Google+ To Φανάρι : Δεν είναι αλυτρωτισμός, είναι επεκτατισμός

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Δεν είναι αλυτρωτισμός, είναι επεκτατισμός

Η επιμονή της Ελληνικής Διπλωματίας να επιμένει για τον Σύνταγμα των Σκοπίων και την αλλαγή των άρθρων του, φτάνει σε τέτοιο σημείο να θεωρείται ότι τελικά υπάρχει θέμα αλυτρωτισμού το οποίο θέλουμε να το αποφύγουμε.

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον ότι η Ελληνική Εξωτερική πολιτική δεν μίλησε για επεκτατισμό...
ο οποίος σημαίνει ότι αυτός που τον επιδιώκει αποσκοπεί στην προσάρτηση εδαφών που δεν του ανήκουν, αλλά σε αλυτρωτισμό που σημαίνει το ακριβώς αντίθετο και συμπεριλαμβάνει Ιστορία – Πολιτισμό.
Η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» δεν έχει αλυτρωτικές πτυχές  αλλά επεκτατικές, αφού η εξέγερση αυτή οργανώθηκε από τους Βουλγάρους οι οποίοι επιδίωκαν την τελική ενσωμάτωση της περιοχής στο βασίλειο τους.
Τα πλεονεκτήματα που έχει το όνομα αυτό – σύμφωνα με την Ελληνική πλευρά – όπως ότι η εξέγερση ήταν εναντίον των Τούρκων οπότε και είναι βάση για το τέλος της Τουρκικής επιρροής στα Σκόπια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ενδιαφέρον στοιχείο»
Είναι πλέον πέρα από προφανές ότι τρίτες δυνάμεις απαιτούν το όνομα να έχει την λέξη «Μακεδονία» ώστε στα επόμενα χρόνια αποτελέσει εργαλείο ανακατατάξεων στο κέντρο των Βαλκανίων. Η επιμονή αυτή δεν έχει καμιά σχέση με το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε , αυτό θα γίνει όπως και να έχει, οι συνθήκες όμως για τα νέα σύνορα και μετακινήσεις «Ορφανών Εθνών» θα γίνουν σήμερα
Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου