Google+ To Φανάρι : Γερμανοί: Μειοψηφία από το 2060 μέσα στην χώρα τους!

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γερμανοί: Μειοψηφία από το 2060 μέσα στην χώρα τους!

Η Γερμανία άρχισε να υφίσταται ως κράτος όταν οι Πρώσοι ενοποίησαν τις επαρχίες που ανήκαν προηγουμένως στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία....

Αυτό συνέβη το 1871, καθιστώντας τη Γερμανία μια σχετικά νέα χώρα.
Ως νέος κυρίαρχος παίκτης στην Ευρώπη, διατάραξε την ισορροπία δυνάμεων που προϋπήρχε . Προκάλεσε τον  Α΄  Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολούθησαν οι ρατσιστικές θεωρίες των  εθνικοσοσιαλιστών. Ο Ναζισμός ώθησε τους Γερμανούς στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Και έχασαν.
Η μεταπολεμική αναβίωση της Γερμανίας ήταν ένα οικονομικό θαύμα, αλλά η ενοχή από τον πόλεμο κατατρέχει τους  Γερμανούς μέχρι και πολύ αργότερα. Έπρεπε λοιπόν να γίνει το αντίθετο από το κακό που κάνανε οι ναζιστές, και έτσι άνοιξαν τα σύνορά τους. Η Γερμανία δεν ήταν πλέον μόνο για τους Γερμανούς.
Οι μετανάστες στη Γερμανία
Η Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό μεταναστών από όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι  που ζουν σήμερα στη Γερμανία γεννήθηκαν εκτός της Γερμανίας. Αυτό είναι περίπου το 12% του πληθυσμού της Γερμανίας, σε σύνολο λίγο πιό πάνω από 82 εκατομμύρια.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεγαλύτερες ομάδες μεταναστών είναι από την Τουρκία , τη Ρωσία, την Πολωνία και την Ιταλία. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για τους μετανάστες  ανά τον κόσμο μετά τις  Ηνωμένες Πολιτείες . Οι ΗΠΑ, ωστόσο, έχουν συνολικό πληθυσμό πάνω από 300 εκατομμύρια, δηλαδή πάνω από τρεις φορές όσο η Γερμανία.

Πηγή: World Atlas

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει τη μετανάστευση από το 1950. Ένας από τους λόγους που επικαλούνται οι γερνανικές αρχές είναι η γήρανση του πληθυσμού , ενώ ένας άλλος λόγος υποτίθεται  πως είναι οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού. Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία προσπαθεί να προσελκύσει ξένους για να εργαστούν στη Γερμανία, αρκετοί Γερμανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Πάνω από τρία εκατομμύρια είναι οι Γερμανοί που ζουν στο εξωτερικό.
Ισλάμ στη Γερμανία
Το Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία στη Γερμανία, με εκτιμώμενο 6,1% επί του πληθυσμού, σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research 2017. Η Γερμανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη, ο οποίος ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια, που   κατά πάσα πιθανότητα το νούμερο αυτό θα αυξηθεί σημαντικά κατά τις επόμενες δεκαετίες.
Το ποσοστό των Μουσουλμάνων στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 20% έως το 2050, υποθέτοντας ένα σενάριο υψηλής μετανάστευσης. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η Γερμανία χρειάζεται ένα σενάριο υψηλής μετανάστευσης απλά για να κρατήσει τον πληθυσμό της σταθερό. Γι 'αυτό το 20% του πληθυσμού θα είναι 17 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, αν ο πληθυσμός στο σύνολό του θα εξακολουθήσει να είναι λίγο πάνω από 80 εκατομμύρια.
Η υπογεννητικότητα των Γερμανών
Το ποσοστό γονιμότητας της Γερμανίας είναι 1,45. Η μέση γυναίκα είναι ήδη 29 ετών , όταν έχει το πρώτο της παιδί. Όπως ήταν αναμενόμενο, για πολλές μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας, το δεύτερο παιδί δεν έρχεται ποτέ. Αυτό το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό γονιμότητας είναι ο λόγος για τον οποίο ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι βέβαιο ότι θα συρρικνωθεί. Παρά τα κύματα των μεταναστών που εισέρχονται στη Γερμανία, ο πληθυσμός των Γερμανών εξακολουθεί να συρρικνώνεται. Επιπλέον, ο ηλικιακός μέσος όρος στην Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, ευρισκόμενος στα 47,1 έτη.

Αντίθετα οι μουσουλμάνοι στη Γερμανία έχουν ένα ποσοστό γονιμότητας του 1,9 . Αν και έχει μισό παιδί ανά γυναίκα περισσότερο από τους μη-μουσουλμανικές Γερμανούς, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το ποσοστό αντικατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί μουσουλμάνοι στη Γερμανία είναι οι Τούρκοι που έφτασαν πριν από δεκαετίες, ή Βόσνιοι που έφυγαν κατά τη διάρκεια του γιουγκοσλαβικού πολέμου. Οι νεοαφιχθέντες μουσουλμάνοι είναι κυρίως  από περιοχές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Παρ 'όλα αυτά υπάρχει μια πρόσφατη ανάκαμψη των γεννήσεων στη Γερμανία, φθάνοντας σχεδόν τις 800.000 πέρυσι. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιό ποσοστό αυτών των γεννήσεων οφείλεται στους μετανάστες.

Γεννήσεις στη Γερμανία
Ατεκνία της Γερμανίας
Τα πανεπιστημιακά πτυχία δεν βοηθούν το ποσοστό γονιμότητας. Περίπου το 45% των γυναικών με πτυχίο είναι άτεκνες. Η προτεραιότητα των γυναικών στην καριέρα έχει σαν πιθανό αποτέλεσμα  να χάνουν αυτές το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν παιδιά, ή ήταν πολύ μεγάλης ηλικίας από τη στιγμή που άρχισαν να προσπαθούν για το πρώτο τους παιδί. Το ποσοστό ατεκνίας για τις  γερμανίδες γυναίκες φτάνει σε σύνολο το 30%. Το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο. Μερικές γυναίκες μπορεί να αλλάξαν γνώμη για την τεκνοποίηση  και να αποκτήσαν τελικά παιδιά, αλλά η ηλικιακή ομάδα που γεννήθηκε το 1967 και θεωρητικά τελείωσε η ηλικία τεκνοποίησης της, η συνολική ατεκνία έφτασε σε ποσοστό 20%.
Φαίνεται πως η  Κόνραντ Αντενάουερ έκανε λάθος όταν ισχυρίστηκε ότι «οι Γερμανοί θα έχουν πάντα παιδιά.»
Ανάλογα με το αν τα επίπεδα μετανάστευσης θα είναι «υψηλό» ή «χαμηλό», η Γερμανία αναμένεται να έχει πληθυσμό 67 έως 73.000.000 κατοίκους έως το 2060. Δέκα με δεκαπέντε εκατομμύρια λιγότερα από ό, τι τώρα. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν σε ένα υποτιθέμενο σενάριο μηδενιστεί η μτανάστευση στην χώρα, . Η κατάσταση αυτή συζητείται στο τέλος αυτού του άρθρου.
Το μέλλον της Γερμανίας
Παρά την αύξηση των γεννήσεων, η αύξηση των μεταναστών είναι ακόμα μεγαλύτερη . Το 2015, 1.200.000 άνθρωποι μετανάστευσαν στη Γερμανία. Ένα ιστορικό υψηλό δύο εκατομμυρίων , εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι από την Ασία και την Αφρική. Σε σύγκριση με μόλις πάνω από 700.000 γεννήσεις, αυτό σημαίνει ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα μεγαλύτερο μέρος του νέου πληθυσμού της Γερμανίας από ό, τι  οι γεννήσεις.

Επιπλέον, υποθέτοντας ότι αυτές οι 700.000 γεννήσεις είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες σε όλες τις  εθνότητες της Γερμανίας, λιγότεροι από 600.000 νέοι  Γερμανοί γεννήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες από δύο φορές περισσότεροι μετανάστες, από τις  γεννήσεις  των γερμανών το 2015.
Κατάρρευση της Γερμανίας
Στην Φρανκφούρτη , μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, η γιγενείς Γερμανοί είναι ήδη μια μειοψηφία. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η αρχή. Η έρευνα μας δείχνει  ότι μέχρι το 2060, χωρίς τη μετανάστευση, θα υπάρξουν λιγότεροι από 40 εκατομμύρια γηγενείς Γερμανοί τελικά στο σύνολο. Μέχρι το τέλος του αιώνα, ο αριθμός αυτός θα μειώνεται φτάνοντας σε μόλις πάνω από 20 εκατομμύρια τον γηγενή πληθυσμό.
Εάν η Γερμανία επιθυμεί να έχει αρκετό μετανάστες για να κρατήσει σταθερά τα περίπου 80 εκατομμύρια του πληθυσμού της, οι Γερμανοί θα είναι μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα από το 2060.
Άλλες έρευνες δείχνουν ότι με την τρέχουσα μετανάστευση, η ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20-30 ετών θα μπορούσε να μετατραπεί σε πλειοψηφία μη-Γερμανών από τις αρχές του 2020. Από τη στιγμή που  υπάρχει μια μη-γερμανική πλειοψηφία μεταξύ των νέων, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι οι γηραιότεροι Γερμανοί πεθάνουν και ολόκληρη η χώρα θα έχει τους Γερμανοί ως μειονότητα.
Ήδη, το 44% των Γερμανών λένε ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ξένοι στη χώρα τους, που δεν αισθάνεται σαν στο σπίτι πια.

Voice of Europe


  Το Φανάρι   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου