Google+ To Φανάρι : Πληροφοριακός Οδηγός για ανασφάλιστα Ι.Χ. εν όψει νέων ελέγχων

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Πληροφοριακός Οδηγός για ανασφάλιστα Ι.Χ. εν όψει νέων ελέγχων

Πληροφοριακό Οδηγό για τα ανασφάλιστα οχήματα εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής...

εν όψει της νέας ηλεκτρονικής διασταύρωσης που θα διενεργήσει η ΑΑΔΕ ύστερα από 30 ημέρες. Επισημαίνεται ότι η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου δεν θα ανακοινωθεί.

Με τον οδηγό επιχειρείται να δοθούν διευκρινίσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την πρώτη ηλεκτρονική διασταύρωση για ανασφάλιστα οχήματα τον περασμένο Ιούνιο. Από τότε οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000, αγγίζοντας για πρώτη φορά το ιστορικό μέγεθος των 6.260.000 ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα μας. Στο εξής θα διενεργούνται τουλάχιστον δύο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε χρόνο, χωρίς όμως να ανακοινώνονται οι ημερομηνίες. Οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας αλλά και με ποινικές κυρώσεις.
Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα αν το όχημά τους εμφανίζεται ως ασφαλισμένο, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων (www.hic.gr).

Ο Πληροφοριακός Οδηγός είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.aade.gr/anakoinoseis/plerophoriakos-odegos-2018. Αφορά τόσο τους κατόχους οχημάτων, οι οποίοι έλαβαν ειδοποιητήρια ανασφάλιστου οχήματος κατά τον έλεγχο του Ιουνίου, όσο και εκείνους που, ενώ δεν έλαβαν ειδοποιητήρια κατά την πρώτη διασταύρωση, γνωρίζουν ότι εμπίπτουν σε μία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στον οδηγό.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου