Google+ To Φανάρι : Λαϊκιστής, επαναστάτης, ή ακόμα ένα πιόνι των μυστικών κοινωνιών;

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Λαϊκιστής, επαναστάτης, ή ακόμα ένα πιόνι των μυστικών κοινωνιών;

Η Ιταλία περνάει σε μια άλλη φάση. Μια “νέα” φάση που έρχεται από τα παλιά. Επιβεβαιώνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται… μέχρι να την μάθουμε!


Για κάποιους είναι επικίνδυνος λαϊκιστής. Για άλλους είναι επαναστάτης. Τελικά δεν είναι τίποτα από τα δυο. Ένας ακόμα θλιβερός μασόνος που κλήθηκε να παίξει τον ρόλο του....

Beppe Grillo και το 5άστερο κόμμα του. Δεν είναι ξενοδοχείο. Δεν είναι κονιάκ. Γιατί τότε το Κίνημα ονομάστηκε 5 Αστέρων; Όποια κι αν είναι η δήθεν ερμηνεία της ονομασίας, σημειολογικά υπάρχει το αστέρι του Δαυίδ, επί πέντε που είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός τεκτονικός αριθμός:
  • τα πέντε σημεία
  • το πεντάκτινο αστέρι
  • το πεντάγωνο
  • τα πέντε σημεία Αδελφότητας
  • στον 32 βαθμό οι αριθμοί 525 σε ένα χρυσό περιλαίμιο
Εκτός από τα 5 αστέρια, στο Κίνημα φιγουράρει και το περίφημο V, που όλοι θεωρούν ότι βγαίνει από το victory ή αργότερα με την ταινία από το Vendetta, αλλά ο συμβολισμός που χρησιμοποιείται κατά κόρον και από πολιτικούς, παίζει σε διπλό ταμπλό: είναι το 2, επίσης δυνατό νούμερο στην Μασονική αριθμολογία, αλλά και το 5 -πάλι- σύμφωνα με το Ρωμαϊκό V. [δείτε ακόμα: Ποιοι διάσημοι «έπιαναν» το στομάχι τους και γιατί]


Ο Beppe Grillo που έβλεπε τη νίκη του να έρχεται -στις χθεσινές εκλογές της Ιταλίας πήρε κοντά 32%- έσπευσε πριν ένα μήνα να “κόψε锨τα δεσμά με την Casaleggio Associati, την εταιρεία μέσων ενημέρωσης που έχει οργανώσει το blog από τις πρώτες ημέρες της και έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην άνοδο των 5Stars από τότε που κυκλοφόρησε το κίνημα 2009.


Ο κωμικός που ίδρυσε τη λαϊκιστική ομάδα, η οποία έγινε μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις στην ιταλική πολιτική, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, τέλη του Γενάρη, μια ανανεωμένη έκδοση του ιστολογίου του, με όλες τις αναφορές στις 5 αστέρες που αφαιρέθηκαν. Το μόνο που παραμένει είναι ένας σύνδεσμος προς τη νέα ιστοσελίδα του Κινήματος.

Ενώνοντας τις τελίτσες για μια καλύτερη εικόνα

Στο άρθρο μας “Γαία -Το μέλλον της πολιτικής” – Το ανατριχιαστικό σενάριο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης! παρουσιάσαμε ένα εντελώς ανατριχιαστικό βίντεο για το μέλλον της Ανθρωπότητας, φτιαγμένο από τον Casaleggio, ο οποίος έχει δυνατούς δεσμούς με τον Giuliano Di Bernardo, ο οποίος με τη σειρά του τυγχάνει να είναι πρώην Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας και ιδρυτής της Μεγάλης Στοάς. Η δε εταιρεία που το παρήγαγε, είναι η Casaleggio Associati η ίδια ακριβώς που μέχρι τώρα “φρόντιζε” το blog του Beppe Grillo. Τόσο καλά.


Gianroberto Casaleggio
Ο Gianroberto Casaleggio, ο οποίος πέθανε τον Απριλίο του 2016, ήταν Ιταλός επιχειρηματίας και διετέλεσε συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Casaleggio Associati srl, μιας διαδικτυακής και εκδοτικής εταιρείας που παρέχει συμβουλές σχετικά με τις στρατηγικές δικτύου και ήταν η επίσημς εκδότρια του ιστολογίου του Beppe Grillo.
Επίσης ήταν συνιδρυτής με τον Grillo, του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, και τον αποκαλούσαν πολλές φορές “γκουρού”. Λέγεται ότι το 5άστερο Κίνημα έγινε διάσημο από το διαδίκτυο κι αυτό οφείλεται στον Casaleggio. Αυτός τώρα δεν υπάρχει πιά κι έτσι ο Grillo κόβει τα δεσμά με την εταιρία.
Διαχωρίζοντας το ιστολόγιό του από το 5Stars και τον Casaleggio, ο Grillo απομακρύνεται από το πολιτικό κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στις οποίες αναμενόταν να έρθει πρώτος.
Το κίνημα προήλθε απευθείας από το blog του Grillo και τους αναγνώστες του. Ακόμη και αφού εξελίχθηκε σε ένα πλήρες πολιτικό κόμμα, το ιστολόγιο συνέχισε να χρησιμεύει ως πλατφόρμα του. Ο Grillo δεν έπαιξε ένα συγκεκριμένο ρόλο στο blog – αυτό ήταν το έργο του Casaleggio Associati, το οποίο ήταν τόσο εκδότης όσο και πάροχος περιεχομένου.

Davide Casaleggio
Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η εταιρεία είναι ο κινητήρας πίσω από το κίνημα και ο προϊστάμενός του, Davide Casaleggio, γιός του Gianroberto Casaleggio, θα είναι ένας από τους de facto ηγέτες του κόμματος.
Τους τελευταίους μήνες ο παλιός Grillo έχει αποφύγει τις εμφανίσεις στις εκδηλώσεις του κόμματος.
Ο “παλιάτσος”Beppe Grillo δείχνει ότι δεν έχει άλλο ρόλο στην πολιτική σκηνή. Το θεατριλίκι τελειώνει εδώ, δεν τον χρειάζονται πια. Αναλαμβάνουν αυτοί που εξ αρχής ήταν κι αυτοί που κουνούσαν τα σχοινάκια της θεατρικής μαριονέτας Beppe Grillo.

Αλλά ποιος κρύβεται πίσω από τους Casaleggio, τον Grillo και το 5άστερο κόμμα;

Τελικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Σιών και στην οικογένεια Rothschilds!


Enrico Sassoon
Πίσω από το 5άστερο πακέτο, βρίσκεται ο Enrico Sassoon.
Ένα από τα πιο ισχυρά ονόματα της οικονομίας από το 1973, ο Sassoon κατάγεται από εβραϊκή οικογένεια, με στενούς δεσμούς με τους Rothschilds.
Γράφουν γι’ αυτόν:
“Θεωρήθηκε μια δεξαμενή σκέψης μεταξύ των καλύτερων στην Ιταλία στον οικονομικό τομέα”. Μια σταδιοδρομία βασισμένη στο think tank, όπου τα οικονομικά λόμπι συναντούν την πολιτική εξουσία για να αποφασίσουν για τη μελλοντική τύχη ενός κράτους (ή ενός συνόλου κρατών).
«Μια ειδική γέφυρα μεταξύ της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών με ένα δίκτυο από πέντε μέλη, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς του ιταλικού επιχειρηματικού κόσμου, μια ομάδα υψηλού ποσοστού των επιχειρήσεων διεθνοποίησης σε θέση να αντιστοιχούν στο 2% του εθνικού ΑΕΠ».
Σχεδόν ένα σούπερ λόμπι των πολυεθνικών, τις τράπεζες και τις μεγάλες ομάδες που ενώνονται με σκοπό την αποτελεσματικότερη προστασία των συμφερόντων τους και την προώθηση της ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και ΗΠΑ (Standard & Poor’s, Philip Morris, IBM, Microsoft, ENI, Enel, Intesa San Paolo, Sisal, RCS Editori, Esso, η Bank of America, η Coca Cola, η Fiat, η Fincantieri, Finmeccanica, Italcementi, η JP Morgan, η Pfizer, Rai, Sky, Unicredit …)
Ο Enrico Sassoon ήταν μέτοχος από την πρώτη στιγμή της Casaleggio Associati, της εταιρείας που είχε τη διαχείριση του blog
Beppe Grillo και του MoVimento 5 αστέρων.
Δεύτερη δύναμη στην Ιταλία το ακροδεξιό κόμμα,  οι απόγονοι του Μουσολίνι. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Κι αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς το σύστημα φροντίζει οι πολίτες να είναι πολιτικά αγράμματοι κι ανημέρωτοι, να μην συμμετέχουν στα κοινά, να μην “βλέπουν” τα σημάδια, να μην αναγιγνώσκουν ανάμεσα στις γραμμές…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου