Google+ To Φανάρι : Πού το πηγαίνει ο Ερντογάν

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Πού το πηγαίνει ο Ερντογάν

Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικές οι εκλογές στην Τουρκία
Από τον Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο που ακολουθεί, ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», ναυαρχίδας του Ερντογάν, περιγράφει το ιδεολογικό εθνοθρησκευτικό δόγμα του φιλόδοξου Τούρκου προέδρου, που συνοψίζεται στη διεκδίκηση των εδαφών του εθνικού όρκου. ...
Το κείμενο δε αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί δημοσιεύεται την παραμονή των εκλογών και αποτελεί έκκληση προς τους Τούρκους πολίτες που ενστερνίζονται τα ιδεολογικά… νάματα του ΑΚΡ και του Ερντογάν. Οι αναγνώστες μας πρέπει να συγκρατήσουν ότι ο συγγραφέας του άρθρου δεν είναι ένας απλός αρθρογράφος, αλλά, όπως έχει αποδειχτεί και από άλλα άρθρα του που έχουν δημοσιευθεί σε κρίσιμες περιστάσεις, αποτελεί την ιδεολογική εμπροσθοφυλακή του Ερντογάν και του ΑΚΡ. Μοιάζει να είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει και χαράσσει τον δρόμο και στη συνέχεια ακολουθούν η υλοποίηση και η πορεία από τον Ερντογάν και το τουρκικό κράτος.
Το άρθρο, εκτενή αποσπάσματα του οποίου ακολουθούν και έχει τίτλο «Αυτές οι εκλογές είναι η συνέχεια της πορείας των Σελτζούκων και των Οθωμανών! Ανοίξτε τα μάτια σας, ξυπνήστε!», θα πρέπει να διαβαστεί σε αυτό το πλαίσιο.

«Δεν είναι δυνατόν πλέον να σταματήσει κανείς την Τουρκία· από τούδε και στο εξής κανείς δεν θα μπορέσει να θέσει αυτή τη χώρα υπό κηδεμονία και να την κάνει υποχείριό του. Είτε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είτε οι ευρωπαϊκές χώρες ή άλλη χώρα ή δύναμη, κανείς δεν θα μπορέσει να βάλει την Τουρκία σε υποζύγιο. Κι αυτό επειδή ήδη η Τουρκία είναι ένα από τα κέντρα της παγκόσμιας εξουσίας και δεν έχει πλέον ανάγκη τέτοιες σχέσεις μονόπλευρης εξάρτησης, και δεν πρόκειται να έχει στο μέλλον. Οι ΗΠΑ δεν μας δίνουν τα F-35, έχουν ξεκινήσει το εμπάργκο όπλων, οι χώρες της Ε.Ε. προσπάθησαν να παρέμβουν στις εκλογές και έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα μυστικό εμπάργκο, το Ισραήλ έχει λάβει στάση απέναντί μας, οι συνεργάτες όλων αυτών στο εσωτερικό τα έχουν χάσει, θόλωσε το μυαλό τους, ορισμένες αραβικές χώρες έχουν χρησιμοποιηθεί ως shooter, τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί... Ομως, κανείς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα, οι επεμβάσεις τους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Φθάσαμε σε ένα σημείο που δεν θα συζητάμε εμείς τι γίνεται στον κόσμο, αλλά ο κόσμος θα συζητά τι γίνεται στην Τουρκία…

Μετά τις εκλογές θα έχουν τελειώσει οι συζητήσεις για τα εσωτερικά μας και θα γίνουμε μια χώρα εξωστρεφής, που ανοίγεται στον κόσμο. Θα δούμε μια Τουρκία που δεν προσπαθεί να νικήσει την τρομοκρατία στο έδαφός της, αλλά εκεί που είναι οι ρίζες της και η πηγή της. Θα δούμε μια χώρα που όχι μόνο δεν γίνονται εις βάρος της επιχειρήσεις, αλλά διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Τώρα πλέον μπαίνουμε σε μια περίοδο που δεν θα έχουν νόημα οι νουθεσίες εκείνων που μας υποδεικνύουν “τι λένε οι ΗΠΑ, τι λέει η Ε.Ε. και τι λέει το Ισραήλ”, σε μια εποχή που θα ενισχυθούν οι φωνές εκείνων που λένε “ακούστε και λάβετε υπόψη σας αυτό που θα πει η Τουρκία”. Πιστέψτε το, όσο προχωράμε εμείς θα προχωράει και η γεωγραφία, όσο προχωράμε θα αλλάζει η Ιστορία! Η 24η Ιουνίου θα είναι η ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί η τελευταία φάση μιας διακυβέρνησης που επανενεργοποίησε τον πολιτικό γενετικό κώδικα της συνεχόμενης πορείας των Σελτζούκων, των Οθωμανών και των Τούρκων της Τουρκικής Δημοκρατίας (Τζουμχουριέτ).

Συνεπώς, βάλτε πλάτη σ’ αυτήν τη νέα υψιπετή πορεία. Συμμετάσχετε στην “τρίτη” μεγάλη ιστορική διακυβέρνηση και πορεία της Ανατολίας. Και μην ξεχνάτε, όσο πορευόμαστε εμείς αυτήν την πορεία, αναλόγως θα προχωρούν και θα πορεύονται τα Βαλκάνια, ο Καύκασος, η Μεσοποταμία, στον βηματισμό που θα δίνουμε εμείς θα προχωράει ολόκληρη η περιοχή. Οσο πορευόμαστε εμείς αυτήν την πορεία, θα αλλάζουμε άλλη μια φορά την Ιστορία, θα επανασχεδιάζουμε για άλλη μια φορά τη γεωγραφία. Οσο πορευόμαστε θα προχωρούν οι Σελτζούκοι, οι Οθωμανοί, οι Τούρκοι της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η πορεία αυτή δεν έχει πολιτική ταυτότητα, είναι μια γέφυρα σε μια νέα εποχή. Μη λαμβάνετε υπόψη σας τα παράσιτα και τις παρεμβολές που προσπαθεί να κάνει στα μυαλά σας ο Γκιουλέν, αγνοήστε αυτά που προσπαθούν να σας πουν το ΡΚΚ και τα παρακλάδια του, αγνοήστε τους καλυμμένους οπαδούς του Γκιουλέν και του PYD, αγνοήστε αυτά που προσπαθούν να σας πλασάρουν οι της “συντηρητικής αντιπολίτευσης”, αγνοήστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επί 30 χρόνια το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα, αγνοήστε τα βρόμικα σχέδια και μηνύματα που έρχονται από τον Ατλαντικό και από τον Νότο (σ.τ.μ. Ισραήλ)…

Πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα της Τουρκίας, για μια ιστορική αναμέτρηση, έναν αγώνα που έχει ως στόχο να καταστήσει την Τουρκία το κέντρο του κόσμου, πρόκειται για έναν αγώνα που θα κάνει πράξη τα εθνικά οράματα αιώνων. Για μας δεν υπάρχει Δύση και Ανατολή, τώρα πια εμείς είμαστε το κέντρο. Οι εκλογές της 24ης Ιουνίου δεν είναι απλά άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, είναι μια κορυφαία εθνική επιλογή, είναι εκλογές που θα καθορίζουν τη μοίρα μας. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, αφού από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί τι θα συμβεί στο μέλλον της Τουρκίας, δηλαδή αν θα περιοριστούν τα σύνορά μας ή αν θα τα επεκτείνουμε.

Η “Ασπίδα του Ευφράτη”, η επιχείρηση στο Κανδήλι και το Αφρίν είναι τα βήματα της Τουρκίας που προχωράει... Και θα ακολουθήσουν κι άλλα, ακόμα κι αν βρούμε μπροστά μας όλο τον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Οταν έγραφα πριν από δύο χρόνια ότι “όποιο κι αν είναι το τίμημα, ακόμα και αν θεωρηθεί επιχείρηση αυτοκτονίας, η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να επιχειρήσει και να μην επιτρέψει τη δημιουργία του διαδρόμου από το Ιράν έως τη Μεσόγειο”, με κατηγορούσαν ως πολεμοκάπηλο. Ξέρουμε ποιος τους έβαζε να τα γράφουν αυτά, όμως προς στιγμήν σιωπούμε.

Η γραμμή Μοσούλη - Χαλέπι είναι γραμμή άμυνας της Τουρκίας.
Ομως, αυτή η επέμβαση δεν μπορούσε να μη γίνει. Δεν υπήρξε άλλος τρόπος για να προστατευθεί και να ενισχυθεί αυτή η χώρα. Αυτή η χώρα δεν μπορούσε να σταθεί ακίνητη και να παρατηρεί τις εξελίξεις. Αν το έκανε, θα κατέρρεε. Τώρα είναι πλέον φανερό ότι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε παρόντες από τα ιρανικά σύνορα έως τη Μεσόγειο, ανεξάρτητα από το ποια χώρα ή οργάνωση βρίσκεται σε αυτήν τη ζώνη, είμαστε σε θέση να είμαστε σε όλη αυτήν τη ζώνη.
Ολη αυτή η ζώνη βόρεια της γραμμής Μοσούλης - Χαλεπίου αποτελεί περιοχή ασφάλειας της Τουρκίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφεθεί σε καθεστώς αστάθειας.

Η πορεία του προέδρου Ερντογάν είναι πορεία των Σελτζούκων, πορεία των Οθωμανών, πορεία των Τούρκων της Τουρκικής Δημοκρατίας, είναι η πορεία της Τουρκίας προς το μέλλον. Αυτό το γνωρίζουν τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί της Τουρκίας. Το γνωρίζουν και οι εχθροί μας στο εσωτερικό, και γι’ αυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ερντογάν και την πορεία του προς το μέλλον. Αλλά και οι εξωτερικοί εχθροί τον έχουν βάλει στο στόχαστρο “για να σταματήσουν την πορεία της Τουρκίας προς το μέλλον”. Αυτή είναι η πορεία του πεπρωμένου ενός έθνους, η πορεία της Ανατολίας, η πορεία αναδιαμόρφωσης της γεωγραφίας. Οταν η Ανατολία σηκώθηκε όρθια, σηκώθηκε και η γεωγραφία, έκανε καμπή και η Ιστορία και αυτή τη φορά αυτό θα γίνει. Ολοι όσοι εξετάζουν το παρελθόν και την Ιστορία αυτών των 1.000 χρόνων, θα δουν ότι αυτό συμβαίνει.
Ανοίξτε τα μάτια σας...»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου