Google+ To Φανάρι : Άρχισαν να αισθάνονται άβολα με την κατηγορία για "εσχάτη προδοσία"

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Άρχισαν να αισθάνονται άβολα με την κατηγορία για "εσχάτη προδοσία"

Και νέα επιστολή σε βουλευτές για τις ευθύνες που θα έχουν αν χαρίσουν το όνομα στους Σκοπιανού
Οι ίδιοι "αριστεροί" που απειλούσαν με κρεμάλες, τώρα ζητάνε να παρέμβει η Δικαιοσύνη για να τους προστατεύσει από τον... λαό!

Μια νέα επιστολή έφθασε χθες στα e-mails βουλευτών, με κύριους αποδέκτες τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν καταγωγή από την Κρήτη, μετά και το εξώδικο από παμμακεδονικές ενώσεις που επιδόθηκε τη Δευτέρα σε σπίτια βουλευτών, το οποίο στην ουσία τούς προειδοποιούσε να μην ψηφίσουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για εσχάτη προδοσία που τιμωρείται με θανατική ποινή....

Οι επιστολές έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, με κάποιους κύκλους να προσπαθούν συστηματικά να ταυτίσουν με κάθε τρόπο τους αποστολείς με ακραίους κύκλους, παρότι επί της ουσίας δεν λένε κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα.

Εν προκειμένω, η νέα επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για πολιτική ευθύνη, την οποία εκ των πραγμάτων θα έχουν οι βουλευτές, εάν παραχωρήσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Την επιστολή έστειλαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος της Κρήτης και, μεταξύ άλλων, αναφέρει το εξής προφανές: «Επιτρέπετε στα εγχώρια και ξένα αρπακτικά να κλέπτουν τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, με συνοπτικές διαδικασίες. Καταστρέφετε -μέσω εσχάτης προδοσίας- ως όργανα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων και του διεθνιστικού αθεϊσμού, την εθνική μας ταυτότητα, ενώ προσβάλλετε την Ιστορία μας, τα Ιερά, τα Οσια και τα κεκτημένα των προγόνων μας, καθιστώντας την Ελλάδα μας ασήμαντη και ανίσχυρη».

«Να παύσουν»

Μάλιστα, με την επιστολή τους καλούν τους βουλευτές «να παύσουν αμέσως αυτές τις εφιαλτικές επιλογές» και προειδοποιούν: «Με την όποια ψήφο τους οι βουλευτές θα αποτελούν εχθρούς του ελληνικού λαού, ενώ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις όποιες συνέπειες προκύψουν».

Ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος έφερε στο φως της δημοσιότητας τη νέα επιστολή, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για όλες τις οργανώσεις που έχουν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, λέγοντας: «Προφανώς είναι γελοίο κάποιοι να νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Επιπλέον, είναι αδιανόητο να νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες βουλευτές, απειλώντας μάλιστα με κρεμάλες ή θανάτους».

Η αρχή με τις επιστολές έγινε τη Δευτέρα, όταν Παμμακεδονικές Ενώσεις των Γιαννιτσών, του Καναδά, της Νοτίου Αφρικής και της Αυστραλίας έστειλαν εξώδικα σε βουλευτές, με τα οποία τους κατηγορούσαν ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το Μακεδονικό.

Στο εξώδικο ανέφεραν αυτολεξεί: «Οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θυμήθηκε» την... καλή γειτονία

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι επιστολές των παμμακεδονικών οργανώσεων, αλλά και των Κρητών στους βουλευτές, με τις οποίες τους εγκαλούν για εσχάτη προδοσία -που, ως γνωστόν, επισείει ποινή θανάτου ή ισοβίων- στην περίπτωση που προκρίνουν την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές θα πέσει στο κενό.

«Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα. Την ίδια ώρα, και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «έχουμε ζήσει αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και καμία πολιτική δύναμη δεν έκανε πίσω σε τέτοιες πρακτικές. Λόγο δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό και σε κανένα άλλον» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Ενωση Κεντρώων επανέλαβε ότι διαφωνεί με το να δώσουμε τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια, ζητώντας «νέα διαπραγμάτευση με παροχή ισχυρών ανταλλαγμάτων, εφόσον χρησιμοποιήσουν τη λέξη “Σκόπια” ως όνομα». Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «με απειλές κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, δεν συμφωνούμε από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί από την Ελλάδα πολιτικά και διπλωματικά».

Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου