Google+ To Φανάρι : Η Ιερή Σβάστικα και όχι τριαντάφυλλο είναι το σήμα τους Κινήματος Αλλαγής

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η Ιερή Σβάστικα και όχι τριαντάφυλλο είναι το σήμα τους Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε χτες το σύμβολο του νέου κόμματος, που είναι το «Ρόδον». Μόνο που… το «Ρόδον» έχει και όνομα: Σβάστικα!


«Το Ρόδον σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης», όπως εξήγησαν οι δημιουργοί του νέου συμβόλου. Τρία νέα παιδιά ανέβηκαν στο βήμα και κάλεσαν τους συνέδρους να το κάνουν κτήμα όλων των πολιτών....

Η πρόταση εγκρίθηκε χωρίς ψηφοφορία και αμέσως ακολούθησε το πρώτο δελτίο Τύπου με το νέο σύμβολο. Συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά εξηγούσαν πως «είναι το Ρόδον της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής παράταξης».

Δυστυχώς για σας κι ευτυχώς για μας, οι εποχές, που κάποτε μας πετούσατε στη μούρη σύμβολα και ημερομηνίες και χειραψίες που δεν τις καταλαβαίναμε, έχουν παρέλθει.

Το τριαντάφυλλο υπήρξε χρόνια το σύμβολο ποικίλων σοσιαλιστικών κομμάτων πολλών αποχρώσεων:










Ωστόσο το σύμβολο του Κινήματος Αλλαγής είναι ένα τριαντάφυλλο με μόνο τέσσερα πέταλα, τα οποία πηγαίνουν και δεξιόστροφα, και υποδηλώνουν ολοφάνερα μια Σβάστικα:

Η Σβάστικα που επέλεξε και ο Χίτλερ -καθόλου τυχαία- είναι ίσως και το αρχαιότερο ιερό σύμβολο τόσο για τους Ινδούς, για τους Έλληνες, αλλά και πολλούς άλλους λαούς. Και παραμένει ιερό παρά την χρήση του από τον Χίτλερ.

Η λέξη σβάστικα είναι σανσκριτική  स्वस्तिक) (卐) και σήμαινε ευημερία και τύχη. Σε διάφορες χώρες η σβάστικα είναι γνωστή με άλλη ονομασία. Στην Κίνα  ονομάζεται «Wan», στην Ιαπωνία «Manji», στην Αγγλία «flyfot», στη Γερμανία «Hakenkreuz» και στην αρχαία Ελλάδα τετρασκέλιον ή τετραγαμμάδιον.



Σύμφωνα με τη διδασκαλεία της Ινδής Πνευματικής Μητέρας, Shri Mataji, η Σβάστικα, είναι το σύμβολο που αντιστοιχεί στο 1ο τσάκρα μας, το Μουλαντάρα τσάκρα, το οποίο είναι ένας “τροχός” με τέσσερα πέταλα:

Το Μουλαντάρα είναι το τσάκρα της βάσης, έκφρασή του η αθωότητα, η αγνότητα και η σοφία, η διάκριση, ο καλός προσανατολισμός, η δυνατή μνήμη και το γερό ανοσοποιητικό σύστημα.



Τι έλεγε η Shri Mataji για τη Σβάστικα



Ερώτηση: Η σβάστικα είναι σήμερα γνωστή ως το σύμβολο του αίματος και του θανάτου πώς μπορεί να ξαναγίνει ένα σύμβολο χαράς;

Shri Mataji: Η σβάστικα που βλέπετε έχει διπλές δυνάμεις. Αν γίνει  δεξιόστροφα τότε είναι εποικοδομητική. Και αν γίνει κατά την αντίθετη φορά των δεικτών του ρολογιού, είναι καταστροφική.
Ο Θεός έπαιξε ένα κόλπο για τον Χίτλερ. Αρχικά χρησιμοποίησε τη σβάστικα κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, και του πήγαιναν όλα καλά. Αλλά αργότερα, για κάποιο λόγο, κάποιοι τον συμβούλευσαν να την γυρίσει από την άλλη πλευρά. Και έτσι χάθηκε. 
Επειδή αυτή η γνώση δεν είναι μεν ευρέως γνωστή αλλά όχι και παντελώς άγνωστη, κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίζουν τον αποκρυφισμό προς ίδιον όφελος.
Αλλά δεν πετυχαίνει πάντα. Εκείνο το ένα “μπλε” πεταλάκι (χωρίς καθαρή στροφή) της τριχρωμίας που προσπαθεί να βολέψει όλους τους συμμετέχοντες, θα είναι και ο αδύναμος κρίκος.
Ποιους εκπροσωπεί; Το Ποτάμι; Ούτε η Σβάστικα δεν το/σας σώζει!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου