Google+ To Φανάρι : Οργή Γιούνκερ: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Οργή Γιούνκερ: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τους Ελληνες στρατιωτικούς


Από Ελλάδα μεριά όμως ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση για το θέμα!
Ηχηρή παρέμβαση έκανε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσον αφορά την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Από Ελλάδα μεριά ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση 
Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, χαρακτήρισε «γελοίο» τον τουρκικό ισχυρισμό ότι οι στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για την Τουρκία....


«Οσον αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, τα είπα αυτά και στη Βάρνα, παρουσία του προέδρου Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου. Είπα ότι δεν θα το δεχτούμε και είπαμε ότι πριν από το ορθόδοξο Πάσχα θέλαμε να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι γελοίο να λέμε ότι δύο Ελληνες αξιωματικοί, οι οποίοι έκαναν ένα λάθος στα σύνορα, απείλησαν την Τουρκία. Είναι γελοίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, με τον οποίο συμφώνησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
«Οσον αφορά τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, συμφωνώ με την άποψή σας» τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, η Βρετανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη πως η χώρα της «παρακολουθεί από κοντά το θέμα των δύο Ελλήνων».

Οπως είπε, «καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Ελλάδα για τη σημερινή συγκυρία και την κατάσταση με την Τουρκία όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Για μας η κατάσταση χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, την αποφυγή έντασης και από τις επαφές που έχω με την ελληνική διπλωματία παρατηρώ μια σοβαρή προσπάθεια ως προς την αποκλιμάκωση».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου