Google+ To Φανάρι : Η “ανέπαφη” παραφροσύνη και η επαφή επιπέδου παραλογισμού με τα υπουργεία!

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η “ανέπαφη” παραφροσύνη και η επαφή επιπέδου παραλογισμού με τα υπουργεία!

Thank God is Friday, λες και φεύγεις από την εργασία σου για να πας σπίτι για Π-Σ/κο. Να πάρεις και 2-3 πραγματάκια στο δρόμο πριν φτάσεις στο πολυπόθητο καταφύγιο, μιας και ψεκασμοί κι ακτινοβολία έξω βρίσκονται στο φουλ!


Κι έχεις την φαεινή ιδέα να μην πας σούπερ μάρκετ, αλλά να τα ψωνίσεις στη μικρή αγορά, ψηλά στην Ιωλκού, πριν πάρεις την ανηφόρα για Πήλιο, για Μακρινίτσα. Να ενισχύσουμε και λίγο τα μικρά καλά μαγαζάκια.
Αμ δε! Εκεί που νομίζεις ότι ξεκινάει η αργία σου, στην πραγματικότητα ξεκινά ο Γολγοθάς!....

Παίρνεις θράψαλα, κοντά στα 4 ευρώ και πληρώνεις με ανέπαφη κάρτα – check!
Παίρνεις κιμά κοντά στα 6 ευρώ και πληρώνεις με ανέπαφη κάρτα – check!
Παίρνεις ένα πακέτο τσιγάρα 3.90 ευρώ και πληρώνεις με ανέπαφη κάρτα – check!
Παίρνεις φρούτα και λαχανικά περίπου 7 ευρώ και πληρώνεις με ανέπαφη κάρτα και…

η κάρτα σας απορρίπτεται!

3 προσπάθειες και οι τρεις τζίφος. Δεν επιτρέπεται τέταρτη. Ευτυχώς έχεις μετρητά και πληρώνεις. Κάτι θα έχει το μηχάνημα της μανάβισσας, σκέφτεσαι, αφού… λεφτά υπάρχουν!
Πας απέναντι για γάλα κατσικίσιο 1,80 ευρώ και…

η κάρτα σας απορρίπτεται!

Ξαναπληρώνεις με μετρητά, πας σπίτι και παίρνεις τηλέφωνο στην Eurobank. Κι εδώ αρχίζει ο απόλυτος παραλογισμός!
Είναι το σύστημα μας έτσι, λέει η τράπεζα, για να σας διασφαλίζουμε από κλοπή. Είδε ότι κάνατε 3 απανωτές αγορές και σας μπλόκαρε την κάρτα!
Μισό, λέω. Πρώτον εγώ δεν ήθελα ποτέ ανέπαφη κάρτα εσείς μου την φορτώσατε. Δεύτερον, μου λέτε ότι δεν μπορώ να κάνω πάνω από τρεις συναλλαγές για να με “διασφαλίζετε” από κλοπή, αλλά θέλετε εσείς και το κράτος να κάνω συναλλαγές μόνο με κάρτα; Και τι σόι διασφάλιση είναι αν κάποιος την κλέψει και σε χρόνο 0 τραβήξει 75 ευρώ, ενώ πριν χρειαζόταν πιν; Ή τα βουτήξει με ανέπαφο κόλπο;
Για τη χρήση στο ίντερνετ απαντάει, η υπάλληλος. Γιατί, λέω, με την ανέπαφη δεν μπορεί να με κλέψει μέσω ίντερνετ; Μπορεί και με την ανέπαφη μου λέει και… ξαφνικά νιώθω να πρωταγωνιστώ στο σουρεάλ ανέκδοτο με τη μαύρη και άσπρη αγελάδα!
Πάρτε στο υποκατάστημα σας και ρωτήστε αν έχουν από τις παλιές. Παίρνω και η απάντηση είναι… γιόκ!

Κι εδώ ξεκινούν τα υπουργεία μας…

Τηλέφωνο. Που να πάρω; Ε… στο υπουργείο Οικονομικών. Στο κάτω κάτω, αυτοί λένε κάντε χρήση της κάρτας για να έχετε αφορολόγητο.
Εμείς; Δεν έχουμε καμία σχέση με τις τράπεζες. Αυτές κάνουν ότι θένε. (χαχαχα γελάκια).
Θέλετε να πείτε ότι δεν τις ελέγχετε;
Εδώ που πήρατε είναι για τους φόρους, πάρτε …. για καταγγελία
Ντριν. Εμείς; Δεν έχουμε καμία σχέση με τις τράπεζες. Αυτές κάνουν ότι θένε. (χαχαχα γελάκια). Θέλετε να πείτε ότι είναι ανεξάρτητο κράτος και δεν τις ελέγχει κανένα υπουργείο; Ναι! Ε, καλά δεν το ξέρετε; (χαχαχα γελάκια). Εγώ το ξέρω, αλλά ήθελα να το ακούσω κι από σας!
Πάρτε στο 1ο τηλέφωνο, εδώ είναι για καταγγελίες άλλου τύπου.
Ντριν. Μου είπαν εσάς να πάρω να μου πείτε σε ποιανού τον έλεγχο ανήκουν οι τράπεζες.
Και που θέλετε να ξέρω; Σε κανενός! (χαχαχα γελάκια). Μισό, εσείς δεν συναποφασίσατε ότι για “να χτίσω” αφορολόγητο πρέπει να κάνω συναλλαγή με κάρτα; Πως θα την κάνω αν πηγαίνω στη γειτονιά για ψώνια και στην 4η συναλλαγή μπλοκάρεται η κάρτα; Και η απάντηση που έφερε την έκρηξη:

Να τα ψωνίζετε όλα από ένα σουπερμάρκετ για να μην κάνετε πολλές συναλλαγές!

Με λίγα λόγια, η κα του υπουργείου Οικονομικών μου συνέστησε να μην ξαναπάω στην αγορά της γειτονιάς, αλλά να αγοράζω τα πάντα από σουπερμάρκεεετ! Αυτή ήταν η “λύση”! Και φυσικά τα άκουσε για τα καλά!
Έχοντας ανεβάσει πλέον γκάζια στην πίεση, παίρνω άλλο υπουργείο, το Οικονομικών και Ανάπτυξης, γραφείο Δραγασάκη.
Δε με λέτε, υπάρχει σχέδιο να κλείσετε τις μικρές επιχειρήσεις; Τι εννοείτε; με ρωτάει. Και της λέω τα όσα έχουν συμβεί – το και το, για να ακούσω την εξής απάντηση: Εντάξει, μην μου λέτε πολλές λεπτομέρειες γιατί έχω και πολλή δουλειά, θα τα μεταφέρω όσα μου είπατε, που να ξέρω εγώ τι κάνετε… “εσείς με τις κάρτες σας”!
Η ιστορία τελειώνει εδώ; Όχι, βέβαια, η ιστορία ΜΟΛΙΣ άρχισε. Γιατί “εμείς”, όπως και οι “κάρτες” μας, έχουμε όρια! Κι αυτά σήμερα μόλις παραβιάστηκαν!!!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου