Google+ To Φανάρι : Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας: Όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας: Όχι στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

 
Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη λύση του Σκοπιανού με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» εκφράζει η Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας και τα σωματεία που την συναποτελούν.
Με ανοιχτή επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση τονίζεται πως τυχόν σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία «θα αποδειχθεί ότι είναι παγίδα της εθνικής ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας» της Ελλάδος.
Η ανοικτή επιστολή επελέγη ως η ενδεδειγμένη δράση της μακεδονικής πατριάς της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Η απόφαση ελήφθη σε παροικιακή σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο οίκημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας.
Το κείμενο της επιστολής:
 
Ανοιχτή επιστολή προς την Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέρ της προστασίας του ονόματος, των εδαφών και της κληρονομιάς της Μακεδονίας.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το όνομα και η κληρονομιά της Μακεδονίας είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ελληνικού λαού, το οποίο φυλάσσεται και παραδίδεται από γενιά σε γενιά.
Εμείς, οι υπογράφοντες πρόεδροι των μελών-σωματείων της Παμμακεδονικής Ενώσεως της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εντός της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, ζητούμε από την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας να μην αποδεχτεί αποτέλεσμα που θα επέτρεπε σε ξένη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το όνομα «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή.
Είναι απαράδεκτο για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας να συμπεριλαμβάνει η τελική ονομασία της νοτιότερης πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας το όνομα Μακεδονία.
Η βαρύτητα του να επιτραπούν τα παράγωγα της τοπωνυμίας της Μακεδονίας δεν μπορεί να ξεχαστεί. Θα αποδειχτεί ότι αποτελεί παγίδα της εθνικής ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και οι σημαίες που φέρουν το αστέρι της Βεργίνας είναι δύο δείκτες-προειδοποιήσεις των μακροπρόθεσμων σχεδίων εκ μέρους των Σκοπίων. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος που διέπει τα Σκόπια -το οποίο προωθεί την εχθρότητα προς τον Ελληνισμό.
Καλούμε την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας να αντισταθεί και να εκθέσει την υπεξαίρεση της Μακεδονικής ιστορίας και της κληρονομιάς μας καθώς και να πείσει τις αρχές των Σκοπίων να θέσουν τέρμα στις παράνομες εδαφικές διεκδικήσεις τους έναντι του κυρίαρχου ελληνικού εδάφους.
Εμείς, οι υπογράφοντες πρόεδροι των Αυστραλιανών Ελληνικών οργανώσεων της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας, μαζί με τα μέλη μας, λέμε «ΝΑΙ» στην ειρηνική συνύπαρξη – «ΟΧΙ» στον κατευνασμό.
  • ΠΗΓΗ: neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου