Google+ To Φανάρι : Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 75,5%

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ρωσία: Επανεκλογή Πούτιν με ποσοστό 75,5%

«Η Ρωσία έχει μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον» είπε μιλώντας στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος

Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν με 13%

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσίας σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων ο Ρώσος πρόεδρος εξασφαλίζει ποσοστό 75,5%...
Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 13%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι με 6,2% και ακολουθεί η προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ  με 1,4%.
Πολύ κοντά σε αυτά τα αποτελέσματα ήταν και οι εκτιμήσεις των exit polls που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το τέλος της κάλπης. Με τα παραπάνω δεδομένα ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ποσοστό μεγαλύτερο απ' αυτό που συγκέντρωσε στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Πούτιν: «Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Παρατυπίες καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έχει στείλει 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.

Η υποστήριξη προς τον Πούτιν είναι σημαντικά μικρότερη στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη σε σχέση με την Ρωσία συνολικά, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι που εργάζονται ως εκλογικοί παρατηρητές εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε κάποια εκλογικά τμήματα, όπως είπε ένας δικηγόρος της εκστρατείας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

O ίδιος ο Ναβάλνι ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε βίντεο το οποίο δείχνει να ρίχνονται επιπλέον φάκελοι με ψηφοδέλτια στην κάλπη σε ένα εκλογικό κέντρο στην ρωσική Απω Ανατολή. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει σχετικώς.

Στο Twitter κυκλοφορούν ακόμη βιντεάκια από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν άτομα να ψηφίζουν δύο και τρεις φορές αλλά μέλη της εφορευτικής επιτροπής να ρίνουν ψηφοδέλτια στην κάλπη.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου