Google+ To Φανάρι : Απίστευτη κοροϊδία με το «Εξοικονόμηση ΙΙ»!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Απίστευτη κοροϊδία με το «Εξοικονόμηση ΙΙ»!


Ξέμεινε από... πόρους στις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας
Σε ανεπανάληπτο φιάσκο εξελίσσεται το νέο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον». Από τη Δευτέρα, οπότε υποτίθεται ότι άνοιξε το σύστημα για τις πρώτες περιφέρειες της χώρας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν λειτούργησε παρά ελάχιστες ώρες, υποβάλλοντας σε απίστευτη ταλαιπωρία πολίτες και μηχανικούς....
Τη στιγμή μάλιστα που το σύστημα ήταν σχεδόν συνέχεια πεσμένο, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν χθες ότι εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμοι πόροι για τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδάς!
Το γεγονός αυτό δημιουργεί, σύμφωνα με μηχανικούς, καχυποψία για τη διαφάνεια της όλης διαδικασίας, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, πάντως, να πανηγυρίζει επειδή εξαντλήθηκαν οι πόροι μέσα σε τρεις ημέρες, χαρακτηρίζοντας το νέο σύστημα ταχύτερο, αποτελεσματικότερο και διαφανές!

Το... ταχύτερο και αποτελεσματικότερο σύστημα του υπουργού είναι ζήτημα αν λειτούργησε συνολικά δύο τρεις ώρες από τη Δευτέρα το πρωί έως χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με μηχανικούς από πολλές πόλεις, η πλατφόρμα άνοιγε για 10-15 λεπτά και μετά κατέρρεε για ώρες, ενώ άνοιγε εκ νέου σε διαφορετικές ώρες από αυτές που ανακοίνωνε το υπουργείο. Παράλληλα, πολλές αιτήσεις δεν πήραν αριθμό πρωτοκόλλου, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο έχει τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πέρα απ' αυτό, υπάρχουν σύμβουλοι έργου οι οποίοι δεν έλαβαν ποτέ το e-mail επιβεβαίωσης, ενώ πολλοί μηχανικοί έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους πελάτες τους, καθώς προετοιμάζονταν περισσότερο από έναν μήνα και εν τέλει δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση είτε λόγω της κατάρρευσης της πλατφόρμας είτε λόγω λαθών στο λογισμικό.

Απέρριψε ΑμεΑ
Eνα από αυτά αναδεικνύει ο Στέφανος Χατζούλης, πολιτικός μηχανικός στον Βόλο, που τονίζει στη «δημοκρατία» ότι το σύστημα απέρριψε αίτηση ανθρώπου με ειδικές ανάγκες! «Πρόκειται για μία κοπέλα ΑμεΑ, ο αδερφός της οποίας της αγόρασε πέρσι ένα μικρό σπίτι για να τη στεγάσει. Ηθελα να υποβάλω την αίτησή της πρώτη πρώτη, το σύστημα όμως δεν δεχόταν τα στοιχεία του Ε1, γιατί βάσει προγραμματισμού έκανε διασταυρώσεις μέχρι και το 2016, καθώς οι νέες δεν έχουν υποβληθεί. Ετσι αποκλείονται από το “Εξοικονόμηση” όλοι όσοι απέκτησαν ακίνητο το 2017 και φυσικά η συγκεκριμένη κοπέλα, κάτι που μόνο κοινωνική ευαισθησία δεν δείχνει» μας είπε ο κ. Χατζούλης.

Την ώρα που χιλιάδες μηχανικοί και πολίτες «βράζουν» με τις αστοχίες του προγράμματος, το υπουργείο Περιβάλλοντος κάνει λόγο για «μικροπροβλήματα», που «αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς»!

«Ομαλά συνεχίστηκε και σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις πέντε περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση και σημείωσε πως στις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας αυξήθηκε κατά 20% ο προϋπολογισμός και εξαντλήθηκε, οπότε δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οσοι είναι εντός του συστήματος μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους και να ενταχθούν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, εγγράφηκαν για να υποβάλουν αίτηση πάνω από 21.000 νοικοκυριά και οριστικοποιήθηκαν ήδη 11.181 αιτήσεις.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου