Google+ To Φανάρι : KΛΙΜΑΚΩΣΗ: Συροτουρκικές μάχες και πόλεμος στην ύπαιθρο Β Χαλεπίου Η συριακή αεράμυνα έπληξε τουρκικό μαχητικό στην Λαττάκεια.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

KΛΙΜΑΚΩΣΗ: Συροτουρκικές μάχες και πόλεμος στην ύπαιθρο Β Χαλεπίου Η συριακή αεράμυνα έπληξε τουρκικό μαχητικό στην Λαττάκεια.

 Τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από την επαρχία της Λαττάκεια.Απειλούν να χτυπήσουν τη Λαττάκεια..
O αιμοσταγής δικτάτορας Ερντογάν σηκώνει μαχητικά να χτυπήσουν τη Λαττάκεια καταγγέλει αρχηγός πολιτοφυλακής που πολεμάει στο πλευρό του συριακού στρατού στην περιοχή....

Τα τουρκικά μαχητικά κάνουν πτήσεις πάνω από την επαρχία της Λαττάκεια καταγγέλει ο Ali Kayali διοικητής του Λαικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας. Ένα από αυτά τ΄ αεροσκάφη χτυπήθηκε από το έδαφος παρουσίασε μεγάλο καπνό  κι εξαφανίστηκε στον ορίζοντα.

Nωρίτερα πολλές θέσεις των τρομοκρατών της Άγκυρας βομβαρδίστηκαν από το συριακό πυροβολικό στο  Jabal Al-Akradστη ΒΑ περιφέρεια της Latakia σύμφωνα με το syriahr. Χθες τη νύχτα επίσης οι συριακές δυνάμεις που είναι κοντά στην πόλη της Λαττάκεια εκτόξευσαν πυραύλους κατά της πόλης Salkin στο İdlib που είναι υπό τον έλεγχο της φιλότουρκης αντιπολίτευσης των τρομοκρατών συνεργατών της Άγκυρας. Οι ήχοι της επίθεσης ακούστηκαν ως την περιοχή Reyhanli στην Hatay στο νότο της Τουρκίας.Oι σημερινές τουρκικές πτήσεις επιχειρούν ν΄ανακόψουν  τη συριακή κινητικότητα εναντίον τους που καταγράφεται από Λαττάκεια.

 
O τουρκικός στρατός κατέλαβε τα χωριά Kimar και Barad που ήλεγχε ο συριακός στρατός. Συροτουρκικές μάχες και πόλεμος στην ύπαιθρο Β Χαλεπίου.
 H τελευταία εξέλιξη, σήμερα, στο συροτουρκικό μέτωπο είναι ότι ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοι του του FSA επιτέθηκαν στις θέσεις του συριακού στρατού και των συμμάχων του στα χωριά  Kimar και Barad και τα κατέλαβαν .Η μάχη της Βόρειας υπαίθρου του Χαλεπίου εισέρχεται πιθανότατα σε μια νέα φάση.Σε αυτά τα χωριά ο στρατός και οι σύμμαχοί αναπτύχθηκαν πριν από 1 εβδομάδα και πλέον.

Η κατοχή των 2 αυτών χωριών  από τον τουρκικό στρατό στα διοικητικά όρια των Nubl,  zahra, είναι μια εξέλιξη επικίνδυνη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα σενάρια και νέο προσανατολισμό. Οι πληροφορίες μιλούν για κατάσταση συναγερμού στο βορρά της υπαίθρου του Χαλεπίου.  Ο τουρκικός στρατός έσπασε τις γραμμές επαφής από χθες μπαίνοντας στο χωριό Basouta που ήλεγχε ο ΥPG και αναπτυσόμενος στο όρος  Ahlam.
Οι μάχες μεταξύ τουρκικού στρατού και κούρδων μαχητών μετεξελίχθηκαν σε μάχες του συριακού στρατού με τουρκικό στρατό και συμμάχους του.

 Αφότου ο τουρκικός στρατός με τους συμμάχους του FSA κατέλαβαν τα χωριά Barad και Kimar που ήλεγχε ο συριακός στρατός παρατηρείται μετατόπιση μετακίνησης των δυνάμεων τους.Τώρα δε ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει με βαρύ πυροβολικό θέσεις του συριακού στρατού εντός της πόλης Tell Jabin στην επαρχία του Χαλεπίου στο βορρά της υπαίθρου του.Είναι μια κατά πλειοψηφία κουρδική πόλη και ανήκει διοικητικά στην περιοιχή του A’zaz .
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου