Google+ To Φανάρι : Υπό κράτηση ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Υπό κράτηση ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση

Η Δικαιοσύνη ενός κράτους που σέβεται τον εαυτό του λειτουργεί κατ΄αυτόν τον τρόπο και δεν παραγράφει! 
Yπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Σαρκοζί κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Ναντέρ σε σχέση με την έρευνα για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς Καντάφι το 2007....

Οι αποκαλύψεις είχαν γίνει το 2012 . Εγγραφο της λιβυκής κυβέρνησης που χρονολογείται από το 2006, φέρει την υπογραφή του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης Μούσα Κούσα και κάνει λόγο για συμφωνία Τρίπολης να προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.
Κατηγορείται ότι υπερέβη εσκεμμένα το ανώτατο όριο των δαπανών που επιτρέπει ο νόμος και έχει οριστεί στα 22,5 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα, η οποία άρχισε το 2014, αφορούσε ένα εκτεταμένο σύστημα πλαστών τιμολογίων που είχαν στόχο να κρύψουν τη μεγάλη υπέρβαση στα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας.
Το Reuters προσπάθησε όπως σημειώνει χαρακτηριστικά να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κ. Σαρκοζί, ο οποίος δεν είναι όμως διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.
Αυτή δεν είναι είναι η μόνη έρευνα εν εξελίξει αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο, καθώς όπως έγινε γνωστό τον Φεβρουάριο του 2017 ο οικονομικός εισαγγελέας είχει απαγγείλει εις βάρος του κατηγορίες για «ωφέλεια από απάτες» αναφορικά με την υπέρβαση κατά 20 εκατ. ευρώ του ορίου προεκλογικών δαπανών στις προεδρικές εκλογές του 2012. Τους τελευταίους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Σαρκοζί επιχείρησε, με έναν παροξυσμό πολυέξοδων προεκλογικών συγκεντρώσεων, να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα του πολιτικού του αντιπάλου Φρανσουά Ολάντ.
Ακόμη, σε εξέλιξη βρίσκεται υπόθεση για την άσκηση επιρροής από τον Σαρκοζί στον δικαστή Αζιμπέρ, που ερευνούσε δικές του υποθέσεις, αλλά και για την απευθείας ανάθεση συμβολαίων από το Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου