Google+ To Φανάρι : Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις φρεγάτες – Εάν και όταν έρθει η ώρα…

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις φρεγάτες – Εάν και όταν έρθει η ώρα…

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου το πρωί της Τετάρτης για το ζήτημα της αναβάθμισης των μαχητικών F-16, αλλά και την ενοικίαση για τις γαλλικές φρεγάτες Fremm....

Εάν και όταν έρθει η ώρα θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη Βουλή και το Σύνταγμα, είπε ο Πάνος Καμμένος, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις Κουβέλη περί αγοράς μέσω leasing δυο ετοιμοπόλεμων φρεγατών τύπου FREMM από τη Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι.
Από τη δική του πλευρά ο υπουργός Άμυνας μίλησε για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα και όχι για ενοικίαση. Ο κ. Καμμένος είπε ότι «υπήρχε ένα παλιό προγραμμα επί υπουργίας Μεϊμαράκη, αλλά δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων».
Παράλληλα σημείωσε ότι σε υψηλότατο επίπεδο σε ομιλία του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσόν από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων, να χρησιμοποιηθεί δηλαδή ένα ποσό που χρωστάει η Γαλλία στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα.
Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».
«Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση».
Για το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 ανέφερε:
«Στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε μετά από διαπραγμάτευση που συνεχίζεται ότι το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F16 τυγχάνει της έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης.
To πρόγραμμα των F16 τυγχάνει της έγκρισης της κυβέρνησης και της Βουλής, όμως σε ό,τι αφορά την καταβολή των χρημάτων που θα είναι εντός του 1,1 δις, υπάρχει ζήτημα λόγω των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στους εταίρους. Η διαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά βρίσκεται στις προκαταβολές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου