Google+ To Φανάρι : Σκάνδαλο με συριζαία διοικήτρια νοσοκομείου

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Σκάνδαλο με συριζαία διοικήτρια νοσοκομείου

Λάμβανε επί 22 χρόνια παράνομα σύνταξη, διορίστηκε και, όταν έκλεισε το ίδρυμα, η θέση της διατηρήθηκε!
Από τη Ρίτα Μελά
Υπάλληλος σε νοσοκομείο της Πάτρας, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της επί 22 χρόνια και η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να την... επιβραβεύσει για το γεγονός ότι εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο, τοποθετώντας τη στη θέση της υποδιοικήτριας σε νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας...
Δεν έχουν τέλος οι... εξυπηρετήσεις της αριστερής κυβέρνησης στους κομματικούς φίλους της. Τελευταίο παράδειγμα, η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που αποκαλύπτει την περίπτωση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, η οποία εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Ειδικότερα, το 2014 κατέθεσε τα χαρτιά της για να συνταξιοδοτηθεί και το σύστημα, προφανώς μέσω των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, εντόπισε ότι «ελάμβανε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της». Ετσι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με δύο αποφάσεις του τον Δεκέμβριο του 2015 τής ζητά να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της Εφορίας Πατρών χρηματικό ποσό άνω των 100.000 ευρώ, όπως αναφέρει το έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα και τη Διεύθυνση Διενέργειας Δειγματοληπτικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Το 2016, με τις αλλαγές των νέων διοικητών που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στη θέση του υποδιοικητή του Νοσοκομείου Θώρακος της Πάτρας, το οποίο όμως εδώ και έναν χρόνο έχει συγχωνευτεί με το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Με άλλα λόγια η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία εξαπατούσε το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 χρόνια, επιβραβεύτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που διατείνεται ότι είναι «κυνηγός των σκανδάλων» και υπέρμαχος της διαφάνειας και της αξιοκρατίας!

Την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαίωσε στη «δημοκρατία» και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος μάλιστα μας είπε: «Είναι γνωστό σε όλη την Πάτρα ότι η 60χρονη ήταν υπεύθυνη του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Ορίστηκε διοικήτρια από την κυβέρνηση στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η κυβέρνηση έκλεισε το νοσοκομείο πριν ένα χρόνο, φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών.
Το Νοσοκομείο Θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η υποδιοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει τον μισθό της. Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της, που κατάντησε προνοιακό επίδομα».


Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση.

Σε... 35 χρόνια θα έχει εξοφλήσει!
Στα «μαλακά» φαίνεται ότι έπεσε η διοικήτρια λόγω της κομματικής ταυτότητάς της, καθώς η Εφορία της Πάτρας τής παρακρατεί 266 ευρώ από τα 2.100 ευρώ τον μήνα, για να εξοφλήσει τα 100.000 ευρώ που οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 35 χρόνια για να πάρει το Δημόσιο τα χρήματά του πίσω!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου