Google+ To Φανάρι : Οι μετανάστευση έφερε μόνον προβλήματα στην Ευρώπη!

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Οι μετανάστευση έφερε μόνον προβλήματα στην Ευρώπη!

 Μετανάστες χωρίς εργασιακό αντικείμενο σε ποσοστό 90% στην Ολλανδία που δημιουργούν προβλήματα,
 και αύξηση  φόρων για τον ίδιο λόγο στην Σουηδία
Πρόσφυγες με άδεια διαμονής με το ζόρι έχουν μια θέση εργασίας, αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα « De Telegraaf », . Σχεδόν το 90% των προσφύγων, οι οποίοι έλαβαν άδεια παραμονής τους το 2014, ήταν άνεργοι δυόμισι χρόνια αργότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ολλανδική στατιστική υπηρεσία CBS ...

Ενώ το 11% των προσφύγων δεν εργάζονται, η μεγάλη πλειοψηφία τους εξακολουθούν να μην έχουν μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης. Μετά από δυόμισι χρόνια μόνο το 15% είναι πλήρως απασχολούμενοι. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από Σύριους και από την Ερυθραία: 75% των προσφύγων προέρχονται από μία από αυτές τις δύο χώρες.
 Ο Ολλανδός ερευνητής για την μετανάτευση Jan van de Beek, λέει στην De Telegraaf ότι πολλοί μετανάστες δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση.  Σύμφωνα με τον Van de Beek, οι θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης είναι ελκυστικές για τους μετανάστες, επειδή μερικές φορές τα οφέλη που αποκομίζουν είναι τόσο υψηλά όσο τα εισοδήματα από μια εργασία χαμηλής εξειδίκευσης.


Οι φόροι θα αυξηθούν στη Σουηδία το ήμισυ του συνόλου των «νέων Σουηδοί» παραμένουν άνεργοι μετά από οκτώ χρόνια

 

Η διευθύνουσα του Ινστιτούτου προβλέψεων Οικονομικών Ερευνών της Σουηδίας, Ylva Heden Westerdahl, επισημαίνει ότι εάν και περισσότεροι μετανάστες εισέρχονται στην αγορά εργασίας στη Σουηδία, οι φόροι θα πρέπει να αυξηθούν. Η Σουηδία έχει ένα «δικαιώματικό στην βάση του» σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, το οποίο αποκαλεί «γενναιόδωρο», και αυτό περιλαμβάνει την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Η Heden Westerdahl τόνισε ότι είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους να συνεισφέρουν στο σύστημα αλλιώς οι εργάτες θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση.

«Είναι σοβαρό το γεγονός ότι έχουμε αυτές τις διαφορές στην μακροπρόθεσμη προοπτική. Μόλις μείνoyn έξω από την αγορά εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα είναι αναγκασμένοι να ζουν από επιδόματα, κάτι που αφήνει ανοιγμα στα δημόσια οικονομικά,»  είπε η HEDEN Westerdahl στο δελτίο ειδήσεων  του SVT .
Σχεδόν έξι στους δέκα από αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στην Υπηρεσία Απασχόλησης είναι αλλοδαποί που γεννήθηκαν αλλού, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των Σουηδών κατοίκων έχουν αλλοδαπή καταγωγή. Το χάσμα ανάμεσα στους γηγενείς που αναζητούν εργασία με αυτούς που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό  και έρχονται για να βρουν εργασία  αυξάνεται συνεχώς.



Πρόσφατα, ο SVT μοιράστηκε μια ιστορία μίας τριανταπεντάχρονης κούρδισας ανύπαντρης μητέρας με πέντε παιδια, που μόλις πρόσφατα έλαβε την πρώτη δουλειά της ως καθαρίστρια, μετά από 16 χρόνια παραμονής στη Σουηδία. Αυτό παρουσιάζεται ως παράδειγμα επιτυχίας για όσους έχουν λάβει  μια εκπαίδευση «tailor-made» όπως αποκαλείται. 
 Ισχυρές αντιδράσεις όμως από την κοινωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δείχνουν έντονα το αντίθετο.
 «Αυτό είναι ένα περίεργο θέμα. Μια γυναίκα λαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση για να καθαρίσει σκάλες στην περιοχή της μετά από 16 χρόνια στη Σουηδία. Το πιο περίεργο είναι ότι SVT το περιγράφει ως μια ιστορία επιτυχίας. Δεν είναι. Είναι λυπηρό «, έγραψε ο χρήστης του Twitter Edward Νο....

Ο υπουργός Οικονομικών Magdalena Andersson αναγνωρίζει το αυξανόμενο πρόβλημα για τους πολίτες; που βλέπουν αύξηση των φόρων 
«Ο καθένας που μπορεί να λειτουργήσει θα πρέπει να εργαστεί, η σουηδική γλωσσική δεξιότητα είναι επομένως το κλειδί για να πάρει είτε την εργασία ή την εκπαίδευση», προτρέποντας τους νεοεισερχόμενους να μάθουν σουηδικά από τη στιγμή που είναι σε θέση να το κάνουν.
 https://voiceofeurope.com/
 Το Φανάρι 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου