Google+ To Φανάρι : Ο Μακρόν πετάει έξω τις ΜΚΟ από το μεταναστευτικό!

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Μακρόν πετάει έξω τις ΜΚΟ από το μεταναστευτικό!

Τη βούλησή του να προβεί άμεσα -μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018- στη συνολική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Γαλλίας και στην αυστηροποίηση των μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης επανέλαβε χθες από το Καλέ ο Εμανουέλ Μακρόν...

..., αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τη στάση που έχουν κρατήσει οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στο ζήτημα.
Το κράτος «δεν θα αφήσει να δημιουργηθεί και πάλι μια “ζούγκλα” στο Καλέ» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στην παραγκούπολη των μεταναστών κοντά στην πόλη, που διαλύθηκε στα τέλη του 2016 από την αστυνομία, χωρίς όμως να παραλείψει να ασκήσει έντονη κριτική στις «ανακολουθίες» της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να οργανώσουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική πιο αλληλέγγυα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της, και άρα να διαθέσουμε περισσότερα μέσα για τον έλεγχο των συνόρων, [να έχουμε] περισσότερη συνέπεια στην πολιτική στο εξωτερικό των συνόρων μας» πρόσθεσε ο Μακρόν. 
Τα βέλη της προεδρικής κριτικής στόχευσαν όμως και τις ΜΚΟ, τις οποίες ο Μακρόν κάλεσε «να δείξουν υπευθυνότητα» στη δράση τους, τονίζοντας πως «όσοι ενθαρρύνουν αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες να μείνουν, να εγκατασταθούν παράνομα, ακόμη και να περάσουν στη Βρετανία παίρνουν μια τεράστια ευθύνη».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο εξής το κράτος θα είναι αυτό που θα μοιράζει τρόφιμα στους μετανάστες και όχι οι μη κυβερνητικές -και άλλες- οργανώσεις, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνταν στο κομμάτι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου