Google+ To Φανάρι : Μια παραίτηση που πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μια παραίτηση που πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων

Ενώ στην Ελλάδα η λέξη "παραίτηση" έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο των πολιτικών, σε όλες τις ευνομούμενες χώρες, όταν ένα σκάνδαλο δει το φως της δημοσιότητας, η λέξη είναι συνώνυμη του... αυτονόητου!...
Στην Βρετανία, παραιτήθηκε η υπουργός αρμόδια για θέματα Διεθνούς Ανάπτυξης, Πρίτι Πατέλ, μετά τα περί μυστικών επαφών με το Ισραήλ ενόσω έκανε διακοπές στο Ισραήλ και είχε συναντήσεις εκτός ατζέντας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους αξιωματούχους.

​​Καθώς το Ισραήλ συντονίζει κρυφά με τη Σαουδική Αραβία να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ και απειλεί να εισβάλει στρατιωτικά στη Συρία, τα ισραηλινά πλοκάμια γίνονται ολοένα και πιο ορατά στις ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές ηπείρους.

Παρόλο που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι το Ισραήλ έχει διατηρήσει μια πολιτική συνεχούς επιτήρησης και χειραγώγησης στις αίθουσες των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι το ίδιο το Ισραήλ δρα ως καρκινικός όγκος στη Μέση Ανατολή που κατευθύνεται από τα συμφέροντα των εταιρειών-χρηματοδότη, του λεγόμενου Βαθύ Κράτους, το επίπεδο στο οποίο συμμετέχει στη ζωή των καθημερινών πολιτών στην Ευρώπη και την Αμερική γίνεται όλο και πιο εμφανές. 

Με την παραίτηση του Διεθνούς Γραμματέα Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, η κερκόπορτα μεταξύ ισραηλινών και δυτικών αξιωματούχων με και χωρίς την άδεια των απαιτούμενων αξιωματούχων είναι και πάλι στις ειδήσεις.

Η Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε την παραίτησή της μετά από περαιτέρω αποκαλύψεις μυστικών συναντήσεων με ισραηλινούς αξιωματούχους και ανώτερους αξιωματούχους στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Οι αποκαλύψεις ακολουθούν την είδηση ​​ότι η Πατέλ είχε επισκεφθεί το Ισραήλ τον Αύγουστο υπό τη μορφή «οικογενειακών διακοπών», όπου είχε τουλάχιστον δώδεκα μη εξουσιοδοτημένες συναντήσεις με τους ισραηλινούς αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Downing Street ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τις συναντήσεις, αν και ορισμένοι αμφισβήτησαν την άρνηση της Τερέζα Μέι ως απλή προσπάθεια προστασίας του Κόμματος και της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναταραχής. Ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon παραιτήθηκε από τη θέση του πριν από εβδομάδες.

Η κυβέρνηση αρχικά συσπειρώθηκε πίσω από την Πατέλ. Αυτό είναι, μέχρι να αποκαλυφθεί ότι συναντήθηκε με τον Γκιλάντ Ερντάν, τον ισραηλινό υπουργό Ασφαλείας στο κοινοβούλιο στις 7 Σεπτεμβρίου και με τον Υουβάλ Ρότεμ, αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στις συναντήσεις αυτές, εκτός από μία, συμμετείχαν όλοι ο Λόρδος Πόλακ, Συντηρητικός εκπρόσωπος ομάδων πίεσης και διευθυντής της οργάνωσης Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ.

Αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η Πατέλ ταξίδεψε σε νοσοκομείο που ιδρύθηκε για να παρέχει ιατρική περίθαλψη σε τρομοκράτες που αγωνίζονται στη Συρία. Το νοσοκομείο βρισκόταν στα κατεχόμενα Υψίπεδα Γκολάν που λειτουργούσε ο ισραηλινός στρατός.
Μετά το ταξίδι της, η Πατέλ εξέτασε κατά πόσον τα βρετανικά ταμεία βοήθειας και ανθρωπιστικής βοήθειας που διατέθηκαν για τη Συρία θα μπορούσαν να αναδιανεμηθούν στο ισραηλινό τρομοκρατικό νοσοκομείο, δηλαδή στον ισραηλινό στρατό. Με άλλα λόγια, η Πατέλ παραβίασε τα κυβερνητικά πρότυπα δεοντολογίας, συναντήθηκε με ισραηλινούς αξιωματούχους και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ασκήσει πιέσεις για το χρήμα των βρετανών φορολογουμένων που θα δοθεί στον ισραηλινό στρατό και τους τρομοκράτες που υποστηρίζει. 

Πολλοί πιστεύουν ότι η Πατέλ είναι απλώς το θύμα σε ένα ευρύτερο πρότυπο στο σύστημα μυστικού συντονισμού μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησης και εκείνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παρατηρητές σχολιάζουν ότι μετά από όλα, το Ηνωμένο Βασίλειο, επισυνάπτεται επίσης στη σιωνιστική αποικιοκρατία.

Η Ελλάδα είναι πάντα πρόθυμη σε μια συνεργασία με το Ισραήλ, αδιαφορώντας αν επίσης θεωρείται αποικιοκρατία του. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν μια τόσο στενή σχέση με το Ισραήλ, θα έχει οφέλη για τη χώρα μας και θα μας παρέχει ασφάλεια. 

Ωστόσο, συμφωνίες με τον διάολο δεν είναι ποτέ επωφελείς για τους άλλους. Ο ένας στους δυο μόνο κερδίζει και αυτός... ποτέ δεν είναι ο 'άλλος'.

Φυσικά, το timing της αποκάλυψης και παραίτησης της Πρίτι Πατέλ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο (παρά την προσπάθεια των ΜΜΕ με τα 'ψιλά' γράμματα και τη φειδωλή τους πληροφόρηση) όταν μαθαίνουμε ότι η Ελλάδα σκόπευσε να πουλήσει χιλιάδες βλήματα στους Σαουδάραβες για να συνεχίσουν τον άνανδρο και ανίερο πόλεμο τους κατά του λαού της Υεμένης - ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 21ου αιώνα!

Το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι όλοι τσακώνονται για τη νομιμότητα της διαδικασίας της διακρατικής συμφωνίας, τον μεσάζοντα και το ποσό που θα εισπράτταμε και ουδείς στέκεται στο ηθικό μέρος. Αποικία, λέμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου