emphasis on the fact that Greece is a country “in humanitarian need”.  It should make one wonder why Soros puts such emphasis on the immigrants and ignores locals that are equally encountered with similar poverty issues. Also why is Soros not establishing his foundation in Greece to self-monitor developments, but decides to keep its siege in Sweden? This is certainly something that needs to be also questioned.
Soros also apparently helped arrange the visit of SYRIZA’s left-wing radical coalition leader Alexis Tsipras to the US, during which the Greek politician became acquainted with influential representatives of American political «establishment». There Tsipras received a distinct “go ahead” to “rule”. Greek analysts see in Soros’ interest in Greek left-wing radicals another hidden motive. SYRIZA has been actively collaborating for long time with nongovernmental organizations in Greece, funded by Soros. The coalition of left-wing radicals actively supports sexual, ethnic and religious minorities. Many call the policy of this party anti-national as its leaders deny the genocide of Greeks in Asia Minor and stand for territorial concessions for Greece’s neighbors. The SYRIZA coalition is a consistent opponent of preserving the Church’s influence on Greek society. It supports the removal of chaplains from the army, opposes the funding of priests’ salaries from the state budget, and demands full separation of the Church from the state. Read more about Tsipras trip to the US click HERE.
The warning signs that Finance Minister Yianis Varoufakis is a “Trojan horse” for the global bankers are abundant. First, Varoufakis served as an economic adviser to the failed PASOK government of George Papandreou, the man who first put Greece on the road to draconian austerity measures. Varoufakis now claims that he was ardently opposed to Papandreou’s deal with the “Troika” but no one will ever know how much the now-anti austerity finance minister agreed to while he was advising Papadreou on the proper course of action to settle Greece’s enormous debt problem. Varoufakis is also a close friend and co-author of American economist and fellow University of Texas professor James K. Galbraith, the son of the late “eminence grise” of American economists, John Kenneth Galbraith. The later’s ties to the global banking elite are exemplified by his guest scholar position at the elitist Brookings Institution in Washington. In other words, although Tsipras’s biography suggests a bona fide leftist, Varoufakis’s background indicates that Greece’s new finance minister is at home and comfortable with the banker elites who carved out Greece’s national soul with a sharp blade of austerity cuts to social security, public health, and other basic public services. More HERE.
Paulson & Co. – Another vulture fund that was present at this secret meeting, includes the Paulson & Co. investment company. According to Reuters this firm had invested in the collapse of the US mortgage system, and gained more than 1 billion US dollars as a cause of this criminal act. Let us not forget that this company also spread the American financial crisis globally and was even accused of doing so by US authorities (unfortunately its founder John Paulson was never charged). The company is an investment management firm, established by its president and portfolio manager, John Paulson. It specializes in «global merger, event arbitrage and credit strategies», the firm had a relatively low profile on Wall Street until its hugely successful bet against the sub prime mortgage market in 2007. Today it is headquartered in New York with offices in London and Hong Kong, the company operates as a partnership, managing eight hedge funds as of 2013. It has approximately 120 employees and $18 billion in assets under management. Paulson has been criticized in the ABACUS investment for paying Goldman Sachs $15 million to put together what was a collection of «toxic» sub prime securities with his help (creating «the concept» of the «ethically challenged `synthetic` securities») to be sold by Goldman to long investors so that Paulson could bet against it, a process critics complained was «sleazy», or the work of those lacking a «moral compass», though not illegal. Paulson at the time replied that they «were not involved in the marketing of any Abacus products to any third parties,» and that «Paulson did not sponsor or initiate Goldman’s Abacus program.» In April 2010, the U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) sued Goldman Sachs over the ABACUS Synthetic CDO (see above) alleging Goldman had (mis)represented the assembler of the mortgage package underlying the CDOs as an objective third party (ACA Management), when in fact a «short» standing to reap great financial benefit in the event the CDO’s default (Paulson & Co.) had a major role in assembling the mortgage package. Quite interestingly… Paulson also has a long track record of investing in distressed debt, bankruptcies and restructurings. The 2008-2009 financial crisis resulted in a record high level of defaults and bankruptcies across numerous industries, and Paulson was a large investor in many of the largest and most prominent ones, including the Lehman Brothers bankruptcy and liquidation.
Green Light Capital – A third company that was present as well includes the Green Light Capital. Its founder, David Einhorn, American hedge fund manager, specializes in the management of overdue debts (how quaint…). The remarkable thing about this company is that it had miraculously «predicted» the collapse of Lehman Brothers, and had sold its entire stock of shares prior to the collapse. Obviously this move did not rise from a gifted sense of the markets, but from what some believe was inside information. Speaking about insider information (a term we got accustomed to here in Greece when George Papandreou was in power) the U.K. Financial Services Authority (FSA) fined Einhorn and Greenlight Capital US $11.2 million for trading on inside information in January 2012. The FSA claimed Einhorn obtained information on the Punch Taverns Plc (PUB) equity fundraising by a broker representing the company prior to public knowledge of the event. Over the following days, Einhorn sold more than 11 million shares, avoiding a 29.9% stock price collapse and subsequent loss of about £5.8 million. Einhorn called the fine «unjust» and «inconsistent with the law» but said he would pay it «rather than continue an arduous fight». The fine was the second largest levied on an individual in the history of Britain’s Financial Services Authority.
Millennium Partners – In 1989,  American hedge fund manager and billionaire, Israel Englander started Millennium Partners with Ronald Shear – whom he knew from his time at the American Stock Exchange – with $35 million in seed money (including $5 million from Englander himself and another $2 million from the Belzberg family). The firm got off to a rough start and Shear left in 1990. Since then, Englander has grown Millennium into a $20-plus billion dollar (under management) enterprise by using investment strategies like statistical arbitrage (quantitative analysis); fundamental long-short pairing; merger arbitrage (taking advantage of price differentials between a buy-out target company’s stock price and bid price) and convertible arbitrage (taking advantage of price differentials between a company’s stock price and convertible bond or stock warrant price). At any given time, Millennium holds thousands of investment positions and makes over 2 million trades on an average day. At the end of 2013, Millennium had 1500 employees in more than 12 offices around the world.
Standard Life – Standard Life plc is a long term savings and investment business, with headquarters in Edinburgh and operations around the globe. It has 1.5 million shareholders in more than 50 countries and over 6 million customers. In January 2006, Standard Life were accused of smearing a policy-holder, Michael Hogan, who was not happy with the way the company was being run. An e-mail sent to Standard Life executives and advisors (which was disclosed under the Data Protection Act) revealed an attempt to discredit him. In March 2007 the company announced it would cut 1,000 jobs in an attempt to save an additional £100 million per year in costs. One month later it was highlighted in the company’s annual report that three of Standard Life’s top executives (Sandy Crombie, Keith Skeoch and Trevor Matthews) were awarded more than £5 million in pay. A Standard Life spokesman defended the awards, citing the leadership’s efforts in turning round the company’s fortunes. In February 2014, Standard Life announced that it may move parts of their operations outside Scotland in the event of Scottish independence, if it was necessary to do so.
VR Capital Group – VR Capital Group Limited operates as a hedge fund manager. The Company is a leading alternative asset manager specializing in global emerging markets and distressed securities. According to the newspaper Ta Nea, a 810-square-meter property in London’s Holland Park, was purchased some time ago by hedge fund manager Richard Deitz and his wife Marina Nacheva. It should be noted that Deitz is the Founder, President and Director of VR Capital Group Ltd. In his article Three steps to put Greece on the road to sustainability which was published by the Greek daily Kathimerini in August 2012, we quote Deitz as confessing that he speculates on specific markets to find investment opportunities: “As a hedge fund manager with more than fifteen years of experience in sovereign defaults and restructurings (and a track record of finding investment opportunities in these events), including Greece, I believe that Greek solvency could be re-established with minimal cost to its European partners if the official sector embraces a constructive and creative three-step approach.”
H2O Asset Management LLP – H2O Asset Management LLP is a privately owned investment manager. According to Reuters this company has played one currency against another. It is operated by Bruno Crastes, a French fund manager specializing in absolute return/global bond strategies and CEO of H2O AM LLP. In 2010 he co-founded H2O AM LLP with Vincent Chaillley, focusing on liquid absolute return strategies. He was nominated «Best global bond manager of the past five years» in June 2013 with a performance of 89.71% vs. 33.65% for the peergroup. In December 2014, he arrived second in the Top 100 European fund managers ranking of l’Agefi Suisse. He is currently acting as CEO of H2O AM and Vincent Chailley as CIO. Significant shareholders of H2O AM LLP include Natixis Global Asset Management and H2O’s employees.
London Diversified Fund Management: London Diversified Fund Management, once a high flyer among fixed income hedge funds with $5 billion under management, took a severe blow as the global financial crisis struck and the U.S. in particular was hit with a crisis in the housing market. JPMorgan’s LDFM’s London Select Fund is managed by David Gorton. Quite interestingly, Gorton’s career began 24 years ago at Chemical Bank, where he reportedly started out as a bond trader, specialised in forward rate agreements, and became joint head of Eurobond trading. Later on he spent three years at Chemical Bank. Gorton appears to have gone to HSBC where he continued to specialise in forward rates agreements, before being promoted to Chief Dealer for the US, responsible for all rates risk, in 1992. And (SURPRISE SURPRISE he is a former CIO at an internal fund with JPMorgan). Gorton made his first hedge fund move in 2002, back in the days when banks could still run funds of their own with impunity, JPMorgan hired him as chief investment officer to run its London Diversified Fund. Gorton and his team were successful, allegedly making 550m a year for the bank.
Tudor Capital: Paul Tudor Jones II is the founder of Tudor Investment Corporation, a private asset management company and hedge fund. As of March 2014, he was estimated to have a net worth of US $4.3 billion by Forbes Magazine and ranked as the 108th richest American and 345th richest in the world.With this financial success he founded the Robin Hood Foundation. In the documentary «Trader» Jones is seen as a young man predicting the 1987 crash, using methods similar to market forecaster Robert Prechter. Although the video was shown on public television in November 1987, few copies exist. On the Internet, bids for the video start at US $295. According to the video’s director, Michael Glyn, Jones had requested in the 1990s that the documentary be removed from circulation. In the video, Jones can be seen huddled over a graph, comparing the market’s peak in 1987 with a previous high in 1929. As Elliott Wave theory would have it, the two market tops may have been 60 years apart but the herdlike exuberance of investors pushing stocks ever upward was the same. On Oct. 5, 1987, Prechter, then and now the best-known proponent of the theory, told his subscribers to sell. While the rest of Wall Street counted its losses, Jones, at age 32, returned 200 percent for his investors that year and drew a payday of an estimated $100 million for the year, an almost unheard-of sum at the time. This obviously controversial video (which shows how these hedge fund gurus manipulate the markets for their gains) has surfaced from time to time on different video sharing and torrent sites, but has often been taken down shortly thereafter due to copyright claims.
…and others
(Editor’s Note: Frappers should not be shocked about these meetings. We are just simply relieved -and finally feel vindicated- that the mainstream media picked up on SYRIZA’s link to Soros, JP Morgan and other such hedge fund vultures. HellasFrappe has in the past revealed these links through countless articles -especially that of its link to Soros- but we were always accused by some of our readers of supporting ‘conspiracy theories’. Now that this relationship is finally confirmed and being exposed by the mainstream media, and now that it clearly proves that SYRIZA has the same friends as George Papandreou once did, it should make some of our critics rethink about their decision on January 25th 2015. Why? Because their score is something that is going to affect all of us… as well as be paid by all of us. Is the term «duped again» too harsh?)
References in Greek – To Ethnos,  Logos ErimisRealJewNewsrferlPatridesgulagbound,  TaxaliaHellasFrappe 1pravoslavie
Company profiles from: Wikipedia, Bloomberg, Financial Times, New York Times,
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου