Google+ To Φανάρι : Αριστερά: Το θερμοκήπιο της εξουσίας - Φινάλε με μια πεντάδα για... φίλημα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Αριστερά: Το θερμοκήπιο της εξουσίας - Φινάλε με μια πεντάδα για... φίλημα

Τα τελευταία αστέρια στον «γαλαξία» των διαμορφωτών της Μεταπολίτευσης
Τελευταίο μέρος
Το αφιέρωμα της «δημοκρατίας» στην Αριστερά, που μέχρι να κυβερνήσει μέσω του ΣΥΡΙΖΑ απλά… εξουσίαζε, ολοκληρώνεται σήμερα με μερικές λίαν ενδιαφέρουσες και αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις ανθρώπων. Γιώργος Κύρτσος, Δημήτρης Τσιόδρας, Κώστας Ζουράρις, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Ανδρέας Λοβέρδος. Ενα κουιντέτο της «ορθόδοξης» αλλά και της «ανανεωτικής» Αριστεράς, που συγκαθόρισε τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. ...


Η ρότα που χάραξαν οι μαρξιστές καπεταναίοι και οι αριστεριστές μαρκόνηδες μας έριξε στα βράχια του Μνημονίου και της παγκόσμιας κατακραυγής.
Δ. Τσιόδρας: Ο «σκληρός κνίτης» που έπεσε στο Ποτάμι
«Ευρωπατριωτισμός ή εθνοκεντρισμοί - Οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί, οι εξωτερικές απειλές και τα όρια της
συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Ετσι τιτλοφορείται το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα, τον οποίο αποκαλούσαν «πολύ σκληρό κνίτη» στα νιάτα του.
Μια ζωή τον ενοχλούσε ο εθνοκεντρισμός τον Τσιόδρα. Οταν ήταν ΚΚΕ, του άρεσε η Σοβιετία. Τώρα που είναι στο Ποτάμι, του αρέσει η Ε.Ε. που θυμίζει αρκετά ΕΣΣΔ.
Στην παρουσίαση του βιβλίου πήγε μεγάλο κομμάτι από τη νομενκλατούρα της Νέας Δημοκρατίας, που ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία να προσκυνήσει νυν ή τέως εκπροσώπους του ΚΚΕ.
Γεννήθηκε το 1959 στο φτωχικό Μάναρι Αρκαδίας, ένα χωριό λίγο έξω από την Τρίπολη. Το 1977 πέρασε στο Πολιτικό της Νομικής και ξεκίνησε δημοσιογραφία στον Flash του Κόκκαλη. Εκανε μεταπτυχιακά στο Fletcher School of Law and Diplomacy της Βοστόνης, τον Νοέμβριο του 2011 έγινε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ, πολιτεύτηκε με το Ποτάμι, όλα του πήγαν πρίμα του συντρόφου…
Χρ. Λαζαρίδης: Πλούτος και εύστοχες προβλέψεις
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1954. Γιος ανώτατου αξιωματικού του Στρατού. Η οικογένειά του ήταν πλούσια. Πήγε στο Κολλέγιο Αθηνών. Το 1972 μπήκε στο Οικονομικό της Νομικής. Αντιχουντικός στην πράξη και αριστερός σχεδόν από κούνια. Κατά βάθος παραμένει αριστερός, αν και δεν το διαλαλεί - ειδικά στον κολλητό του Αντώνη Σαμαρά και σε όσους υπομένουν τις αφηγήσεις του τις ατέλειωτες ώρες της καφεποσίας στη Βαλαωρίτου. Ο Χρύσανθος ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνελήφθη από τη χούντα Ιωαννίδη και βασανίστηκε άγρια. Μόλις έπεσε η χούντα, έγινε μέλος του ΚΚΕ Εσ., διατέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ και πρόεδρός του ήταν ο υπουργός του «ΣΑΜΙΝΑ» Χρήστος Παπουτσής.
Συμμετείχε ενεργά στις πετυχεσιές της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και μια από τις πιο γουστόζικες στιγμές της καριέρας του ήταν το άρθρο του το 2009 όπου προέβλεπε: «Είναι πιθανό η διεθνής κρίση να πλήξει την Ελλάδα λιγότερο απ’ ό,τι τις άλλες χώρες, και οπωσδήποτε λιγότερο απ' ό,τι φοβούνταν οι περισσότεροι αρχικά»…
Κ. Ζουράρις: Μαρξιστής με αναφορές στη στεατοπυγία
Ο πατέρας του ήταν ουρολόγος, μέλος του ΚΚΕ και φίλος του γ.γ. του κόμματος Νίκου Ζαχαριάδη. Ο Κώστας γεννήθηκε το ’40. Ητοι είναι 78 ετών! Εγινε ΚΚΕ Εσωτερικού στα μικράτα του, ΚΚΕ μεγαλύτερος και στα γεράματα κατέληξε… της προσκολλήσεως στους ΑΝ.ΕΛ. Με τη Δεξιά, λοιπόν, όχι μόνο είδε Βουλή, αλλά και υπουργικό θώκο όπου τα θαλάσσωσε.
Τον Ιούνιο του 2015 δήλωσε: «Θα ψηφίζω επ' αόριστον τις προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, στη Χιλή, στο Ανω Βόλτα». Επίσης έχει δηλώσει (Δεκέμβριος 2016): «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε».
Του αρέσει να αποστηθίζει τσιτάτα των αρχαίων και να λέει αγράμματη όποια παρουσιάστρια τον ρωτά τι σημαίνουν. Σε γενικές γραμμές έχει κατορθώσει η συμπεριφορά του να φαντάζει απεχθέστερη της ιδεολογίας του. Κατόρθωσε να εκνευρίσει ακόμα και τον Τσίπρα, καθυβρίζοντας με κρετινικό σύνθημα τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Γ. Κύρτσος: Με αέρα... Λονδίνου
Βαψομαλλιάς στην τρίτη ηλικία του. Κολεγιόπαις. ΚΝΕ Λονδίνου. Διακρίθηκε στον δεξιό και αντιπασοκικό «Ελεύθερο Τύπο». Διατέλεσε σύμβουλος του Μητσοτάκη. εγινε εκδότης. Κλάταρε οικονομικά. Πολιτεύτηκε με τον ΛΑΟΣ, έγινε ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. και σώθηκε εκείνος, αλλά όχι εμείς. Αυτή είναι εν συνόψει η σταδιοδρομία του Γιώργου Κύρτσου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1971. Στο βιβλίο «Ο Μυστικός Πόλεμος των Εξουσιών», που κυκλοφόρησε το 2003, σελ. 19, έγραφε: «Στο Λονδίνο, που είναι μια πραγματικά πολιτικά φιλελεύθερη μητρόπολη, έκανα αυτό που σκεφτόμουν αλλά δεν τολμούσα να κάνω στις ΗΠΑ, όπου το πολιτικό σύστημα δεν ανέχεται παρεκκλίσεις. Γράφτηκα στο ΚΚΕ… εγινα μέλος του ΚΚΕ στα τέλη του 1975, και το 1976 ήμουν ήδη γραμματέας της αξιόλογης Κομματικής Οργάνωσης Επιστημόνων Βρετανίας, στην οποία ήταν μέλη πραγματικά δημιουργικοί άνθρωποι».
Α. Λοβέρδος: Και από ΚΝΕ... Σημίτης
Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Μαΐου 1956. Ο πατέρας του ήταν συμβολαιογράφος. Ο Ανδρέας από τα φοιτητικά του χρόνια έδειχνε σκληρός μαρξιστής. Εχει διατελέσει μέλος της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ, της ΚΝΕ και αντιπρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Θεσσαλονίκης. Ηταν επίσης μέλος φράξιας στο εσωτερικό του ΚΚΕ, που ονομαζόταν «Αριστερά του ΚΚΕ». Στο ΠΑΣΟΚ τον έμπασε ο Σημίτης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» έχει πει: «Στην πολιτική μπήκα λόγω Κώστα Σημίτη. Τον εμπιστευόμουν απολύτως και έτσι άφησα την ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία, καθώς και την επαγγελματική μου απασχόληση με τη δικηγορία στην πιο αποδοτική της φάση». Στη μνημονιακή κυβέρνηση του Γιωργάκη έγινε υπουργός Εργασίας, εν συνεχεία υπουργός Υγείας. Τότε είχε δηλώσει για τους συνταξιούχους το ιστορικό «δεν πεθαίνουνε κιόλας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου