Google+ To Φανάρι : Το νέο κόλπο με το facebook το πιάσατε ή όχι ακόμα;

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Το νέο κόλπο με το facebook το πιάσατε ή όχι ακόμα;

Με τη νέα χρονιά ο κος Φέις αποφάσισε νέα περπατησιά. Του κόστισε μερικά δισ. αλλά τι ανάγκη έχει; Θα βρει την άκρη να τα καλύψει με άλλο τρόπο.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει όλους τους χρήστες τους σε χαρούμενα ροζ συννεφάκια και δεν θα τους δείχνει τίποτα αμφιλεγόμενο....
Για να το εξασφαλίσει αυτό, θα κάνει ολόκληρη την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να είναι αφιερωμένη σε προσωπικές φωτογραφίες, όπως τι φάγαμε, τι ήπιαμε, που πήγαμε κ.λ.π.
Εξηγώντας πόσο ανεπιθύμητη ήταν αυτή η αλλαγή, αφού η Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει τον αλγόριθμο για να επικεντρωθεί σε φίλους και οικογένεια, βάζοντας στο περιθώριο τις ειδήσεις και τις πληροφοριές, η εταιρεία είδε μια σχεδόν άμεση πτώση της τάξης του 4,4%, που κόστισε στον Mark Zuckerberg, σχεδόν 3,3 δισ. δολάρια.
«Περιμένω ότι ο χρόνος των χρηστών στο Facebook θα μειωθεί, αλλά περιμένω επίσης ότι θα γίνει και πιο πολύτιμος», επισήμανε ο Zuckerberg.
«Θέλουμε οι χρήστες μας να αισθάνονται καλύτερα όταν χρησιμοποιούν το Facebook, πρόσθεσε.
Οι αλλαγές, που ήδη άρχισαν σταδιακά να ισχύουν, αναμένεται να περιορίσουν να βλέπουμε ανακοινώσεις, βίντεο και φωτογραφίες από τις εταιρείες (αυτό δεν είναι κακό) αλλά… ΚΑΙ των ειδήσεων από τα μέσα ενημέρωσης, με στόχο “να μειώσουν και τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news) και της παραπληροφόρησης – κάτι για το οποίο το Facebook δέχεται όλο και πιο έντονη κριτική”.

Αναλυτικά, αν δεν το πιάσατε:

Για να μην φθάσουν στο έσχατο σημείο να λογοκρίνουν οι αλγόριθμοι κάποιες σελίδες “ενοχλητικές”, καλή ώρα όπως η δική μας, αφήνοντας άλλες ελεύθερες, αλλά και για να γίνει το φέις ένας χαρούμενος παιδότοπος όπου η παρακολούθηση και η ψυχανάλυση των χρηστών και συλλογή πληροφοριών θα συνεχίζεται απρόσκοπτα, στις κοινοποιήσεις και το feed θα βλέπετε μόνο τους φίλους και όχι τα νέα από τις σελίδες που έχετε κάνει λάικ. Καλά… έτσι κι αλλιώς κάποιες ήδη έτρωγαν γερό τσεκούρεμα!
Ας πούμε ότι μικρό το κακό κι ας μάθουν και οι αναγνώστες να μπαίνουν στα σάιτς που τους ενδιαφέρουν απευθείας. Ίσως έτσι να είναι ακόμα καλύτερα, τουλάχιστον αυτό θέλουμε κι εμείς.

Που είναι όμως “το κακό”;

Με τη νέα αυτή μόδα που ήδη έχει αρχίσει, μιλάς με ένα φίλο και στην κουβέντα -χωρίς καν να τσακώνεσαι που τάχα φοβάται το φέις ή να διαφωνείς- του λες να… δες εδώ και βάζεις ένα λινκ.
Μέγα σφάλμα! Αυτομάτως το φεις, που για κάποιο λόγο δεν του άρεσε το συγκεκριμένο λινκ, σου βγάζει μια τρελή κοινοποίηση ότι ο φίλος σου διέγραψε το σχόλιο γιατί ήταν… σπαμ!
Το βλέπεις και τρελαίνεσαι -μέχρι φυσικά να μάθεις τι γίνεται.
Γιατί καλέ μου έσβησες το σχόλιο; Και το έκανες και σπαμ; ρωτάς σε μήνυμα
Εγώ; Μα δεν πείραξα τίποτα, δες το! απαντάει
Κάνεις κλικ στην κοινοποίηση και σε πετάει στη σελίδα ενημέρωσης γενικά. Κι αν δεν το ψάξεις και πάλι στη σελίδα του φίλου σου, ή δεν ξέρεις τα νέα κόλπα, μπορεί και να παρεξηγηθείς μαζί του!
Με αυτόν τον τρόπο, κι αφού κάποιοι σκοτωθούν μεταξύ τους, το φέις φιλοδοξεί να κρατήσει τους φίλους “δεμένους” μεταξύ τους και… τη λογοκρισία άλυτη!
Οπότε, αν θέλετε να μαθαίνετε τα νέα μας, μην ξεχνάτε να μας επισκέπτεστε συχνά, γιατί από δω και πέρα θα βλέπετε μόνο συνταγές, γατάκια, σκυλάκια, τραγουδάκια και σχόλια φίλων, που θα σας κάνουν να ξεχνάτε ότι πρέπει ΚΑΙ να ενημερωθείτε.
Η άλλη βέβαια αντικοινωνική λύση είναι να ανήκετε σε ομάδες επιλογής σας, όπου οι απόψεις είναι συγκεκριμένες και τετελεσμένες και δεν θα μάθετε ποτέ τι σκέφτονται τα μέλη μιας άλλης ομάδας, με άλλες απόψεις, αλλά ούτε κι εκείνοι τις δικές σας. Το απόλυτο διαίρει και βασίλευε για… το καλό μας!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου