Google+ To Φανάρι : Η ΑΓΧΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Η ΑΓΧΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Έρχεται άγριο φακέλλωμα από την κυβέρνηση
Οι αριστερόχρωμες υπηρεσίες φορολόγησης και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
Από τον δρα Κρητικόπουλο Απόστολο*
Με ιδιαίτερη περηφάνια οι αριστερόχρωμες υπηρεσίες φορολόγησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανακοίνωσαν τη λειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου σε έξι μήνες από τώρα. Με το νέο αυτό σύστημα το σοσιαλιστικό κράτος που μας κυβερνά με ανατριχιαστικά ακριβές τρόπο θα έχει γνώση για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει κάθε πολίτης ...
στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες, τα οχήματα, τα ακίνητα, τις επενδύσεις (χαρτοφυλάκια σε μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.), πληρωμές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητή τηλεφωνία), δωρεές, πωλήσεις και αγορές οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου κ.λπ. Ολα τα παραπάνω αλλά και ακόμα περισσότερα θα συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα, όπου εκεί θα μπορεί εύκολα το κράτος να φορολογήσει «στον πόντο» τον πολίτη.

Οι χειρότεροι δυστοπικοί εφιάλτες συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας για το σκοτεινό γραφειοκρατικό μέλλον που φοβόντουσαν υλοποιούνται μπροστά στα μάτια μας με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μιας Ε.Ε. η οποία το μόνο που επιθυμεί είναι η «κεντροποίηση» όλων αυτών των εθνικών περιουσιολογίων σε μία υπερεθνική «ευρωπαϊκή» βάση δεδομένων στις Βρυξέλλες, ώστε να έχει την άνετη δυνατότητα στο μέλλον ο «κοινός υπουργός Οικονομικών της Ε.Ε.» να υλοποιεί γοργά ασκήσεις επί χάρτου και να φορολογεί, με πλήρη γνώση των πάντων, όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ενας συντηρητικός πολίτης ο οποίος πιστεύει ισχυρά στην ελευθερία έχει δυσανεξία και ανθίσταται σε τέτοιες προσεγγίσεις, όπως το Περιουσιολόγιο για τη φορολόγησή μας. Το κράτος οφείλει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη γνώση απαιτείται για κάθε πολίτη και όχι να πασχίζει να μάθει και την πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία του φορολογουμένου. Υπάρχουν χώρες στον κόσμο (Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Νορβηγία) όπου ο πολίτης δεν έχει καν κάρτα με αποδεικτικό ταυτότητας, ώστε να προφυλάσσεται η ιδιωτικότητά του.
Στην Ελλάδα η αριστερή σοσιαλιστική ιδεολογία που επιθυμεί να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή μας, ώστε να μας χειρίζεται το κράτος πιο εύκολα (η γνώση είναι δύναμη!), έχει καταφέρει να θεωρείται «αυτονόητο» ότι μια κυβέρνηση μπορεί να έχει γνώση όλων των περιουσιακών στοιχείων μας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το έργο του e-περιουσιολογίου να αποτύχει και να μην αναπτυχθεί (όπως τόσα έργα έχουν εγκαταλειφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ) και η επόμενη κυβέρνηση να έχει τη δεξιά ψυχή ώστε να παρουσιάσει φορολογικό σύστημα που να απαιτεί ελάχιστη γνώση για τα περιουσιακά στοιχεία μας.
*Διδάκτωρ Πληροφορικής
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου