Google+ To Φανάρι : Γενικευμένος πόλεμος στην Ασία προ των πυλών: Ινδία και Πακιστάν ανταλλάσσουν πυκνά πυρά πυροβολικού στα σύνορα- νεκροί και στις 2 πλευρές

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Γενικευμένος πόλεμος στην Ασία προ των πυλών: Ινδία και Πακιστάν ανταλλάσσουν πυκνά πυρά πυροβολικού στα σύνορα- νεκροί και στις 2 πλευρές

Πέντε μέλη μιας οικογένειας Ινδών σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού από πακιστανικά στρατεύματα την Κυριακή κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου- το ντε φάκτο συνόρου μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού και της αστυνομίας....

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πυκνά πυρά, παρά τη 15ετή κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο χωρών, που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Εννιά τραυματίστηκαν επίσης κατά μήκος των συνόρων στο ελεγχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ, εξαιτίας βομβαρδισμών από την Ινδία που άρχισαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσαν την Κυριακή Πακιστανοί αξιωματούχοι.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο μετά από μια επίθεση σε στρατόπεδο του ινδικού στρατού στο ελεγχόμενο από την Ινδία Κασμίρ τον προηγούμενο μήνα, κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες. Η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν για την επίθεση, προσθέτοντας ότι θα το κάνει να πληρώσει για αυτή την «κακοτυχία».
Οι δύο χώρες έχουν κάνει τους δύο από τους τρεις πολέμους τους από την ανεξαρτησία το 1947 σχετικά με το Κασμίρ, το οποίο επιθυμούν και οι δύο, αλλά ελέγχουν εν μέρει.
Εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Άμυνας είπε την Κυριακή πως ο πακιστανικός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει κατά τις 7.45 το πρωί. «Στοχεύουν ειδικά περιοχές με αμάχους. Ο στρατός ανταπέδωσε με ισχύ και αποτελεσματικά για να κάνει τα πακιστανικά πυροβόλα να σιωπήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου