Google+ To Φανάρι : Η Ιταλική πόλη που καταλήφθηκε από εγκληματικές συμμορίες Νιγηριανών λαθρομεταναστών

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η Ιταλική πόλη που καταλήφθηκε από εγκληματικές συμμορίες Νιγηριανών λαθρομεταναστών


 Η εγκαταλελειμμένη σε μεγάλο βαθμό πρώην παραθαλάσσια πόλη του Castel Volturno, βόρεια της Νάπολης, έχει καταληφθεί από συμμορίες πορνείας και ναρκωτικών που λυμαίνονται Νιγηριανοί λαθρομετανάστες. ..
Η πόλη έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 30.000 ανθρώπων, εκ των οποίων περίπου ο τεράστιος αριθμός των 20.000 είναι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό ειδήσεων L'Obs.
Πολλές από τις Νιγηρίανες λαθρομετανάστριες που περπατούν στους δρόμους ως πόρνες είναι ανήλικες, προσφέροντας σεξουαλικές υπηρεσίες για μόλις 5 έως 15 ευρώ κατά μήκος της Via Domitiana δίπλα στη θάλασσα.
Το αχαλίνωτο μικροαστικό έγκλημα και η βία στην πόλη οδήγησε τους δημοσιογράφους που θέλουν να γράψουν για την πόλη που απαιτούν αστυνομικούς συνοδούς για τη δική τους ασφάλεια.
Η σημερινή ιταλική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να επανεκλεγεί στις 4 Μαρτίου, υπέγραψε πακέτο 21 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της ασφάλειας σε πόλεις όπως το Castel Volturno και προσφέρει προγράμματα ενσωμάτωσης για τους παράνομους μετανάστες.


Ο δήμαρχος του Castel Volturno,
Dimitri Russo, δήλωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης πιθανόν να μην αρκούν για να αναχαιτίσουν το αυξανόμενο παλιρροιακό κύμα του εγκλήματος. Ο Ρούσσο δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πως η πόλη δεν ασχολείτο πλέον με μια οργανωμένη παραδοσιακή μαφία, αλλά με πολλές συμμορίες «αρπακτικών» εγκληματιών μεταναστών.
Ακόμη και οι αφρικανοί κάτοικοι της πόλης έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για τη μαζική εισροή   εγκληματιών λαθρομεταναστών στην πόλη. Ένας κάτοικος, ο Μάρτιν, σχολίασε: "Ζούμε σε εγκαταλελειμμένο χώρο, δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους επειδή δεν έχουμε τη δύναμη ή τα μέσα για να τα εκπαιδεύσουμε. Δεν είμαστε στην Αφρική, αλλά σε μια πολιτισμένη χώρα και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύονται. "
Δεν είναι σαφές πόσοι παράνομοι μετανάστες ζουν στην Ιταλία, αν και ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι ο αριθμός είναι περίπου 600.000. Ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε να εκτοπίσει τουλάχιστον 600.000 παράνομους εάν το κόμμα του κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ενώ ο συνεργάτης του συνασπισμού και ο ηγέτης του λαϊκού κόμματος Lega Matteo Salvini έχει κάνει παρόμοια υπόσχεση.
Νιγηριανοί εγκληματίες
έχουν έλθει στο επίκεντρο εν όψει των επικείμενων εκλογών στην χώρα, λόγω της βάναυσης δολοφονίας της 18χρονης Pamela Mastropietroη  η οποία σκοτώθηκε από έναν Νιγηριανό αντιπρόσωπο ναρκωτικών, διαμελίστηκε και κατόπιν το σώμα της βρέθηκε στο δρόμο σε βαλίτσα, (Δείτε σχετικά εδώ)

Δημοσθένης Το Φανάρι / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου