Google+ To Φανάρι : Το μέλλον μας: Οι πόλεις-γκέτο μόνο με νέους και ορεξάτους εργάτες της παγκόσμιας χούντας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Το μέλλον μας: Οι πόλεις-γκέτο μόνο με νέους και ορεξάτους εργάτες της παγκόσμιας χούντας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα περίχωρα του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται η πόλη Σένγκζεν, με 12 εκατομμύρια κατοίκους!!! Μια Ελλάδα ολόκληρη.
Συνιστά το ελντοράντο όσων εργάζονται στα χρηματοοικονομικά και στις νέες τεχνολογίες....

Αναρίθμητα είναι τα κτίρια που χτίζονται κάθε χρόνο, ενώ η πόλη φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία και τα εργοστάσια «γιγάντων» της κινεζικής βιομηχανίας, όπως Huawei, Tencent και BYD, καθώς, χάρη στην Ατζέντα 2030, οι μεγαλύτερες βιομηχανίες έφυγαν από την Δύση και κατέφυγαν εκεί.
Ακόμη και η αεροναυπηγική του ευρωπαϊκού Airbus επέλεξε την πόλη Σένγκζεν για να εγκαταστήσει ένα νέο κέντρο καινοτομίας, στα τέλη του 2017.

Δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, το Σένγκζεν ήταν ακόμη ένα μικρό χωριό ψαράδων.

Το Σένγκζεν είναι η πρώτη ειδική οικονομική ζώνη, η οποία δημιουργήθηκε από την Κίνα το 1980. Σήμερα η ανάπτυξη της περιοχής είναι τόσο ραγδαία που θεωρείται βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια, η κινεζική κυβέρνηση θα δημιουργήσει μια μεγαλύτερη οικονομική ζώνη, μια «τεράστια Σίλικον Βάλεϊ» η οποία θα καλύπτει το Σένγκζεν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο και θα ανταγωνίζεται την κοιλάδα του Σαν Φρανσίσκο, την Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

 Η μεγαλούπολη είναι εδώ και τριάντα χρόνια ένα μέρος όπου βρίσκεται σε πειραματική φάση, η νέα έκδοση του Κομμουνισμού, όπου την θέση του Κόμματος αναλαμβάνουν οι πολυεθνικές και την συμμόρφωση των πολιτών η τεχνολογία παρακολούθησης και απόλυτου ελέγχου.

Στην πόλη ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 χρόνια και δεν συναντάς σχεδόν ποτέ ηλικιωμένους. Μόνο νέους «ακούραστους εργάτες», γρανάζια στην μηχανή του συστήματος.

Στο Σένγκζεν κατασκευάζεται το 1/3 των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ του πλανήτη, ενώ οι Μαζεράτι, οι BMW και Mercedes διασχίζουν αδιάλειπτα το δρόμο.

Η πόλη φυσικά είναι πιο πράσινη και καθαρή από τις περισσότερες κινεζικές μεγαλουπόλεις, λουλούδια, φοίνικες, βουκαμβίλιες, γκαζόν κοσμούν τις κεντρικές αρτηρίες, καθώς οι εργάτες δουλεύουν πιο ορεξάτα σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου