Google+ To Φανάρι : Στο σφυρί (2 δισ. €) «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων βγάζει η Τρ. Πειραιώς

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Στο σφυρί (2 δισ. €) «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων βγάζει η Τρ. Πειραιώς

Η πώληση «κόκκινων» δανείων και ποσοστών σε εταιρίες αποτελεί προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς.
Η τράπεζα βγάζει στο σφυρί μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, συνολικής ονομαστικής αξίας 2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ...
750 «κόκκινα» δάνεια 170 επιχειρήσεων, δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.350 ακινήτων, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί από την τράπεζα γύρω στα 500.000.000 ευρώ.
Η πλειονότητα των παραπάνω δανείων έχει ήδη καταγγελθεί από την τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των μη δεσμευτικών προσφορών στην πρώτη φάση του διαγωνισμού κινήθηκε πέριξ του 20% της ονομαστικής αξίας των δανείων. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει οι Kildare Partners, Davidson Kempner, Bain και Apollo, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 14 Μαΐου.

Εντός του Μαΐου αναμένεται επίσης να ληφθούν αποφάσεις για την πώληση του ποσοστού της Πειραιώς στην Αττική Οδό, αλλά και του ομίλου MIG (βασικός πιστωτής του είναι η Πειραιώς) για την πώληση της Attica Συμμετοχών. Ο διαγωνισμός για την πώληση του 9,88% της Αττικής Οδού βρίσκεται στη διαδικασία του ελέγχου και οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι εκτιμήσεις αναλυτών τοποθετούν την αποτίμηση του μεριδίου της Πειραιώς περίπου στα 60.000.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας και τα θετικά οικονομικά δεδομένα της Αττικής Οδού.

Οσον αφορά την Attica Συμμετοχών, αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συμφωνία εξαγοράς και απορρόφηση της Hellenic Sea Ways από την Attica. Η εξέλιξη αυτή θα δρομολογήσει με τη σειρά της τη διαδικασία υποβολής δεσμευτικής προσφοράς από τη Fortress.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου