Google+ To Φανάρι : Οταν η λαλίστατη Ενωση Δικαστών έχασε τη μιλιά της

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Οταν η λαλίστατη Ενωση Δικαστών έχασε τη μιλιά της

Γιατί τελικά αναγκάστηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου να βγάλει ανακοίνωση υπεράσπισης των εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση Νovartis
Οι σαρωτικές αποκαλύψεις από την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis φαίνεται πως δεν προκαλούν τριγμούς μόνο στο πολιτικό σκηνικό, αλλά αναδεικνύουν και εσωτερικές διαμάχες στους κόλπους της Δικαιοσύνης....
Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί η πολυήμερη «εκκωφαντική» σιωπή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, παρά τη σφοδρή επίθεση που δέχτηκαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση.
Η κατά τα άλλα… λαλίστατη ένωση δεν ένιωσε την υποχρέωση να στηρίξει τα μέλη της που βρέθηκαν άθελά τους στη δίνη του κυκλώνα, στο επίκεντρο μιας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Από επίσημα χείλη αμφισβητήθηκαν η κρίση και η ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών, ενώ κατηγορήθηκαν για σκευωρία σε συνεργασία με την κυβέρνηση, πολιτικά παιχνίδια, ακόμη και για «χειραγώγηση» του FBI!

Και χρειάστηκε περίπου μία εβδομάδα για να συνταχθεί μία χλιαρή και γενικόλογη ανακοίνωση, που τηρούσε ίσες αποστάσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος» περιορίστηκε να αναφέρει η ένωση, κλείνοντας τα αυτιά της στην ανακοίνωση-κόλαφο πέντε μελών της, που προηγήθηκε, στην οποία γινόταν σαφές πως οι εισαγγελείς τήρησαν πιστά το γράμμα του νόμου διαβιβάζοντας αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή και απορούσαν για την αδράνεια του «ενωτικού» προεδρείου.

Αν και το θέμα της Novartis κυριαρχεί στην ατζέντα των ημερών και απασχολεί έντονα τη Δικαιοσύνη, είναι αρκετοί οι δικαστές που κατ’ ιδίαν υπογραμμίζουν το σθένος των εισαγγελέων που στοχοποιούνται καθημερινά.

Δημόσια, ωστόσο, χρειάστηκε να τοποθετηθεί η ηγεσία του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση όλους τους φορείς του δημόσιου λόγου, λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, και τους εισαγγελείς ότι είναι μέλη συμμορίας.

Ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και Ξένη Δημητρίου, με την κοινή τους ανακοίνωση, επιχείρησαν να βάλουν φρένο στα πρωτοφανή πυρά που εξαπολύονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών.

Ανάμεσα στις φωνές στήριξης των εισαγγελικών λειτουργών, και η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, η οποία, μιλώντας στον Alpha 9,89 και στη Γιάννα Παπαδάκου, χαρακτήρισε τις επιθέσεις σε βάρος των εισαγγελέων αδικαιολόγητες και ανεπίτρεπτες, και έκανε έκκληση «να αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου