Google+ To Φανάρι : Κίνδυνος θάνατος για το έθνος μας

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Κίνδυνος θάνατος για το έθνος μας

Η Ελλάς φθίνει. Το έθνος σβήνει, χάνεται. Οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων. Αυτά τα θλιβερά συμπεράσματα βγήκαν απ' όσα είπαν οι ειδικοί που μίλησαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την υπογεννητικότητα....

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές άκουσαν τα ακόλουθα: «Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις. “Λίγα παιδιά και πιο αργά” είναι το μοντέλο που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. Τα τελευταία έξι χρόνια “χάθηκαν” 110.000 γεννήσεις, δηλαδή περισσότερες από τις γεννήσεις ενός έτους.
Το ισοζύγιο γεννήσεων - θανάτων βαίνει μειούμενο από τη δεκαετία του 1950. Οδεύουμε προς το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας όπως την έχουμε γνωρίσει έως τώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο ελληνικός είναι ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο. Τα στοιχεία λένε ακόμη ότι τη δεκαετία του '50 το λεγόμενο “φυσικό ισοζύγιο” ήταν 100.000 υπέρ των γεννήσεων, ενώ τέσσερις δεκαετίες αργότερα είχε μηδενιστεί, για να γίνει τα τελευταία χρόνια αρνητικό: Τον περασμένο χρόνο οι γεννήσεις ήταν 38.000 λιγότερες από τους θανάτους».
Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό και φιλοσοφικό μοντέλο που επιβλήθηκε στους Ελληνες τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο δεν λειτουργεί αλλά οδηγεί το ιστορικό έθνος μας σε ένα άδοξο τέλος.
Αν δεν αλλάξει αυτό, τότε η λέξη «Ελλην» θα καταστεί μια ενδιαφέρουσα καταχώριση στα λεξικά, στις εγκυκλοπαίδειες και στα ιστορικά βιβλία, αλλά θα έχει βγει εκτός της ζώσης πραγματικότητος. Η νεωτερικότητα της Μεταπολίτευσης έχει πλήξει καίρια τον Ελληνισμό και οι λύσεις για μέλλον μπορεί να γίνουν αντιληπτές αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, στις εποχές που οι δείκτες της γεννητικότητας ήταν θετικοί και ο λαός μας είχε οράματα ακμής, επέκτασης και εθνικής ολοκλήρωσης και αυτοί οι συλλογικοί στόχοι τού έδιναν, ταυτόχρονα με την πίστη στον Θεό, δύναμη για να τους υλοποιήσει.
Φυσικά, όπως ειπώθηκε και στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, «η μετανάστευση δεν λύνει το πρόβλημα». Οι Ελληνες, αν θέλουν να ζήσουν ως Ελληνες, πρέπει να επιστρέψουν σε ό,τι τους έκανε ακμαίους και ισχυρούς και να εγκαταλείψουν άμεσα την οδό της απωλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου