Google+ To Φανάρι : Κούρδοι (YPG): Η Τουρκία ξεκίνησε εποικισμό της Aφρίν με ισλαμιστές και Τουρκμένους – Οι έποικοι θα είναι στόχος μας

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Κούρδοι (YPG): Η Τουρκία ξεκίνησε εποικισμό της Aφρίν με ισλαμιστές και Τουρκμένους – Οι έποικοι θα είναι στόχος μας

Εποικισμό του κουρδικού θύλακα της Aφρίν στη βορειοδυτική Συρία, στα εδάφη που έχει καταλάβει η Τουρκία, με οικογένειες φιλότουρκων ισλαμιστών και Τουρκμένων καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που από τις 20 Ιανουαρίου αμύνονται στην τουρκική επίθεση «Κλάδος Ελαίας» που αποσκοπεί στην κατάληψη της περιοχής της Εφρίν.....

Οι YPG καταγγέλλουν και τη «σιωπή» της Διεθνούς Κοινότητας στις φασιστικές πρακτικές του εισβολέα τουρκικού κράτους και των μισθοφορικών συμμοριών του εις βάρος του λαού της Αφρίν.
«Αυτές οι φασιστικές πρακτικές έχουν στόχο την ιστορία και το μέλλον και την ελεύθερη και τιμημένη ζωή της περιοχής, καθώς ένας πόλεμος ξεκίνησε μέσω μιας στρατιωτικής επέμβασης παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο».
Οι YPG αναφέρουν ότι «το τουρκικό κράτος έχει εμπλακεί σε φασιστικές πρακτικές σφαγιάζοντας και εκτοπίζοντας τον λαό μας από τις περιοχές που πρόσφατα εισέβαλαν.
»Ωστόσο, ο λαός μας έχει διακηρύξει την αφοσίωσή του στη γη του και στην ιστορία.
»Ο λαός μας αντιστέκεται με την ίδια αποφασιστικότητα απέναντι σε εκείνους που λεηλάτησαν τις περιουσίες του και σε εκείνους που διαλαλούν σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι όσοι αρνούνται την κυριαρχία του τουρκικού κράτους θα αποκεφαλιστούν».

Οι μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καταγγέλλουν ότι οικογένειες συμμοριτών που επιχειρούν μαζί με τον εισβολέα τουρκικό στρατό και Τουρκμένων που ήρθαν από την Ατμέ, την Αζάζ, την Τουρκία και το Ιράκ, εγκαθίστανται -εποικίζουν- τις περιοχές της Σίε και της Τζιντίρες (ή Τζανταρίς) στην Εφρίν, που καταλήφθηκαν από τον τουρκικό στρατό.
«Αυτή είναι μια σαφής εφαρμογή της πρακτικής της δημογραφικής αλλαγής στην περιοχή που ο φασίστας Ερντογάν είχε αναφερθεί εξ αρχής, στην αρχή της εισβολής».
«Όλες αυτές οι πρακτικές δείχνουν ότι στόχος του τουρκικού κράτους ήταν πάντα να γενοκτονήσει τον λαό μας και να τον εξαλείψει».
Οι YPG προσθέτουν ότι η Τουρκία υποδαυλίζει θρησκευτικές και εθνικές συγκρούσεις μεταξύ των λαών της Συρίας, ώστε να στρέψει τους λαούς της χώρας τον ένα ενάντια στον άλλον και να δημιουργήσει μια νέα Τουρκία σύμφωνα με τα συμφέροντά της.
«Αυτές οι πρακτικές θα έχουν επίσης αποτέλεσμα να επεκταθεί ο πόλεμος στη Συρία και να αυξηθεί η μετανάστευση (σ.σ. στο εξωτερικό) των Σύρων».
Οι YPG δηλώνουν ότι οι περιοχές στις οποίες το τουρκικό κράτος έχει εισβάλει και αλλάζει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού αποτελούν πεδίο μάχης από την πρώτη ημέρα και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται σε αυτές.
«Προειδοποιούμε εκείνους που είναι εργαλεία (σ.σ. στα χέρια των Τούρκων) ή συμμετέχουν στο σχέδιο του τουρκικού κράτους, να μην πλησιάσουν αυτές τις περιοχές. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αποτελέσουν νόμιμα στόχους των μαχητών μας».
Οι Κούρδοι καταλήγουν ότι οι έποικοι που μεταφέρει η Τουρκία στην περιοχή της Αφρίν και όσοι συνεργάζονται με την Τουρκία θα είναι στόχος των κουρδικών όπλων και τους καλούν να μην γίνουν εργαλεία υλοποίησης των τουρκικών σχεδιασμών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

Πολεμικός χάρτης της Αφρίν και της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα είναι τα συριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα είναι τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο είναι η κυβέρνηση της Συρίας, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα και με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου