Google+ To Φανάρι : Γειά σας! Με λένε Bryan Johnson και θέλω να σας βάλω ένα τσιπάκι στον εγκέφαλο!

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Γειά σας! Με λένε Bryan Johnson και θέλω να σας βάλω ένα τσιπάκι στον εγκέφαλο!

Ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, οι διαλέξεις και οι παρουσιάσεις για τα απίστευτα οφέλη που θα έχει ο μελλοντικός τσιπαρισμένος εγκέφαλος, που θα προσφέρει δυνατότητες Superman στον άνθρωπο, ενώ σπαταλιούνται δισεκατομμύρια για τις ανάλογες έρευνες, σ' έναν πλανήτη που μαστίζεται από φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες....



"Οι SUPER HUMANS θα μπορούσε να υπάρξουν σε μόλις 15 χρόνια χάρη σε ένα τσιπ υπολογιστή που θα μπει στον εγκέφαλο τους για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό της ανθρωπότητας".

Κάπως έτσι δελεάζουν τους... πρόθυμους ανεγκέφαλους που φιλοδοξούν να αποκτήσουν υπερδυνάμεις παραχωρώντας τον έλεγχο του εγκεφάλου τους στην τεχνολογία.

Οι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράσουν νέες μνήμες και να διαγράψουν τις ανεπιθύμητες, χακάροντας τον εγκέφαλο, σύμφωνα με τον Bryan Johnson, τον 'κορυφαίο' επιχειρηματία της τεχνολογίας.

Μιλώντας στη Web Summit της Λισαβόνας, ο Bryan Johnson, ο ιδρυτής του Kernel, που διερευνά τις δυνατότητες των μικροτσίπ στον εγκέφαλο, λέει ότι η απελευθέρωση των πραγματικών δυνατοτήτων του νου είναι το «μοναδικό σπουδαίο πράγμα» που μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα.

Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει: "Για να εξερευνήσουμε περαιτέρω τα ανθρώπινα όριά μας, πρέπει να αναδυθεί ένα κύμα νέων τεχνολογιών που μπορεί να έχει πρόσβαση, να διαβάσει και να γράψει από το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε - τον ανθρώπινο εγκέφαλο". Ενώ φυσικά, το επιχείρημα της καταπολέμησης μιας νόσου, παίζει πάντα ως το τέλειο άλλοθι στο επικείμενο έγκλημα:

"Στον Kernel, πρωταρχικός στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τεχνολογίες για να κατανοήσουμε και να θεραπεύσουμε τις νευρολογικές ασθένειες με νέους και συναρπαστικούς τρόπους".

Όταν ο κ. Johnson ερωτήθηκε εάν μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω διαχωρισμούς στην κοινωνία μεταξύ εκείνων που έχουν τέτοιο εμφύτευμα και εκείνων που δεν έχουν, εκείνος δήλωσε ότι πιστεύει η τεχνολογία θα γίνει "εκδημοκρατισμένη, όπως τα smartphones".

​Αλίμονο! Να μείνουν οι φτωχότεροι στην απέξω του ελέγχου του νου; Μην την δείτε και την τεχνολογία να προσφέρεται δωρεάν!

Ο ​Bryan Johnson, ο κορυφαίος επιχειρηματίας καινοτόμων επιχειρήσεων τεχνολογίας, όπως θεωρείται, υπήρξε μέλος της Εκκλησίας των Μορμόνων από την ηλικία των 19 ως και 35 ετών. Η εν λόγω εκκλησία, παρότι δεν χαίρει μεγάλης συμπάθειας από την αμερικάνικη κοινωνία, χαίρει ωστόσο μεγάλης εκτίμησης εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών του FBI και της CIA, καθώς οι προσλήψεις σε αυτές τις υπηρεσίες έχουν δυσανάλογα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που ανήκουν στην εκκλησία, από τους λοιπούς πολίτες.

​Σωστό... σχολείο, η "εκκλησία"!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου