Google+ To Φανάρι : 3 νεκροί σε «ιστορική» χιονοθύελλα στο Midwest των ΗΠΑ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

3 νεκροί σε «ιστορική» χιονοθύελλα στο Midwest των ΗΠΑ

Εδώ σκόνη. Εκεί χιόνι. Στη βιβλιοθήκη σας πρέπει να μπει ένα αντίγραφο του “Άνω Κάτω”, του Ιουλίου Βερν, να το διαβάζετε κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, για να μην πάθετε παράκρουση. Θα σας τα “διηγηθεί” όλα, χαρτί και καλαμάρι!

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων ένα κορίτσι δύο ετών στον ύπνο του, καθώς μια βίαιη ανοιξιάτικη καταιγίδα ξέσπασε το Midwest με ισχυρούς ανέμους και έντονο χιόνι....

Το μέτωπο της καταιγίδας σάρωσε το Midwest αυτό το Σαββατοκύριακο, καλύπτοντας πολλά σημεία της περιοχής με χιόνι.
Η πόλη του Αγίου Παύλου στη Μινεσότα αναγκάστηκε να δηλώσει ότι βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη εξ αιτίας του χιονιού, ενώ η κοντινή Μινεάπολη προβλέπεται να ξεπεράσει το μισό μέτρο χιόνι.
Το Διεθνές Αεροδρόμιο Minneapolis-Saint Paul, το οποίο εξυπηρετεί τις δύο πόλεις, αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 500 πτήσεις. Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι το χιόνι πέφτει πολύ γρήγορα για να διατηρήσουν τους διαδρόμους καθαρό.
Εκατοντάδες συγκρούσεις αναφέρθηκαν σε ολόκληρη την πολιτεία. Περίπου 300 χιλιάδες σπίτια δεν είχαν ηλεκτρική ενέργεια.
“Αυτό το σύστημα θα καταταχθεί ως μια από τις σημαντικότερες χειμερινές καταιγίδες σε κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Καιρού, σύμφωνα με το Minneapolis Star Tribune. Λίγο αργότερα, η υπηρεσία καιρού δήλωσε ότι η θύελλα είναι “ιστορική”.
“Αυτή είναι σίγουρα μια από τις πιο ισχυρές [θύελλες] στην πρόσφατη μνήμη”, δήλωσε ο μετεωρολόγος του NWS Jacob Beitlich.
Οι συνθήκες χιονοθύελλας στη Νότια Ντακότα έκαναν εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες οδήγησης.
Το  κρύο μέτωπο είχε θανατηφόρες συνέπειες. Δύο οδηγοί σκοτώθηκαν στο Αϊντάχο και στο Ουισκόνσιν. Ένα κορίτσι ηλικίας δύο ετών σκοτώθηκε επίσης στην πολιτεία του Κόλπου της Λουιζιάνας όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτο όπου κοιμόταν στο κρεβάτι της.
Κι εμείς όλοι κοιμόμαστε τον ύπνο του… δικαίου; Ή μήπως έχουμε καταλάβει τι γίνεται κι απλά αδιαφορούμε; Πόση σκόνη από την Αφρική μας χρειάζεται ακόμα; Πέρασε μια ολόκληρη σκονισμένη εβδομάδα, θα μεσολαβήσουν λίγες ώρες διακοπής, κι έρχεται κι άλλη σκονισμένη εβδομάδα.
Άνω Κάτω, σε ελεύθερη μετάφραση, Κλιματική Αλλαγή, με υπογραφή Βερν και πνευματικά δικαιώματα Τέσλα!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου