Google+ To Φανάρι : To facebook εξελίσσεται στην απόλυτη Οργουελική μηχανή!

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

To facebook εξελίσσεται στην απόλυτη Οργουελική μηχανή!

Το Facebook άρχισε να ζητά εκβιαστικά από τους χρήστες να ανεβάζουν εικόνες των προσώπων τους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.
Αυτό είναι το... νέο είδος "ασφάλειας" για τους λογαριασμούς των αναρίθμητων χρηστών του Facebook....
Φαίνεται να είναι ένα νέο είδος CAPTCHA και χρησιμοποιείται από το κοινωνικό δίκτυο για την επαλήθευση της ταυτότητας των ανθρώπων.

Το Facebook θα σας κλειδώσει από το λογαριασμό σας εάν αποφασίσετε να μην ανεβάσετε μια εικόνα ή αν ανεβάσετε μια εικόνα που θεωρεί ότι είναι "άκυρη", λένε οι χρήστες.


Ένα στιγμιότυπο οθόνης που δημοσιεύτηκε στο Twitter αυτήν την εβδομάδα δείχνει ένα μήνυμα που γράφει: "Ανεβάστε μια φωτογραφία του εαυτού σας που δείχνει σαφώς το πρόσωπό σας. Θα το ελέγξουμε και θα το διαγράψουμε μόνιμα από τους διακομιστές μας".

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην Wired ότι το νέο σύστημα είναι σε θέση να "μας βοηθήσει να πιάσουμε την ύποπτη δραστηριότητα σε διάφορα σημεία αλληλεπίδρασης στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας λογαριασμού, της αποστολής αιτημάτων φιλίας, της ρύθμισης πληρωμών διαφημίσεων και της δημιουργίας ή επεξεργασίας διαφημίσεων".

Παρόλο που η λειτουργία δεν φαίνεται να έχει φθάσει ακόμα σε όλους τους χρήστες, η πρώτη εντοπίστηκε από κάποιους τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Indpendent.

"ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που προσπαθώ να συνδεθώ μου ζητάει μια φωτογραφία μου και πρέπει να περιμένω ΜΕΡΕΣ για να μπω στο λογαριασμό μου. Πέρασα περισσότερο χρόνο περιμένοντας να μπορέσω να συνδεθώ, παρά στη συνέχεια στο λογαριασμό μου ", έγραψε n whiteshook.

Το facebook καθησυχάζει λέγοντας ότι η φωτογραφία θα διαγραφεί μετά, ωστόσο οι βιομετρικές πληροφορίες που θα έχουν αντληθεί από αυτήν καθιστούν την ίδια τη φωτογραφία άχρηστη, αφού κάποιος μπορεί να ταυτοποιηθεί με τη σύγκριση των βιομετρικών πληροφοριών.

​To Facebook ζητά ΚΑΙ γυμνές φωτογραφίες των χρηστών του

Οι παρανοϊκές απαιτήσεις της πλατφόρμας δεν σταματούν στις selfies. Στις αρχές του μήνα, το Facebook αποφάσισε να δοκιμάσει έναν πρωτότυπο τρόπο για να περιορίσει τη λεγόμενη «εκδικητική πορνογραφία»: ζητούσε από χρήστες του να του στείλουν μόνοι τους γυμνές φωτογραφίες τους, ως... προληπτικό μέσο άμυνας έναντι άλλων χρηστών που μπορεί να επιδιώξουν να τους εκθέσουν.

Υποτίθεται ότι η "πρόληψη" αφορά όσους έχουν μοιρασθεί γυμνές ή σεξουαλικές φωτογραφίες με συντρόφους και ανησυχούν ότι ο νυν ή πρώην σύντροφός τους μπορεί να τις κυκλοφορήσει ευρύτερα χωρίς τη συναίνεσή τους.

Στέλνοντάς τες μέσω του Messenger στο Facebook, η πλατφόρμα θα δημιουργήσει ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα της κάθε εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο, οι αλγόριθμοί τεχνητής νοημοσύνης του θα εντοπίζουν και θα μπλοκάρουν έγκαιρα κάθε προσπάθεια άλλου χρήστη να «ανεβάσει» και να μοιραστεί την ίδια επίμαχη φωτογραφία στο Facebook ή στο Instagram.

Η νέα δυνατότητα θα εφαρμοσθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά στην Αυστραλία. Σε πρώτη φάση, οι χρήστες θα συμπληρώνουν μια online φόρμα στην ιστοσελίδα του κυβερνητικού επιτρόπου της Αυστραλίας για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας. Ακολούθως, θα καλούνται να στείλουν τις φωτογραφίες τους μέσω του Messenger και η κυβερνητική υπηρεσία θα αναλαμβάνει να ενημερώσει σχετικά το Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ήδη διερευνά την επέκταση του μέτρου και σε άλλες χώρες.

Η νέα Α.Ι ανίχνευση αυτοκτονίας του Facebook θα μπορούσε να στείλει άδικα κόσμο στο... ψυχιατρείο!

​Ενα πρόσφατο άρθρο του TechCrunch προειδοποιεί ότι η «Προληπτική Ανίχνευση» της τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.) του Facebook θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προτύπων για να επικοινωνήσει με τους πρώτους ανταποκριτές. Η Α.Ι. θα έρθει σε επαφή με τους πρώτους ανταποκριτές, αν θεωρήσει ότι το σχόλιο ενός ατόμου φανερώνει ενοχλητικές σκέψεις αυτοκτονίας.

Όπως αναφέρει το facebook:
      *​Using pattern recognition to detect posts or live videos where someone might be expressing thoughts of suicide, and to help respond to reports faster
  • *Improving how we identify appropriate first responders
  • *Dedicating more reviewers from our Community Operations team to review reports of suicide or self harm
Εκτοπίζοντας τελείως τις αρχές, χρησιμοποιώντας μία Α.Ι. να καθορίζει ποιος ίσως χρειάζεται να νοσηλευτεί ή ακόμα και να φυλακιστεί, το facebook αποκτά πρωτόγνωρες εξουσίες. Και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε υποσχόμενη να ενώσει "με αγάπη" τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, εξελίσσεται στην απόλυτη Οργουελική μηχανή, ελέγχου και κοινωνικής χειραγώγησης.

Αλήθεια, την ταινία Ο Κύκλος την είδατε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου