Google+ To Φανάρι : Mαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Mαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου

  Το ρεπορτάζ είναι του ομογενειακού Εθνικού Κήρυκα! Ελληνικό ρεπορτάζ μεγάλου ΜΜΕ που να τιμά την σημερινή Παρέλαση, τα παιδιά μας και φυσικά την Ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821 ΔΕΝ βρήκαμε!

Τα συμπεράσματα δικά σας....


ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε το πρωί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, στις δηλώσεις τους, μετά το πέρας της παρέλασης, ...
αναφέρθηκαν και στους δύο στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Τουρκία και ευχήθηκαν να γυρίσουν σύντομα πίσω.
Στη σημασία της Εκπαίδευσης, ως κεντρικού άξονα χειραφέτησης και κοινωνικής προόδου, αναφέρθηκε από τη μεριά του ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης. “Η εθνική μας επέτειος είναι μια ιδανική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι ότι η Παιδεία και η Ελευθερία πηγαίνουν χέρι-χέρι. Ότι η Εκπαίδευση παραμένει σημερα, όπως ειναι εδω και δυο αιώνες ελληνικής ανεξαρτησίας, κεντρικός άξονας χειραφέτησης και κοινωνικής προόδου”, είπε χαρακτηριστικά.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και στη σημασία της εθνικής ομοψυχίας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. “Πολύ συχνά λησμονούμε όμως οτι η επανάσταση κινδύνεψε λόγω εσωτερικών διαιρέσεων και διχόνοιας. Αυτό πρεπει να το έχουμε σημερα υπ όψιν μας”, είπε και συμπλήρωσε: “Σήμερα, γιατί αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Είτε προκλήσεις αρνητικές, σε βάρος της εδαφικής μας ακεραιότητας, είτε προκλήσεις θετικές, όπως η προοπτική ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή ένωση, την οποία πρεπει να βοηθήσουμε, προασπιζόμενοι φυσικά, τα εθνικά μας συμφέροντα”.
“Ημέρα ιστορική”, χαρακτήρισε τη σημερινή η Νίκη Κεραμέως, τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. “Μας θυμίζει ποσό σημαντική είναι η εθνική ομοψυχία”, τόνισε και ευχήθηκε “πολύ γρήγορη επιστροφή στους δυο στρατιωτικούς μας, οι οποίοι κρατούνται τόσες μέρες τώρα στην Τουρκία”.
“Σήμερα είναι μια μέρα μνημης για τους ήρωες οι οποίοι έπεσαν τυλιγμένοι με την ελληνική σημαία για να είμαστε ελεύθεροι”, δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος, αντιπρόεδρος της Βουλής. “Η ψυχή των Ελλήνων ειναι στην γαλανόλευκη, η ψυχή των Ελλήνων ειναι στην ορθοδοξία, η ψυχή των Ελλήνων ειναι στην πατρίδα. Όλοι μαζι μονιασμένοι, να πάμε μπροστά τη πατρίδα μας, για το καλό των οικογενειών μας και το καλό των παιδιών μας”, πρόσθεσε. Αναφορικά με τους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, σχολίασε: Το μυαλό μας είναι μαζί τους, είναι μια μέρα αφιερωμένη σε αυτούς”.
“Οι Έλληνες, οι Ελληνίδες, πολέμησαν, μάτωσαν, νίκησαν και ευχαριστούμε σήμερα τα παιδιά, τους μαθητές και τους καθηγητές τους, που μας έδωσαν την ευκαιρία να θυμηθούμε. Συμπαράσταση, αγωνία, αγάπη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παρανόμως κρατούνται στην Τουρκία”, δήλωσε, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στους δύο στρατιωτικούς αναφερθηκε και ο Μάριος Γεωργιάδης, από την Ένωση Κεντρώων: “Αύριο γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό και για 25η μέρα, αυτά τα παλικάρια θα κρατώνται στην Τουρκία. Ευχόμεθα άμεσα να επιστρέψουν”, είπε. Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, “να βρει το σθένος να αφήσει πίσω τους εγωισμούς και να ζητήσει τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας”, ώστε να συζητήσουν “για τα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα”. “Η εθνική γραμμή δεν ειναι η γραμμή της κυβερνήσεως, η εθνική γραμμή είναι η γραμμή των Ελλήνων”, συμπλήρωσε και κατέληξε: “Σήμερα είδαμε να παρελαύνει το μέλλον της Ελλάδος και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, ότι η κυβέρνηση κάνει τα σωστά βήματα για να εξασφαλίσει ενα σωστό μέλλον για αυτά τα παιδιά”.


Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης του κεντρικού τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, εξήρε το “ελεύθερο και αγωνιστικό πνεύμα όλων μας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών που σημερα παρήλασαν” και σημείωσε ότι χρειάζεται “συσπείρωση, Ειρήνη, και ένα φρόνημα Παιδειας να περάσει στη νέα γενιά”.
Μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/03/2018:
Από ώρα 06.00΄ μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλο:
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας.
Ηρ. Αττικού, Βασ. Γεωργίου Β’,Βασ. Γεωργίου Α΄, Λ. Βασ. Αμαλίας και Ελ.Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)σε όλο το μήκος τους.
Πλ. Ομονοίας.
Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.
Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
Πλ. Καραϊσκάκη.
Καρόλου, σε όλο το μήκος της.
Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου.
28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και τη Λ. Αλεξάνδρας.
Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της.
Θ. Δηληγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.
Πλ. Συντάγματος.
Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου.
Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της.
Από ώρα 06.00΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών:
Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.
Τέλος, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
 Το ρεπορτάζ είναι του ομογενειακού Εθνικού Κήρυκα! Ελληνικό ρεπορτάζ μεγάλου ΜΜΕ που να τιμά την σημερινή Παρέλαση τα παιδιά μας και φυσικά την Ημέρα της 25ης Μαρτίου 1821 ΔΕΝ βρήκαμε!
Τα συμπεράσματα δικά σας....
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου