Google+ To Φανάρι : Oύτε “άνω”, ούτε “κάτω” Μακεδονία! Ιδού το Σύνταγμα και ο Λευκός ο Πύργος σου…

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Oύτε “άνω”, ούτε “κάτω” Μακεδονία! Ιδού το Σύνταγμα και ο Λευκός ο Πύργος σου…

Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη
Προχτές σου έκλεψαν την Κωνσταντινούπολη. Xτες σου έκλεψαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Σήμερα πάνε να σου κλέψουν “μέρος” της Μακεδονίας αλλά και μέρος της Κύπρου (ή όλη;).
Μια ολόκληρη ιστορία της μάνας της Δημοκρατίας, μιας μάνας που βλέπει τα “παιδιά” της να χάνονται στον “πόλεμο”, το ένα μετά το άλλο, μέρα με την μέρα...

Ο Mathiew Nimic (Μάθιου Νίμιτς – ΟΗΕ) “απεφάνθη”: Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας ή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας ή Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη ή Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια). Το αν είναι στην σλαβική ή στην κινέζικη γλώσσα λίγη σημασία έχει (π.χ. η ΚωνσταντινούΠολη, στα τουρκικά ονομάζεται Instanbul(Εις την Πόλη))!

Αχ βρε Νίμιτς, δεν ήξερες, δεν ρώταγες τι πάει να πει Γραικός;
Κι εσύ μωρέ Έλληνα, πότε θα βγεις έξω να ξεσπ(κ)άσεις; Πότε θα ξαναπείς εκείνο το “Αέρα”; Πότε θα ξαναπείς εκείνο το ΟΧΙ; Πότε θα ξαναπείς εκείνο το “Μολών λαβέ” για τρίτη φορά; (την δεύτερη φορά το είπε ο Γρηγόρης Αυξεντίου προς τους Άγγλους όταν περικύκλωσαν το κρησφύγετο του και τον έκαψαν ζωντανό).

Ο κάθε Έλληνας οφείλει να βγει στον δρόμο και να φωνάξει. Ο Νίμιτς και ο κάθε Νίμιτς δεν φοβούνται τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης (όπως είχει δηλώσει ο ίδιος στην έδρα του ΟΗΕ). Φοβούνται τον ίδιο τον Έλληνα και τον “θυμό” του, τον τσαμπουκά του, την μαγκιά του, την ψυχή του. Βγες βρε μάγκα και μάγκισσα στον δρόμο και θύμισε του(ς) τι πάει να πει Έλληνας, τι σημαίνει η λέξη Γραικός! Φόβισε τον εσύ και μην τον/τους αφήνεις να σε φοβίζουν. Ως πόσο θα σιωπάς;
Πήγαινε στον Λευκό Πύργο με περηφάνια. Ένωσε την φωνή σου με το Σύνταγμα. Θα’ μαστε κι εμείς εδώ, να στείλουμε στον ΟΗΕ και στις ΗΠΑ, όσα πρέπει να μάθουν (αν δεν τα ξέρουν ήδη)! Γιατί μην ξεχνάς, όλα αυτά τα χρόνια, η Ελληνική Ομογένεια εδώ, δεν κάθισε λεπτό. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, σήμερα, μάλλον δεν θα χρειαζόταν ούτε καν διαπραγμάτευση ονομάτων αλλά μια “τυπική επικύρωση”! Κάντο και γι’ αυτούς τους συμπατριώτες σου που πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν!

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Λευκός Πύργος ξεκινά για τα “ψηλά”: Μακάρι! Μακάρι να “ανέβεις” κι εσύ εκεί πάνω, μαζί του. Μακάρι, την ίδια στιγμή, να περπατήσεις κι εσύ δίπλα από τους εύζωνες του Συντάγματος, έτσι περήφανα, με το κεφάλι ψηλά. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά! Ούτε “άνω”, ούτε “κάτω” Μακεδονία. Με μια φωνή, πάρε βαθειά ανάσα, γέμισε τα πνευμόνια σου με “Αέρα”, και φώναξε ξανά:
Κάτω τα χέρια σας!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Ιδού και το Σύνταγμα σου, ιδού και ο Λευκός Πύργος σου, ιδού και η Μακεδονία σου, ιδού και η Περηφάνια σου, η ίδια η Ελλάδα ΣΟΥ!
Γραικός: Κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία ο Γραικός ήταν ήρωας, γιος της Πανδώρας και του Δία.
*Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας
(Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση)
mignatiou.com

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου