Google+ To Φανάρι : Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης. Αιτία ο ιός της γρίπης τύπου Β! (upg)

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης. Αιτία ο ιός της γρίπης τύπου Β! (upg)

Πέθανε από τον ιό της γρίπης τύπου Β 
Σόκ στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Στέλιος Σκλαβενίτης 52 ετών, ένα από τα αδέλφια της οικογένειας που έχουν την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Σκλαβενίτης...
διαγνώστηκε με γρίπη την περασμένη εβδομάδα, στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Οι  γιατροί δεν μπόρεσαν να αναστρέψουν την κατάστασή του και κατέληξε ξημερώματα Κυριακής.

Από τον ιό της γρίπης τύπου Β πέθανε ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης σύμφωνα με το Ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «Υγεία».

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.
Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας.

Ο 52χεονος Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου που  ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρεμπόριο.
Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.
Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.
Κυρ. Μητσοτάκης: Υπόδειγμα επιχειρηματία
Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, εξέφρασε ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τον υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.
Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Οικογενειάρχης μοναδικός και σπάνιος
Ο Διευθυντής του «Φιλελεύθερου» Παναγιώτης Λάμψιας που γνώριζε προσωπικά τον Στέλιο Σκλαβενίτη έγραψε: 
«Ο Στέλιος ήταν ένα κομμάτι μάλαμα. Πάντα με το χαμόγελο και τον καλό λόγο στα χείλη. Δεν τον ξεχώριζες από τους χιλιάδες των υπαλλήλων της αλυσίδας.
Ήταν ένας από αυτούς γι αυτόκαι τους αποκαλούσε όλους συναδέλφους και φίλους. Οικογενειάρχης μοναδικός και σπάνιος ήθελε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά του και τα παιδιά όλου του κόσμου.
Και στις πιο δύσκολες στιγμές εκείνος έλεγε θα τα καταφέρουμε και χαμογελούσε αλλά αυτή τη φορά δεν έγινε έτσι. Ο χρόνος και το χαμόγελο πάγωσαν και άφησαν ένα κενό που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου