Google+ To Φανάρι : Καζάνι που βράζει η Παλαιστίνη

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Καζάνι που βράζει η Παλαιστίνη

Μέρα οργής για τους Παλαιστινίους - Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την προσευχή της Παρασκευής, ημέρα προσευχής και αργίας των μουσουλμάνων που μετατράπηκε για τους Παλαιστινίους σε μέρα οργής και αιματηρών συγκρούσεων με τις ισραηλινές αρχές....

​Σε μέρα οργής και συγκρούσεων με την αστυνομία εξελίχθηκε η καθιερωμένη μέρα αργίας και προσευχής για χιλιάδες Παλαιστινίους.

Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τα οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.


Η προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ-Άκτσα στην Ιερουσαλήμ ολοκληρώθηκε με τους προσκυνητές να ψάλλουν «η Ιερουσαλήμ είναι δική μας, είναι η πρωτεύουσά μας».

Εν συνεχεία οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν προς τα παλιά τείχη της πόλης.

Ένας Παλαιστίνιος άνδρας που διαδήλωσε κατά των ΗΠΑ, λέει: «Ούτε ο Τραμπ ούτε ένα εκατομμύριο άλλοι σαν κι αυτόν δεν μας λυγίσουν. Εδώ είναι η χώρα μας, η γη μας, η δική μας Ιερουσαλή και δεν θα την εγκαταλείψουμε. Ακόμη κι αν όλη η Αμερική έρθει εδώ αυτό δεν θα μας επηρεάσει. Και τα πιο μικρά παιδιά βρίσκονται στις επάλξεις. Όλα αυτά απλώς μας κάνουν πιο αποφασισμένους. Το τέμενος Αλ-Άκσα είναι δικό μας, η Ιερουσαλήμ είναι δική μας και θα την υπερασπιστούμε με το αίμα και την ψυχή μας».

«Εμείς δεν κάναμε κάτι. Απλώς προσευχόμαστε. Είμαστε ειρηνικοί. Απλώς περπατούσαμε και εκτόξευσαν νερό εναντίον μας από ψηλά και ο στρατός μας επιτέθηκε κατά μέτωπο. Αλλά εμείς είχαμε έρθει εδώ απλώς για να προσευχηθούμε», λέει μια γυναίκα από τη Δυτική Όχθη.

Αιματηρά επεισόδια

Νεκρός είναι 30χρονος άνδρας, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής. Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ισραηλινών αρχών σημειώθηκαν και στις πόλεις Βηθλεέμ, Χεβρώνα και Ιεριχώ. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που απάντησαν με σφαίρες καουτσούκ και δακρυγόνα ενώ έγιναν ρίψεις από κανόνια νερού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου