Google+ To Φανάρι : Γιατί η NASA ανακοινώνει ότι θα ανακοινώσει;

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί η NASA ανακοινώνει ότι θα ανακοινώσει;

Το επικοινωνιακό τρικ θυμίζει αυτούς που έχουν μόνιμο τικ που πριν ρωτήσουν κάτι να ρωτούν, “Να σου κάνω μια ερώτηση;”, αντί να ρωτήσουν απευθείας.
Συνήθως οι ανακοινώσεις τους είναι κατά 90% λιγότερο βαρύγδουπες από την ανακοίνωση ότι θα γίνει ανακοίνωση, η οποία “στρέφει όλα τα βλέμματα του πλανήτη” σ’ αυτήν. Και “ο πλανήτης περιμένει με κομμένη” την ανάσα....
Όπως το “βρέθηκε ζωή σε μακρινό πλανήτη” κι εκεί που περιμένεις να δεις πράσινα ανθρωπάκια να απαγγέλλουν τον εθνικό ύπνο των ΗΠΑ, τελικά πρόκειται για αμφιλεγόμενο βακτήριο ή υποψία νερού. Μετά την υποψία, η είδηση… πεθαίνει…

Έτσι και η NASA ανακοίνωσε πως θα προβεί σε ανακοινώσεις την Πέμπτη, μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας. Κι αρχίζει η σπέκουλα και οι μαντεψιές -προφανώς έχουν κι αυτές “διαρρεύσει” από την ίδια πηγή- μάλλον βρέθηκε μια “Νέα Γη”.

Η όλη ανακοίνωση έχει να κάνει με… το τηλεσκόπιο Κέπλερ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τον εντοπισμό εξωπλανητών που είναι πιθανό να φιλοξενούν οποιαδήποτε μορφή ζωής, ενδεχομένως και ειδών εξελιγμένων εξίσου ή και περισσότερο από τον άνθρωπο. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η τελευταία ανακάλυψη της επιστημονικής ομάδας που χειρίζεται το Κέπλερ, ήταν αρκετά μεγάλη, ώστε να οργανωθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ώστε να ενημερωθεί ολόκληρος ο πλανήτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες “δεν διέρρευσαν”, ωστόσο ακριβώς λόγω του αντικειμένου με το οποίο είναι επιφορτισμένο το Κέπλερ, εικάζεται πως πρόκειται για μία σημαντική ανακάλυψη πλανήτη που μοιάζει με τη Γη και ενδέχεται να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής. 

Στο κόλπο και η Google

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διαστημική υπηρεσία, η μεγάλη ανακάλυψη επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα που συνέλεξε το Κέπλερ και παρουσίασε τα απρόσμενα αποτελέσματα. Στο πρόγραμμα συνεργασίας μετέχουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της NASA και ο στόχος είναι να επιτυγχάνεται η ανάλυση των «πληροφοριών» στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να επισπευστεί η αποστολή.

Το Κέπλερ ξεκίνησε την αναζήτηση πιθανών «κατοικήσιμων πλανητών» το 2009, όταν οι επιστήμονες δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το πλήθος των εξωπλανητών που μπορεί να μοιάζουν με τη Γη. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακή, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή, αναζητώντας ακόμη περισσότερους εξωπλανήτες και κοσμικά φαινόμενα.

H αποτυχημένη ως τώρα προσπάθεια της παγκόσμιας ελίτ να βρει έναν άλλον φιλικό προς τον άνθρωπο πλανήτη προκειμένου να την κάνει με την ελπίδα να δημιουργήσει μια μεγάλη καταστροφή που θα μειώσει δραματικά τον πληθυσμό της Γης -κάποια πανδημία ή πυρηνικό πόλεμο- μέχρι τώρα έχει αποτύχει, επενδύοντας εκατομμύρια λεφτά φορολογουμένων σε αυτήν.
 
Γιατί ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις που συνήθως εμπλέκονται πέρα των δημόσιων οργανισμών, όπως η NASA, στην ουσία ανήκουν στην λίστα εκείνων που ο νόμος τους έχει δώσει το δικαίωμα να φοροαποφεύγουν. Οι νόμοι που καλύπτουν τις πάσης φύσεως offshore καταθέσεις ή έδρες, αυτόν τον σκοπό έχουν, να βουτάνε το χρήμα του καταναλωτή και να μην του επιστρέφουν ούτε σεντ.
 
Αλλά ελπίζουν να του τα επιστρέψουν κάποια στιγμή με κάποιον ιό ή ένα Ολοκαύτωμα.
Η ανακοίνωση θα γίνει: Dec. 14 at 1 p.m. EST (1800 GMT) και μένει να δούμε αν ξανά πρόκειται για μια νέα φούσκα που θέλει να δικαιολογήσει απλά νέα κονδύλια. Το βλέπω ως το πιο πιθανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου