Google+ To Φανάρι : Ο σωματότυπος στις γυναίκες

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ο σωματότυπος στις γυναίκες

Στην εικόνα βλέπουμε τη μορφή που λαμβάνει ο σωματότυπος στη γυναίκα. Αριστερά βλέπουμε μια Νορδική, με εξωμορφική σωματοδομή, έχοντας ελάχιστο λίπος, λεπτό σώμα χωρίς καμπύλες και στενή λεκάνη. Στο κέντρο...
βλέπουμε μια γυναίκα κυρίως του νέγρικου Σουδανικού τύπου, με μεσομορφική σωματοδομή, έχοντας ευρείς ώμους και σώμα καλοσχηματισμένο με ισχυρούς μύες. Δεξιά δίνεται μια ενδομορφική -αν και όχι το καλύτερο παράδειγμα- με μεγάλη λεκάνη, αρκετή διατήρηση λίπους και στενούς ώμους.

Για όσους βρεθούν στις παραλίες το καλοκαίρι, παράλληλα με τη διασκέδαση, μπορείτε να κάνετε και κάτι που θα διευρύνει την αντίληψή σας. Κοιτάζοντας τις γυναίκες στην παραλία, παρατηρήστε τη μορφή του σώματός τους. Σε ποιον σωματότυπο ανήκουν; Σύντομα θα μπορέσετε να συνδυάσετε τον σωματότυπο με τα υπόλοιπα φυλετικά χαρακτηριστικά και να λάβετε ένα δείγμα περί της φυλετικής σύνθεσης της χώρας. Αλπικές και Αρμενοειδείς είναι ενδομορφικές, με τάση...
διατήρησης λίπους και χωρίς καλοσχηματισμένους μύες, οι Διναρικές είναι σχετικά εξωμορφικές με συνήθως αρκετά καλό σώμα εκ φύσεως, οι Μεσογειακές είναι επίσης εξωμορφικές, με λίγο παραπάνω καμπύλες από τις Διναρικές, οι Κρομανοειδείς είναι μεσομορφικές, με ισχυρό καλοσχηματισμένο σώμα, με εμφανείς μύες και σχετικά ανοιχτή πλάτη εκ φύσεως. Προσοχή, όταν μιλάμε για σωματότυπο δεν αναφερόμαστε στο βάρος, αλλά στη μορφή του σώματος και στην κατανομή του λίπους και των μυών. Για παράδειγμα, είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα νεαρές Αλπικές να είναι λεπτές, όμως είναι ενδομορφικές λόγω της μορφής του σώματός τους. Για να αποκτήσετε ακόμη καλύτερη εικόνα, μπορείτε να παρατηρήσετε τον σωματότυπο από μεσήλικες γυναίκες στην παραλία, οι οποίες μετά από δεκαετίες και πιθανές γέννες ενδιάμεσα, τους είναι πιο δύσκολο να κρατήσουν το σώμα τους ενάντια στην φυσική τάση. Στη βόρεια Ευρώπη πολλές μεσήλικες γυναίκες έχουν καλοσχηματισμένο σώμα, γεγονός που οφείλεται όχι στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής, αλλά σε Κρομανοειδή, Ατλαντοειδή ή Νορδική φυλετική συνιστώσα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τα πράγματα διαφέρουν.

Πιθανότατα στην παραλία στην Ελλάδα να δείτε κυρίως ενδομορφικές σωματοδομές, ακόμα και αν οι γυναίκες είναι νεαρές και διατηρούνται ακόμα λεπτές. Οι ενδομορφικές είναι συνήθως Αλπικές ή Αρμενοειδείς. Λίγες μεσομορφικές θα δείτε, με πλάτες και εμφανείς μύες, κάτι που είναι πιο σύνηθες στην βόρεια Ευρώπη λόγω πολλών Κρομανοειδών. Εξωμορφικές θα δείτε αρκετές, κυρίως λόγω Διναρικών, αλλά και κάποιων Μεσογειακών. Επίσης, να γνωρίζετε ότι οι πιο ευτραφείς αποφεύγουν τις παραλίες, συνεπώς τα συμπεράσματα που θα βγάλετε θα υποεκτιμούν τους ενδομορφικούς, οι οποίοι δηλαδή θα είναι στην κοινωνία περισσότεροι από όσους βλέπετε στην παραλία.

Μία αντίστοιχη εικόνα της αρχικής:



 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου